Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Lisukkeet
22:09 | 2.6.2014

Punajuuri-labneh-tahna

Lisää omaan keittokirjaan
Hanna Jensen on lisännyt 33 reseptiä
OHJE: Turkish Meze KUVA: Hanna Jensen

Punajuuri-labneh-tahnan kaunis väri on melkein yhtä hyvä kuin tahnan maku. Voit tuunata makua Lähi-Idän mausteilla, kuten sumakilla tai savustetulla paprikalla. Tahnan voi tehdä 1-2 punajuurella.

Tahnan alkuperäinen nimi on Pancas Salatasi ve Anteg Fistigi.

HUOM! Reseptissä mainittu labneh on valutettua turkkilaista jugurttia. Valmista siis ensin se. Voit laittaa jugurtin kahvinsuodattimeen tai sideharson sisään kulhon yläpuolelle ja antaa valua muutamia tunteja jääkaapissa - tai yön yli. Kun jugurtti tuntuu kiinteämmältä ja juustomaiselta, se alkaa olla valmista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6:lle
1 h + 10 min
Keskivaikea

Punajuuri-labneh-tahna

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
iso punajuuri
250
g
valutettua turkkilaista jugurttia eli labnehia
2
valkosipulin kynttä murskattuna
2
rkl
hyvää oliiviöljyä (+ vähän myös loppusilaukseen)
3
rkl
pistaasipähkinöitä murskattuna

Vaiheet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Laita punajuuri uuniin ja anna paahtua pehmeäksi noin tunnin.
  3. Ota punajuuri uunista, poista kanta ja kuori punajuuri (kuoret irtoavat helposti).
  4. Soseuta tai raasta punajuuri kulhossa.
  5. Lisää sekaan valkosipulinkynsi, oliiviöljy ja labneh sekä hiukan suolaa (tai sumakia tai savupaprikaa) makusi mukaan. Sekoita varovasti ja maista.
  6. Levitä tahna laakealle lautaselle, pirskottele päälle vielä hiukan oliiviöljyä ja ripottele murskatut pistaasipähkinät. Tarjoa lisukkeena tai leipäpalojen tai vihannesten dippinä.
Tilaa Glorian ruoka & viini
punajuuri
paahdetut punajuuret
Tahna
labneh
turkkilainen jugurtti
Kemut

Suosituimmat

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

The stew eli kikhernemuhennos

Teriyaki-kanasalaatti

Perinteinen hernekeitto

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini