Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Sanna Maskulin ja Kaisa Nieminen KUVA Tuomas Kolehmainen

Vartissa valmistuva sinappi on kauniin punainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 dl sinappia
Valmistusaika
15 min + vetäytyminen 1 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Pinkki punaherukkasinappi

Ainekset

2
dl
punaherukoita
2
dl
sokeria
1/2
dl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
1/2
dl
sinappijauhetta

Työvaiheet

  1. Soseuta marjat sauvasekoittimella. Mittaa marjasose kattilaan sokerin kanssa. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisää öljy ja suola. Anna poreilla hiljaisella lämmöllä 5 minuuttia.
  2. Nosta kattila sivuun ja sekoita sinappijauhe marjaseokseen. Kaada sinappi kuumennettuun lasipurkkiin. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin vuorokaudeksi. Säilytä viileässä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1189 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Kyllä vain, luit oikein – naposteluherkkusieniä! Napostelusienet syntyvät myös pienistä, napakoista kantarelleista. Jos kaipaat napostelusieniin lisäpotkua, korvaa mustapippuri cayennepippurilla tai chilijauheella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Naposteluherkkusienet

Ainekset

2
rs (à 200 g)
herkkusieniä
1
chili
1
dl
tuoretta persiljaa
1
kananmuna
dl
panko-korppujauhoja
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
kuivattua rakuunaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
dl
ruokaöljyä
LISÄKSI
1
prk (200 g)
kermaviiliä
4
rkl
valmista mangochutneyta

Työvaiheet

  1. Sekoita kermaviili ja chutney dippikastikkeeksi.

  2. Puhdista sienet. Jätä pienet sienet kokonaisiksi, halkaise isommat kahteen osaan. Hienonna chili ja persilja.

  3. Riko muna kulhoon ja vispaa haarukalla sekaisin. Yhdistä toisessa kulhossa korppujauhot, chili, persilja ja mausteet. Pyörittele sienet ensin munaseoksessa, ja pyörittele sen jälkeen korppujauhoseoksessa kauttaaltaan.

  4. Kuumenna öljy pannulla. Paista sienet muutamassa erässä kullanruskeiksi ja rapsakoiksi. Valuta paperin päällä ja tarjoile lämpiminä kermaviili-chutneyn kanssa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 702 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Pitaleivän sisällä maistuvat kahteen kertaan maustettu nyhtöpossu, harissahummus ja maukas kaalisalaatti. Lisää muutama siivu tomaattia ja nauti edullinen herkku!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
15 min + 7 h
Vaikeustaso
Helppo

Nyhtöpossupitat

Ainekset

1
kg
possun kassleria
2
rkl
vahvaa sinappia
1
dl
omenamehua
Mausteseos
1
rkl
fariinisokeria
1
rkl
suolaa
1
rkl
jauhettua korianteria
2
tl
paprikajauhetta
1
tl
mustapippuria
1
tl
fenkolinsiemeniä

Työvaiheet

  1. Poista lihasta kalvot. Sivele liha kauttaaltaan sinapilla. Yhdistä mausteseoksen ainekset ja levitä mausteseos tasaisesti lihan pintaan.
  2. Laita liha korkeareunaiseen uunivuokaan. Peitä foliolla ja anna maustua huoneenlämmössä tunti. Kuumenna uuni 110 asteeseen.
  3. Lisää vuoan pohjalle omenamehu ja laita liha uuniin. Kypsennä mureaksi 5–6 tuntia. Lusikoi tunnin välein vuoan pohjalle kertynyttä nestettä lihan pinnalle. Sammuta uuni, ja anna lihan vetäytyä jälkilämmössä vielä tunnin.
  4. Nyhdä liha kahdella haarukalla riipien. Sekoita lihasuikaleet paistoliemeen maustumaan.

Vinkki! Laita halutessasi paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Porsaan kassler on revittävää, kun sen sisälämpö on 87–90 astetta.

Pitaleivät

Ainekset

25
g
hiivaa
3
dl
kädenlämpöistä vettä
7–8
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
¼
tl
juustokuminaa

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva lämpimään veteen. Sekoita joukkoon 7 dl jauhoja, öljy, suola, sokeri ja juustokumina. Vaivaa 5 minuuttia. Anna taikinan nousta huoneenlämmössä liinan alla 30 minuuttia. Kuumenna uuni vähintään 250 asteeseen.
  2. Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä palat palloiksi. Kauli taikinapallot runsaan jauhon kera noin 2 cm paksuiksi, pyöreiksi pitaleiviksi.
  3. Laita pitat pellille leivinpaperin päälle ja anna nousta 10 minuuttia. Paista kuuman uunin ylätasolla 5–8 minuuttia. Paistuessaan taikina nousee ”taskuksi”, joten älä avaa uuninluukkua välillä. Tarjoile pitat lämpiminä.

Harissahummus

Ainekset

2
valkosipulinkynttä
1
sitruunan mehu
1
tlk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
dl
kikherneiden lientä
1
dl
tahinia (esim. Gavrielides)
2
tl
harissatahnaa (esim. Al’Fes)
1
tl
kuivattua minttua
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Hienonna valkosipulit ja purista sitruunan mehu. Valuta kikherneet ja ota liemi talteen.
  2. Yhdistä tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhossa kikherneet, 1 dl kikherneiden nestettä ja loput ainekset. Jos nestettä ei ole tarpeeksi, lisää joukkoon vettä. Soseuta tasaiseksi tahnaksi.

Keltainen kaalisalaatti

Ainekset

1
kg
keräkaalia
30
g
tuoretta inkivääriä
1
ruukku
tuoretta korianteria
1
tl
suolaa
Kastike
1
dl
omenaviinietikkaa
1
dl
sokeria
½
dl
rypsiöljyä
2
tl
seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi veitsellä tai juustohöylällä. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna korianteri.
  2. Laita kaalit isoon kulhoon ja ripottele joukkoon suolaa. Hiero kaalia käsin muutama minuutti, jotta se hieman mehustuu ja pehmenee. Lisää inkivääri ja korianteri.
  3. Kiehauta kastikkeen ainekset kattilassa niin, että sokeri sulaa liemeen. Anna jäähtyä hetki. Sekoita liemi kaalin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Sekoita pari kertaa maustumisen aikana.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 702 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Itse tehty hummus ei maksa paljon. Sekoita siihen harissaa oman makusi mukaan – pikkulusikallinenkin antaa paljon makua!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5 dl
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Harissahummus

Ainekset

2
valkosipulinkynttä
1
sitruunan mehu
1
tlk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
dl
kikherneiden lientä
1
dl
tahinia (esim. Gavrielides)
2
tl
harissatahnaa (esim. Al’Fes)
1
tl
kuivattua minttua
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Hienonna valkosipulit ja purista sitruunan mehu. Valuta kikherneet ja ota liemi talteen.
  2. Yhdistä tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhossa kikherneet, 1 dl kikherneiden nestettä ja loput ainekset. Jos nestettä ei ole tarpeeksi, lisää joukkoon vettä. Soseuta tasaiseksi tahnaksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2262 reseptiä.
Linkitetty 155 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Lytätyt ja rapeaksi uunissa paahdetut perunat ja kylmä fetakastike ovat passeli pikkusuolainen ja huiman hyvä lisuke. Kastikkeita vaihtamalla voit muunnella reseptiä lähes loputtomiin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + 35 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Mäiskyperunat

Ainekset

800
g
keskikokoisia, kiinteitä perunoita (esim. Siikli)
½
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Fetakastike
200
g
fetajuustoa
2
dl
kreikkalaista jogurttia
Oliivitahna
2
tl
sitruunamehua
dl
kivettömiä kalamata-oliiveja
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
kapriksia
1
valkosipulinkynsi
Lisäksi
1
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
sitruunankuorta

Työvaiheet

  1. Pese perunat huolellisesti ja keitä ne kuorineen suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 20 minuuttia.  Anna perunoiden jäähtyä hetki.
  2. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Laita keitetyt perunat uunipellille ja litistä niitä hiukan kauhalla tai kädellä.Sekoita öljy, suola ja pippuri keskenään ja pirskottele mausteöljy perunoiden päälle. Paahda uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kauniin ruskeita ja rapeita pinnaltaan.
  3. Murustele ja sekoita feta jogurtin joukkoon.
  4. Tee oliivitahna. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi ja jätä se odottamaan. Purista sitruunasta 2 tl mehua. Mittaa kaikki oliivitahnan aineet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  5. Hienonna lehtipersilja. Lusikoi fetakastike ja oliivitahna perunoille. Viimeistele ruoka persiljalla ja sitruunankuorella.

Kommentit (0)