Vain elämää on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 99 keittokirjaan.
OHJE Roope Rask KUVA Jussi Hellsten

Anna Puun päivänä Vain elämää -illallisella syödään itämaista ruokaa, jonka olennainen osa on naan-leipä. Lisukkeena on hummusta.

Valmistusaika
noin 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Naan-leipä

Ainekset

2 1/2
dl
maustamatonta jogurttia
1
dl
vettä
1/2
pkt
(25 g) hiivaa
1
tl
suolaa
2
tl
sokeria
1/2
dl
rypsiöljyä
noin 6
dl
vehnäjauhoja
50
g
sulatettua voita

Työvaiheet

 

  1. Sekoita jogurtti ja vesi keskenään kulhossa. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, suola, sokeri ja öljy. Lisää vehnäjauhot nopeasti sekoittamalla.
  2. Lämmitä paistokivi tai uunipelti kuumaksi 250-asteisessa uunissa.
  3. Kauli taikinasta noin 5 mm:n paksuisia soikioita ja paista uunissa noin 5 minuuttia.
  4. Voitele kuumat leivät voisulalla.

Hummus

Ainekset

400
g
kypsiä kikherneitä
100
g
tahinia
1/2
dl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi murskattuna
1
sitruunan mehu
1
tl
jauhettua kuminaa
suolaa ja mustapippuria
Lisäksi
hienonnettua persiljaa
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Laita ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Lisää tarvittaessa loraus kylmää vettä.
  2. Koristele persiljalla ja oliiviöljyllä.
Me Naiset on lisännyt 895 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Uunissa rapeaksi paahdetut tuliset kukkakaalinuput ovat vegen wingsit. Dippaa wingsejä vegaaniseen majoneesiin tai chilikastikkeeseen.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + paisto 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaaliwingsit vegaanisesti

Ainekset

1
iso kukkakaali
1 ½
dl
pankojauhoa
1
ps
tacomaustetta
2
rkl
öljyä
2
rkl
chilikastiketta
2
rkl
tomaattipyrettä
1
rkl
siirappia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225­asteiseksi. Irrottele kukinnot kukkakaalista.
  2. Sekoita toisessa kulhossa pankojauho ja tacomauste ja toisessa öljy, chilikastike, tomaattipyre ja siirappi.
  3.  Pyöräytä kukinnotensin märissä aineissa ja sitten kuivissa. Levitä uunipellille.
  4. Paista 10 minuuttia, nosta ulos uunista, käännä ja jatka paistoa 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1843 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Pikkelöidyissä silakoissa maistuu vahva ja herkullinen piparjuuri. Kalat maustuvat vuorokaudessa tarjoilukuntoon.

Annoksia
8
Valmistusaika
20 min + pikkelöinti 12 t2
Vaikeustaso
Helppo

Piparjuurisilakat

Ainekset

400
g
silakkafileitä
Pikkelöintiliemi
1
pieni punasipuli
1
dl
valkoviinietikkaa
2
rkl
sokeria
1 1/2
tl
suolaa
5
kokonaista mustapippuria
4
neilikkaa
5
cm pala
piparjuurta
1
dl
oliiviöljyä
1
rosmariininoksa
Lisäksi
8
viipaletta
rapeakuorista maalaisleipää
1-2
valkosipulinkynttä
1-2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Aloita liemestä. Kuori punasipuli ja viipaloi se pieneen kattilaan. Lisää etikka, sokeri, suola, pippurit ja neilikat. Anna liemen kiehahtaa. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna liemen jäähtyä hetki.
  2. Nylje silakkafileet nahattomiksi. Kuori piparjuuri ja leikkaa se ohuiksi lastuiksi. Lado silakat ja piparjuurilastut kerroksittain puhtaaseen lasipurkkiin. Kaada haaleaksi jäähtynyt pikkelöintiliemi purkkiin. Lisää öljy ja rosmariininoksa purkkiin. Sulje purkki huolellisesti ja kääntele muutaman kerran ylösalaisin. Anna silakoiden marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään. Silakat säilyvät kylmässä hyvinä noin pari viikkoa.
  3. Paahda maalaisleipäviipaleet. Hiero kunkin leivän pintaa valkosipulinkynnellä ja pirskota leiville oliiviöljyä. Lado silakkafileitä leipäviipaleille.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1843 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

On vaikea kuvitella mitään parempaa, kuin rapeaksi paahdettu bruschetta-leipä, jonka päällä on rosmariini-valkosipulivoissa paistettuja sieniä sekä pehmeää burrataa. Tarjoa alkupalana tai pikkunälkään sellaisenaan.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Burrata-sienibruschettat

Ainekset

1
l
tatteja, suppilovahveroita tai portobelloja paloiteltuina
1/2
pieni punasipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rosmariininoksa
1 +1
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
voita
1/2
tl
sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
sitruunankuorta raastettuna
4
viipaletta
maalaisleipää
2
palloa (à 125 g)
burrata-juustoa
2
rkl
salaattisiemensekoitusta
1
rkl
ruohosipulia hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet ja leikkaa ne suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna pannu ja lisää 1 rkl öljyä. Paista sieniä, sipulia ja rosmariinia muutama minuutti. Lisää voi ja anna seoksen lämmetä. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunankuoriraasteella.
  2. Sipaise leipiin öljyä. Paahda ne rapeiksi toisella pannulla.
  3. Lusikoi sieniseosta ja revi burrataa leiville. Viimeistele ne siemenillä ja ruohosipulilla.

Kommentit (0)

Riikka Soppa365 on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.

Sienisalaatti on helppo tehdä ilman maitotuotteita. Suolattuja sieniä löytyy vihanneshyllystä muoviämpäristä.

Sienisalaatin tekeminen kotona on helppoa. Ainoastaan sipuli pitää pilkkoa, muuten ainekset ovat valmiita suoraan kaupanhyllystä.

Suolasienet ovat hieman erilaisia: kotona tehdyt tönkkösuolatut sienet vaativat parin tunnin liotuksen. Osa kaupan suolasienistä on kuitenkin vähänsuolaisempia...

Annoksia
6-8
Valmistusaika
15 min + liotus
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen sienisalaatti

Ainekset

4
dl
silputtuja suolasieniä
1
sipuli
1
dl
kaura fraichea (esim. iMat)
1
dl
majoneesia (vegaanista, esim. X-tra)
1
rkl
sitruunan mehua

Työvaiheet

1. Valuta sienistä neste. Huuhtele tai liota sienet.

2. Purista sienistä liika vesi pois ja laita ne kulhoon.

3. Hienonna sipuli oikein pieneksi silpuksi. Lisää sipuli kulhoon.

4. Lisää loput ainekset. Sekoita. Anna tekeytyä jääkaapissa ainakin 15 minuuttia.

Kommentit (0)