HS Ruoka 20.2.2015, Katja Bäcksbacka
Kukkakaalipyree
Ainekset
Työvaiheet
Poista kukkakaalista suojalehdet. Huuhtele kaali ja pilko kukinnoiksi.
Kuumenna kanaliemi ja kerma kattilassa. Lisää joukkoon kukkakaalin kukinnot ja keitä kypsiksi kannen alla. Se vie noin puoli tuntia.
Aseta siivilä ison kulhon päälle ja kaada kukkakaali siivilään, niin että keitinliemi valuu kulhoon. (Älä kaada keitinlientä viemäriin). Kaada kukkakaalit takaisin kattilaan ja lisää joukkoon keitinlientä ja voi. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää lientä tarpeen mukaan, jotta saat pyreestä sopivan löysän. Tarkista maku. Viimeistele pyree hiutalesuolalla.
Vinkki: Säästä ylijäänyt keitinliemi, se on hyvä keittopohja: Keitä siinä pari perunaa. Lisää joukkoon mahdollinen tähteeksi jäänyt kukkakaalipyree ja soseuta. Mausta suolalla ja pippurilla sekä halutessasi muskotilla.