Me Naiset on lisännyt 1076 reseptiä.
Linkitetty 90 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Kuka ei rakastaisi kermaperunoita? Tässä vielä ohjeista parhain, joka sisältää muun muassa lorauksen valkoviiniä, kermaa ja voita. Herkkua!

Upota perunat kylmään veteen: näin turha tärkkelys huuhtoutuu pois ja pinnasta tulee ihanan rapea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
40 minuuttia + paisto 30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Parhaat kermaperunat

Ainekset

1
kg
kiinteitä perunoita
25
g
voita
4
dl
kermaa
1
dl
valkoviiniä
2
timjamin oksaa
1
tl
mustapippureita
2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori perunat. Täytä kulho kylmällä vedellä. Siivuta perunat ohuiksi siivuiksi. Nosta siivut kylmään veteen sitä mukaa kun leikkaat niitä.
  2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Voitele vuoka voilla. Valuta perunat ja lado ne vuokaan. Kypsennä 20 minuuttia.
  3. Sillä välin mittaa kattilaan kerma, valkoviini, timjami ja mustapippurit. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta juuri ja juuri kiehuen, kunnes perunat ovat olleet uunissa 20 minuuttia.
  4. Siivilöi mausteet pois kerman joukosta ja lisää suola. Kaada perunoiden joukkoon. Alenna uunin lämpötila 150 asteeseen ja kypsennä vielä 30 min.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Pakasteherneet maistuvat ympäri vuoden ihanan makeilta. Tee niistä helppo ja herkullinen pannusalaatti. Tuore minttu ja loraus valkoviiniä saavat herneet loistamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta lisukkeena
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin minttu-hernesalaatti

Ainekset

1
salottisipuli
1
rkl
voita
25
g (noin ½ dl)
parmesaania raastettuna
½
ruukkua
minttua
½
dl
valkoviiniä
1
ps (200 g)
pakasteherneitä

Työvaiheet

  1. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Sulata voi pannussa ja kuullota sipulirenkaat siinä hitaasti pehmeiksi, noin 10 minuuttia.
  2. Raasta sillä aikaa parmesaani ja nypi mintusta lehdet. 
  3. Kaada viini sipuleille ja anna kiehahtaa. Lisää jäiset herneet ja pyöräytä ne nopeasti sulaksi. Kumoa salaatti tarjoiluastiaan ja ripottele juusto ja minttu päälle.

Kommentit (0)

Ruokapankki. on lisännyt 55 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Helppo kanafajita maistuu koko perheelle!
Helppo kanafajita maistuu koko perheelle!

Tex mex ruoka on meidän perheen yksi suosikeista. Kanafajita onnistuu nyt tällä helpolla ohjeella ja maistuu koko perheelle.

Nyt lävähtää niin helppo ohje tiskiin, että oksat pois. Kanafajita maistuu koko perheelle. Syö kanafajitaa sitten tortillojen tai riisin kanssa, niin aina maistuu. Lisäksi itse tehtyä salsaa ja guacamolea, niin se olisi kuulkaas siinä, ohjeet myös noihin kahteen lisukkeeseen löytyy tästä alta...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kanafajita

Ainekset

4
kpl
kananfileitä suikaloituna
3
kpl
erivärisiä paprikoita suikaloituna
1
kpl
sipulia suikaloituna
loraus
oliiviöljyä
1
ps
taco-mausteseosta
Guacamole
2
kpl
avokadoja
1
kpl
valkosipulinkynsi
½ - 1
ruukkua
korianteria
1 - 2
kpl
limen mehua
suolaa ja mustapippuria
Salsa
4-6 kpl tomaatteja kuutioituna tai 1-2 rasiaa kirsikkatomaatteja kuutioituna
1
kpl
valkosipulinkynsi hienonnettuna
½ - 1
ruukkua
korianteria hienonnettuna
1
kpl
pieni punasipuli hienonnettuna
1
kpl
tulinen jalapeno hienonnettuna
1-2
kpl
limen mehua
suolaa ja mustapippuria
ripaus ruokosokeria

Työvaiheet

KANAFAJITA:

Levitä pellille suikaloidut paprikat, sipulit ja kanat. Lorauta hieman öljyä päälle ja ripottelee taco-maustepussi kaikkien päälle. Sekoita kaikki käsin. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes kana on kypsää. Sitten ei muuta kuin syömään haluamallasi tavalla. Alla ohjeet guacamoleen ja salsaan.

GUACAMOLE:

Halkaise avokadot ja poista siemen. Kaavi lusikalla hedelmäliha sekoitusastiaan, lisää valkosipulin kynsi, purista 1-2 limen mehua, tuoretta korianteria ja lisää mausteet. Sekoita joko tasaiseksi massaksi tai jätä se vähän ns. paakkuiseksi.

Guacamolen voi tehdä morttelissa tai tehosekottimessa.

SALSA:

Kuutioi tomaatit, hienonna valkosipuli, punasipuli, jalapeno ja korianteri. Lisää puristettua limeä reilusti ja mausta suolalla, mustapippurilla sekä ruokosokerilla. Sekoita hyvin ja anna maustua hetki.

Kommentit (0)

Ruokapankki. on lisännyt 55 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
Cowboysalaatti - Ruokapankki
Cowboysalaatti - Ruokapankki

Cowboysalaatti, on taattua tex mex settiä. Maistuu sellaisenaan tai esim. buffet pöydässä. Salaatti on maidoton, lihaton ja gluteeniton.

Cowboysalaatti, on taattua tex mex settiä. Tämä värikylläinen salaatti sopii mahtavasti myös noutopöydän antimeksi, grillipihvien ja -kanan lisukkeena. Voit myös tuunata salaattia vielä ruokaisemmaksi lisäämällä lisää proteiinia joukkoon. Salaatti on maidoton, lihaton ja gluteeniton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Cowboysalaatti

Ainekset

1
prk
maissia
1
pkt
mustapapuja
1
kpl
punainen paprika kuutioituna
250
g
kirsikkatomaatteja puolitettuna
1
varsi
kevätsipulia renkaina
1
kpl
pieni punasipuli renkaina
1
kpl
jalapeno hienonnettuna
½ / 1
puntti
korianteria hienonnettuna
2
kpl
avokadoa kuutioituna
2
kpl
limen mehua
1
kpl
valkosipulia hienonnettuna
loraus
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

Kaada kulhoon valutettu maissi ja huuhdellut mustapavut. Lisää kuutioitudut paprikat ja tomaatit sekä punasipuli sekä viipaloi kevätsipuli. Kuutioi avokado toiseen kulhoon ja purista päälle runsaasti limen mehua. Kaada avakadot muun salaatin päälle ja mausta suolalla, mustapippurilla, hienonnetulla valkosipulilla sekä lorauta päälle oliiviöljyä. Lisää lopuksi korianteria hienonnettuna. Sekoita kunnolla ja anna maustua ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Jussi Aumo on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.

Mausteinen lisukeriisi esim. afrikkalaisille ruuille.

Riisin ja nesteen suhde ohjeessa voi tuntua oudolta, mutta toimi käytännössä, kun lisäsi loppuvaiheessa tilkan vettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5-6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kookosriisi

Ainekset

5
dl
pitkäjyväistä riisiä
400
ml
kookosmaitoa
1
keltasipuli
1
vihreä paprika
1
punainen paprika
1-2
tuoretta punaista chiliä (riippuu koosta ja kuinka vahvaa haluaa)
1
rkl
tuoretta raastettua inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
2
tl
paprikajauhetta
1
kpl
kasvisliemikuutio
2
rkl
kookosöljyä tai muuta neutraalin makuista öljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria

Työvaiheet

Tee näin:

- Laita riisi haaleaan veteen likoamaan 30 minuutiksi, jonka jälkeen kaada vedet ja riisit siivilän läpi.
- Pilko sipuli ja paprika kuutioiksi, chilit ja valkosipuli hienoksi. Raasta inkivääri, jos et käytä valmista raastetta.
- Kuumenna 2 rkl öljyä kasarissa tai wok-pannussa ja paista sipuleja, chiliä, inkivääriä ja paprikoita muutama minuutti.
- Lisää paprikajauhe ja paista hieman lisää.

- Kaada kookosmaito paistoastiaan ja murusta liemikuutio joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kiehahtaa.
- Vähennä lämpöä, kaada riisi joukkoon ja sekoita.
- Laita kansi päälle ja anna kiehua hetki keskiteholla. Laske sen jälkeen lämpöä ja anna kypsyä hitaasti niin, että neste on imeytynyt riisiin. Jos riisi tuntuu liian kuivalta, lisää hieman kuumaa vettä.

Kommentit (0)