Vain elämää on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 118 keittokirjaan.
OHJE Roope Rask KUVA Jussi Hellsten

Anna Puun päivänä Vain elämää -illallisella syödään itämaista ruokaa, jonka olennainen osa on naan-leipä. Lisukkeena on hummusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
noin 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Naan-leipä

Ainekset

2 1/2
dl
maustamatonta jogurttia
1
dl
vettä
1/2
pkt
(25 g) hiivaa
1
tl
suolaa
2
tl
sokeria
1/2
dl
rypsiöljyä
noin 6
dl
vehnäjauhoja
50
g
sulatettua voita

Työvaiheet

 

  1. Sekoita jogurtti ja vesi keskenään kulhossa. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, suola, sokeri ja öljy. Lisää vehnäjauhot nopeasti sekoittamalla.
  2. Lämmitä paistokivi tai uunipelti kuumaksi 250-asteisessa uunissa.
  3. Kauli taikinasta noin 5 mm:n paksuisia soikioita ja paista uunissa noin 5 minuuttia.
  4. Voitele kuumat leivät voisulalla.

Hummus

Ainekset

400
g
kypsiä kikherneitä
100
g
tahinia
1/2
dl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi murskattuna
1
sitruunan mehu
1
tl
jauhettua kuminaa
suolaa ja mustapippuria
Lisäksi
hienonnettua persiljaa
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Laita ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Lisää tarvittaessa loraus kylmää vettä.
  2. Koristele persiljalla ja oliiviöljyllä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 962 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Kasvissyöjän pihvi-illallinen valmistuu maistuvasta portobellosta ja saa kylkeensä raikkaan avokadosalsan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Portobellopihvit ja avokadosalsa

Ainekset

4
kpl
portobelloa
Marinadi
3
kpl
valkosipulinkynttä
1/4
dl
balsamiviinietikkaa
1/2
dl
oliiviöljyä
1
rkl
siirappia
1/2
tl
jeeraa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
1/4
tl
savupaprikaa
Avokadosalsa
1
ruukku
persiljaa
1
kpl
salottisipuli
3
kpl
valkosipulinkynttä
1
mieto chili
1
kypsä
avokado
3
rkl
sitruunamehua
3
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet ja poista jalat. Tee marinadi. Kuori j a murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Marinoi portobelloja sillä aikaa, kun teet avokadosalsan.
  2. Hienonna persilja ja kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja hienonna palko. Kuori ja kuutioi avokado. Kääntele kaikki ainekset varovasti keskenään.
  3. Grillaa portobelloja noin 3 minuuttia per puoli, sivele marinadia grillauksen aikana. Tarjoa avokadosalsan kanssa

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 962 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Kaipaatko jotakin uutta grilliherkkua? Nämä pippuriset tofuvartaat sulattavat niin sekasyöjän kuin vegaaninkin sydämen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 + tofun marinoituminen
Vaikeustaso
Helppo

Pippuriset tofuvartaat

Ainekset

2
tl
kokonaisia mustapippureita
1
rkl
kokonaisia rosepippureita
1
tl
sormisuolaa
2
tl
korianterin siemeniä
4
rkl
soijakastiketta
3
rkl
ruokosokeria
750
g
maustamatonta tofua

Työvaiheet

  1. Mittaa mausteet mortteliin ja jauha hienommaksi. Kaada seos pannulle yhdessä soijakastikkeen ja sokerin kanssa. Anna kiehua, kunnes seos sakenee ja on kiiltävää.
  2. Leikkaa tofu 2 cm:n kuutioiksi kulhoon. Kääntele marinadi joukkoon ja anna marinoitua 2 tuntia.
  3. Pujota tofu vartaisiin (ja pyyhi isoimmat pippurit pois) ja grillaa rapeaksi noin 4 minuuttia per puoli.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 962 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Täytetyt tomaatit vaativat hieman näpertelyä, mutta maku palkitsee ahkeran kotikokin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
65

Rouskuvat pihvitomaatit

Ainekset

1 rs (140g)
pekonikuutioita
100
g
kesäkurpitsaa
1/2 ruukkua
timjamia
3/4
dl
raastettua parmesaania
1 1/2
dl
ateriajyviä
6
isoa pihvitomaattia
1 + 1/2 + 1/2
tl
suolaa
1/2 + 1/2 + 1/2
tl
rouhittua mustapippuria
1 + 1 + 1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
punaviinietikkaa
100
g
lehtikaalia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Laita pekonit kylmälle pannulle ja käännä lämpö päälle. Ruskista pekonit. Kuutioi kesäkurpitsa pieneksi. Hienonna timjami, raasta juusto.
  2. Kypsennä ateriajyvät pakkauksen ohjeen mukaan. Pidä lämpimänä .
  3. Leikkaa tomaateista ohut hattu pois ja koverra sisältö (siemenet ja mehu) kulhoon. Siivilöi siemenet pois, säästä mehu .
  4. Nosta tomaatit uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla ja lorauta 1 rkl öljyä päälle .
  5. Kun ateriajyvät ovat vielä kuumia, sekoita joukkoon tomaateista irronnut mehu, 1 rkl öljyä, punaviinietikka, kesäkurpitsa, pekoni, juusto ja timjami ja mausta suolalla sekä pippurilla. Lusikoi täyte tomaatteihin. Paahda 20 minuuttia.
  6. Poista lehtikaalista kovat ruodit ja hienonna lehdet. Kääntele loppu öljy, suola ja pippuri lehtikaalisuikaleisiin ja lisää tomaattien päälle. Paahda vielä noin 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 962 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Avocadosta on moneksi! Dippaa vielä nugetit lempeän tuliseen kastikkeeseen ja nauti.

Vinkki! Voit myös halutessasi vaihtaa uppopaistamisen uuniin: 175 astetta, 20minuuttia ja kääntäminen puolessavälissä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30min
Vaikeustaso
Helppo

Avokadonuggetit ja wasabi-inkiväärimajoneesi

Ainekset

3
kpl
avocadoa
1/2
sitruunan mehu
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
rouhittua mustapippuria
1/2
tl
valkosipulijauhetta
1
tl
currya
1/2
dl
vehnäjauhoja
2
dl
pankokorppujauhoja
1
kananmuna
wasabi-inkiväärimajoneesi
2
dl
majonesia
1
rkl
wasabia
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
inkivääriä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele avokadot sopiviksi suupaloiksi. Purista sitruunamehu päälle. Valuta lävikössä.
  2. Yhdistä mausteet ja vehnäjauhot ja kääntele seos avokadopaloihin. Aja korppujauhot vielä hienommaksi teholeikkurissa. Riko kananmunan rakenne kulhossa. Dippaa avokadopalat ensin kananmunaan, sitten pankojauhoihin. Uppopaista palat rapeiksi kuumassa öljyssä.
  3. Raasta valkosipulinkynnet ja inkivääri. Yhdistä kaikki majoneesin ainekset keskenään ja tarjoa avokadonuggettien kanssa.

Kommentit (0)