Punajuuri-labneh-tahnan kaunis väri on melkein yhtä hyvä kuin tahnan maku. Voit tuunata makua Lähi-Idän mausteilla, kuten sumakilla tai savustetulla paprikalla. Tahnan voi tehdä 1-2 punajuurella.
Tahnan alkuperäinen nimi on Pancas Salatasi ve Anteg Fistigi.
HUOM! Reseptissä mainittu labneh on valutettua turkkilaista jugurttia. Valmista siis ensin se. Voit laittaa jugurtin kahvinsuodattimeen tai sideharson sisään kulhon yläpuolelle ja antaa valua muutamia tunteja jääkaapissa - tai yön yli. Kun jugurtti tuntuu kiinteämmältä ja juustomaiselta, se alkaa olla valmista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6:lle
1 h + 10 min
Keskivaikea
Punajuuri-labneh-tahna
Ainesosat
1
iso punajuuri
250
g
valutettua turkkilaista jugurttia eli labnehia
2
valkosipulin kynttä murskattuna
2
rkl
hyvää oliiviöljyä (+ vähän myös loppusilaukseen)
3
rkl
pistaasipähkinöitä murskattuna
Vaiheet
- Kuumenna uuni 180 asteeseen.
- Laita punajuuri uuniin ja anna paahtua pehmeäksi noin tunnin.
- Ota punajuuri uunista, poista kanta ja kuori punajuuri (kuoret irtoavat helposti).
- Soseuta tai raasta punajuuri kulhossa.
- Lisää sekaan valkosipulinkynsi, oliiviöljy ja labneh sekä hiukan suolaa (tai sumakia tai savupaprikaa) makusi mukaan. Sekoita varovasti ja maista.
- Levitä tahna laakealle lautaselle, pirskottele päälle vielä hiukan oliiviöljyä ja ripottele murskatut pistaasipähkinät. Tarjoa lisukkeena tai leipäpalojen tai vihannesten dippinä.