Kun elämä tarjoaa sitruunoita, tee niistä näkkäriä. Ropsauta mukaan myös reilusti tilliä ja sopivasti sormisuolaa. Seuraan sopii punajuuresta ja anjoviksesta tehty gubbröra ja kyytipojaksi kylmä snapsi tai olut.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
50 kpl
1 t + kohotus 30 min
Helppo
Punajuurigubbröra
Ainesosat
2
keskikokoista punajuurta
4
kananmunaa
125
g
anjovisfileitä
2
rkl
hienonnettua punasipulia
2
rkl
hienonnettua tilliä
2
rkl
hienonnettua ruohosipulia
1
dl
kuohukermaa
½
dl
ranskankermaa
mustapippuria myllystä
Vaiheet
- Pese ja keitä punajuuret kypsiksi al dente, noin 15 minuuttia; kokeile kypsyyttä terävän veitsen kärjellä. Keitä kanamunat koviksi 12 minuuttia. Laita ne kylmään veteen.
- Kuori ja kuutioi kananmunat ja punajuuret pieniksi kuutioiksi. Hienonna anjovisfileet haarukalla. Hienonna sipuli, tilli ja ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
- Vaahdota kerma, sekoita se ranskankermaan ja nostele punajuuriseokseen. Mausta pippurilla.