Me Naiset on lisännyt 1469 reseptiä.
Linkitetty 132 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Kuka ei rakastaisi kermaperunoita? Tässä vielä ohjeista parhain, joka sisältää muun muassa lorauksen valkoviiniä, kermaa ja voita. Herkkua!

Upota perunat kylmään veteen: näin turha tärkkelys huuhtoutuu pois ja pinnasta tulee ihanan rapea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
40 minuuttia + paisto 30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Parhaat kermaperunat

Ainekset

1
kg
kiinteitä perunoita
25
g
voita
4
dl
kermaa
1
dl
valkoviiniä
2
timjamin oksaa
1
tl
mustapippureita
2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori perunat. Täytä kulho kylmällä vedellä. Siivuta perunat ohuiksi siivuiksi. Nosta siivut kylmään veteen sitä mukaa kun leikkaat niitä.
  2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Voitele vuoka voilla. Valuta perunat ja lado ne vuokaan. Kypsennä 20 minuuttia.
  3. Sillä välin mittaa kattilaan kerma, valkoviini, timjami ja mustapippurit. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta juuri ja juuri kiehuen, kunnes perunat ovat olleet uunissa 20 minuuttia.
  4. Siivilöi mausteet pois kerman joukosta ja lisää suola. Kaada perunoiden joukkoon. Alenna uunin lämpötila 150 asteeseen ja kypsennä vielä 30 min.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2918 reseptiä.
Linkitetty 74 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Umamiset retiisit maistuvat sellaisenaan pikkusuolaisena alkupalana. Ne toimivat myös paistetun broilerin ja kalan kaverina ja tuovat lautaselle kaunista väriä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Misoretiisit

Ainekset

400
g
retiisejä
50
g
voita huoneenlämpöisenä
2
rkl
misotahnaa
3–4
dl
retiisin versoja (esim. Pinoa Foods tai Mimis)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pese ja leikkaa retiisit puoliksi. Levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille.

  2. Sekoita voi ja misotahna tasaiseksi. Lisää misovoi pieninä nokareina retiisien joukkoon. Kypsennä uunissa 15 minuuttia. Sekoita retiisejä kerran kypsennyksen puolivälissä.

  3. Kääntele versot kuumien retiisien joukkoon. Tarjoa naposteltavana sellaisenaan, paistetun kalan tai broilerin lisukkeena.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 350 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Perunamuusia on helppo varioida sen mukaan, minkä kanssa sitä tarjoaa. Tämä sitruunalla maustettu muusi maistuu etenkin kalaruoan kaverina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-sitruuna-perunamuusi

Ainekset

800
g
jauhoista perunaa
2
valkosipulinkynttä
1
prk (120 g)
ranskankermaa tai smetanaa
1
dl
hienonnettuja yrttejä, esimerkisi tilliä
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
sitruunan kuoriraastetta
loraus keitinvettä, maitoa tai kermaa
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele perunat. Kuori valkosipulit. Laita ne suolalla maustettuun kiehuvaan veteen kattilaan ja keitä perunat kypsiksi, 15–20 minuuttia.
  2. Valuta perunoista vesi pois. Lisää joukkoon ranskankerma, yrtit sekä sitruunan mehu ja kuoriraaste. Soseuta perunat. Ohenna tarvittaessa keitinvedellä tai maidolla. Mausta suolalla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 350 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Kia Arpia ja Petra Wettenranta KUVA Tuomas Kolehmainen

Kirpsakka kaprisvinegretti sopii loistavasti parsan kaveriksi. Kun vinegretin kaataa kuumien parsojen päälle, ne imevät itseensä eniten makua.

Parsaa paistetaan ensin hetken ajan kuumalla pannulla oliiviöljyn kanssa, sitten joukkoon lisätään pieni loraus vettä ja nokare voita ja laitetaan kansi hetkeksi päälle. Parsa höyrystyy kannen alla kypsäksi ja voin ansiosta siitä tulee kiiltävää ja herkullista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsaa ja kaprisvinegretti

Ainekset

2
rkl
pieniä kapriksia
1
rkl
salottisipulia
1
rkl
lehtipersiljaa
½
rkl
ruohosipulia
½
rkl
kirveliä
1
rkl
valkoviinietikkaa
½
tl
dijoninsinappia
ripaus sokeria
1
dl
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Hienonna kapriksia veitsellä pienemmäksi. Hienonna myös sipuli ja yrtit.
  2. Sekoita kulhossa valkoviinietikka, dijoninsinappi ja ripaus sokeria. Vatkaa rivakasti oliiviöljy joukkoon ohuena nauhana.
  3. Lisää joukkoon kaprikset, sipuli ja yrtit ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 350 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Kia Arpia ja Petra Wettenranta KUVA Tuomas Kolehmainen

Grillattu parsa kannattaa yhdistää melko voimakkaisiinkin makuihin. Ndujavoi sekä sardellivoi ovat todella herkullisia siveltynä kuuman parsan päälle. Ja ne sopivat myös muille grilliherkuille.

Parsa valmistuu grillissä siinä ajassa, kun esimerkiksi pihvi vetäytyy. Valele parsat öljyllä ja grillaa muutaman minuutin ajan. Nosta tarjoiluvadille ja laita muutama nokare maustevoita sulamaan päälle. Me sekoitamme voihin tahnaksi hienonnettuja suolaisia sardellifileitä ja sitruunankuorta tai...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Maustevoit parsalle

Ainekset

Nduja-voi
150
g
voita
1–3
rkl
nduja-salamitahnaa
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Kuutioi voi kulhoon ja anna pehmetä. Koska nduja-purkeissa on suuria eroja mausteisuudessa, tahnaa kannattaa lisätä ruokalusikallinen kerrallaan ja maistaa välissä.
  2. Sekoita lopuksi joukkoon sitruunamehu ja tarjoa. Voit myös pakata voin tangoksi kelmuun ja säilyttää jääkaapissa tai pakastimessa.

Sardellivoi

Ainekset

150
g
voita
6
sardellifileetä
½
luomusitruunan kuori ja mehu

Työvaiheet

  1. Kuutioi voi kulhoon ja anna pehmetä.
  2. Hienonna sardellifileet veitsellä pieneksi. Lisää voin joukkoon.
  3. Raasta joukkoon sitruunankuori ja purista mehut. Sekoita haarukalla kaikki sekaisin ja tarjoa huoneenlämpöisenä. Voit myös pakata voin tangoksi kelmuun ja säilyttää jääkaapissa tai pakastimessa.

Kommentit (0)