Me Naiset on lisännyt 1259 reseptiä.
Linkitetty 102 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Kuka ei rakastaisi kermaperunoita? Tässä vielä ohjeista parhain, joka sisältää muun muassa lorauksen valkoviiniä, kermaa ja voita. Herkkua!

Upota perunat kylmään veteen: näin turha tärkkelys huuhtoutuu pois ja pinnasta tulee ihanan rapea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
40 minuuttia + paisto 30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Parhaat kermaperunat

Ainekset

1
kg
kiinteitä perunoita
25
g
voita
4
dl
kermaa
1
dl
valkoviiniä
2
timjamin oksaa
1
tl
mustapippureita
2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori perunat. Täytä kulho kylmällä vedellä. Siivuta perunat ohuiksi siivuiksi. Nosta siivut kylmään veteen sitä mukaa kun leikkaat niitä.
  2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Voitele vuoka voilla. Valuta perunat ja lado ne vuokaan. Kypsennä 20 minuuttia.
  3. Sillä välin mittaa kattilaan kerma, valkoviini, timjami ja mustapippurit. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta juuri ja juuri kiehuen, kunnes perunat ovat olleet uunissa 20 minuuttia.
  4. Siivilöi mausteet pois kerman joukosta ja lisää suola. Kaada perunoiden joukkoon. Alenna uunin lämpötila 150 asteeseen ja kypsennä vielä 30 min.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1259 reseptiä.
Linkitetty 61 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Paahdetut porkkanat saavat uutta ytyä, kun ne maustaa marokkolaisittain. Lisukkeena tarjottavassa majoneesissa maistuu trendimauste sumakki, joka antaa dippiin hivenen happaman ja raikkaan sitruksisen maun. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Marokkolaiset paahdetut porkkanat

Ainekset

500
g
porkkanoita
2
rkl
öljyä
¾
tl
juustokuminaa eli jeeraa
¾
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
suolaa
¼
tl
kuivattua inkivääriä
¼
tl
kurkumaa
¼
tl
cayennepippuria
Lisäksi
valmista tsatsikia tai sumakkimajoneesia (ks. ohje)
Sumakkimajoneesi
1
dl
majoneesia
1
rkl
sumakkia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Pese porkkanat ja kuori ne halutessasi. Puolita pituussuunnassa tai leikkaa koosta riippuen neljään osaan.

  3. Kääntele mausteet öljyyn ja pyörittele öljy porkkanoihin. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 15–25 minuuttia, kunnes porkkanat ovat rapeita, mutta eivät muhjua.

  4. Tarjoa paahdetut porkkanat tsatsikin tai sumakkimajoneesin kanssa.

Kommentit (1)

Njam

Ihanaa. Aina ei tarvitse syödä lihaa.

Iipiwee on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.

Puolessa tunnissa helppo lisuke tai pientä naposteltavaa.
Tämä kannattaa tehdä riittävän isossa valurautapannussa, jossa porkkanoilla on tilaa paistua. Suolaisenmakea maku on taivaallinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
Paisto 5 min, uunissa 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Misoporkkanat

Ainekset

1
kg
Porkkanoita
1/4
dl
Extra virgin oliiviöljyä
4
Valkosipulin kynttä
1
rkl
Misotahnaa
1
rkl
Siirappia
Suolaa maun mukaan, esim. sormisuolaa 1 tl
mustapippuria myllystä
Yrttejä; tuoretta timjamia ja lehtipersiljaa
1
tl
Seesaminsiemeniä

Työvaiheet

Leikkaa kuoritut porkkanat 4-5 osaan, n. 2,5 cm:n paloiksi.
Lämmitä öljy valurautapannulla ja lisää misotahna, hienonnettu/raastettu valkosipuli ja siirappi.
Anna kiehahtaa sen verran, että valkosipuli alkaa karamellisoitua. Lisää porkkanat, suola ja pippuri. Pyörittele kasviksia pannulla viitisen minuuttia, jotta kastike sekoittuu porkkanoihin.
Laita valurautapata 220 asteiseen uuniin foliolla peitettynä ja paista noin 20 min.
Ota folio pois ja paista vielä 5 min.
Ota pois uunista. Lisää hienonnetut yrtit ja sekoita. Koristele halutessasi seesaminsiemenillä.
Nauti lisukkeena tai sellaisenaan.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1259 reseptiä.
Linkitetty 271 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Punaviiinietikka tuo kivan puraisun makeisiin uunikasviksiin. Lopputuloksena on lämmin monitoimilisuke, joka sopii niin lihalle kuin kasvisruoillekin.

Bataattia, porkkanaa, palsternakkaa. Ruusukaaleja, parsakaalia ja sipulia. Uunikasviksia voi varioida lähes loputtomiin yhdistelemällä erilaisia ja eri tavoin leikattuja juureksia ja vihanneksia. 

Ennen paahtamista kasvikset pyöräytetään suolalla ja pippurilla maustetussa öljyssä. Moni...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdetut kasvikset ja punasipuli-vinegretti

Ainekset

2
keskikokoista bataattia (yhteensä noin 900 g)
400
g
ruusukaalia
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
Punasipuli-vinegretti
1
pieni punasipuli
6
rkl
punaviinietikka
6
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
sokeria
¼
tl
suolaa
¼
ruukkua
minttua

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Kuori ja leikkaa bataatti pituussuunnassa puoliksi, viipaloi puolikkaat noin 2 cm paksuisiksi. Laita ne kulhoon. Siisti ruusukaalien kannat, poista tarvittaessa rikkoutuneet lehdet ja leikkaa kaalit puoliksi. Lisää ruusukaalit kulhoon. Lisää öljy ja suola.

  2. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Käytä tarvittaessa kahta uunipeltiä. Paista kasviksia 20–25 minuuttia.

  3. Viipaloi punasipuli pieneen kulhoon. Lisää etikka ja anna maustua 20 minuuttia.

  4. Laita isoon kulhoon öljy ja raasta joukkoon valkosipulinkynsi. Mausta sokerilla ja suolalla. Lisää myös punasipuli etikkaliemineen ja sekoita.

  5. Kumoa paahdetut kasvikset kulhoon ja nostele kastikkeen kanssa sekaisin. Lisää suolaa tarvittaessa. Nypi lopuksi mintusta lehtiä koristeeksi.

Kommentit (3)

Vierailija

Kun reseptissä mainitaan minttu, mitähähän minttulajia tarkoitetaan.
Niissä on isot makuerot.

Kp

Ruusukaalin puolikkaista tulee kuivia ja kippanoita tuolla paistoajalla.

Ritva_5
Seuraa 
Liittynyt26.3.2016

Bataatin kypsennysaika on aika lyhyt myös melkein laittaisin  uunin lämpötilaa alemmaksi 

luulisi 200 - riittävän  ruusukaalitkin voi pyöräyttää pannulla hetken aikaa ja lisätä sitten  uuniin vähän myöhemmin. niin eivät mene ihan korpuksi.  Ja  kasvikset jokainen voi laittaa makunsa   mukaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2410 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Sami Repo

Purjot ja omenat hautuvat ylihyviksi ranskalaistyylisessä liemessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Haudutettu purjo ja omena

Ainekset

2
purjoa
2
granny smith -omenaa
Haudutusliemi
4
dl
vettä
100
g
voita
1
tl
suolaa
2
tl
valkoviinietikkaa
Lisäksi
1
ruukku ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Leikkaa purjoista vihreä osa ja kanta pois. Puhdista purjot hyvin ja leikkaa neljään osaan. Leikkaa omenat 1 cm:n kuutioiksi. Laita haudutusliemen aineet kuumenemaan miedolla lämmöllä laakeaan kasariin.

  2. Hauduta purjoja lähes kiehuvassa haudutusliemessä kannella peitettynä noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää omenat ja kypsennä vielä 1 minuutti.

  3. Nosta purjot ja omenat tarjoiluastiaan, valuta hieman lientä mukaan. Hienonna ruohosipuli koristeeksi.

Kommentit (0)