Tee blinien seuraksi tahna vaikka savukalasta tai katkaravuista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10 annosta
1 tunti 15 minuuttia
Helppo
Perunablinit
Ainesosat
300
g
jauhoisia perunoita
5
dl
maitoa
20
g
hiivaa
1
dl
ohrajauhoja
2
dl
vehnäjauhoja
2
dl
tattarijauhoja
2
dl
kermaviiliä
1,5
tl
suolaa
4
kpl
kananmunankeltuaista
4
kpl
kananmunanvalkuaista
voita paistamiseen
Vaiheet
- Keitä perunat kuorineen. Jäähdytä, kuori ja raasta.
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa sekaan jauhot, kermaviili, suola, keltuaiset ja perunaraaste. Lämmitä uudelleen kädenlämpöiseksi. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti taikinaan.
- Paista reilun kokoisia blinejä miedolla lämmöllä, jotta ne ehtivät kypsyä kunnolla. Hyvä lisuke on esimerkiksi savusilakoista, ranskankermasta, sipulisilpusta, suolasta ja pippurista sekoitettu tahna. Myös katkaravut tai jokiravunpyrstöt sopivat tahnaan silakoiden sijaan.