Pottuvoinakin tunnettu muusi on suomalaista lohturuokaa parhaimmillaan!
Käytä perunoiden soseuttamiseen sauvasekoittimen sijaan esimerkiksi sähkövatkainta. Sauvasekoitin saa perunasoseen muuttumaan herkästi liisteriksi. Parhaimman muusin saat kuitenkin pusertamalla perunat tiheän metallisiivilän läpi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
40 minuuttia
Helppo
Pehmein perunamuusi
Ainesosat
1
kg
jauhoisia perunoita
50
g
voita
3
dl
täysmaitoa
1 1/2
tl
suolaa
Vaiheet
- Pese perunat hyvin. Tee keskelle perunaa ympäri menevä pintaviilto. Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Valuta vesi ja poista kuoret.
- Aseta tiheä metallisiivilä ison kattilan päälle ja puserra kypsät perunat siivilän läpi.
- Mittaa voi ja maito mikron kestävään kulhoon ja kuumenna ne. Nosta perunakattila hellalle ja lorota maito-voiseos perunan joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää suola ja maista. Lisää suolaa tarvittaessa.