Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1871 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Taina Vuohelainen KUVA Arto Vuohelainen

Kun elämä tarjoaa sitruunoita, tee niistä näkkäriä. Ropsauta mukaan myös reilusti tilliä ja sopivasti sormisuolaa. Seuraan sopii punajuuresta ja anjoviksesta tehty gubbröra ja kyytipojaksi kylmä snapsi tai olut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
50 kpl
Valmistusaika
1 t + kohotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuurigubbröra

Ainekset

2
keskikokoista punajuurta
4
kananmunaa
125
g
anjovisfileitä
2
rkl
hienonnettua punasipulia
2
rkl
hienonnettua tilliä
2
rkl
hienonnettua ruohosipulia
1
dl
kuohukermaa
½
dl
ranskankermaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Pese ja keitä punajuuret kypsiksi al dente, noin 15 minuuttia; kokeile kypsyyttä terävän veitsen kärjellä. Keitä kanamunat koviksi 12 minuuttia. Laita ne kylmään veteen.
  2. Kuori ja kuutioi kananmunat ja punajuuret pieniksi kuutioiksi. Hienonna anjovisfileet haarukalla. Hienonna sipuli, tilli ja ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  3. Vaahdota kerma, sekoita se ranskankermaan ja nostele punajuuriseokseen. Mausta pippurilla.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1871 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Lämmin ja mausteinen salaatti maistuu myös viileillä ilmoilla. Thaisalaatissa on rutkasti makua, vähän jauhelihaa ja ronskisti kasviksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Jauheliha-thaisalaatti

Ainekset

3
porkkanaa
1
mango
1
punasipuli
1
ruukku
thaibasilikaa
1
ps (200 g)
mungpavun ituja
1/2
pkt (200 g)
naudanjauhelihaa
1
rkl
öljyä
2
rkl
soijakastike
1
rkl
sweet chili -kastiketta
Thaikastike
2
limetin mehu (1 dl)
1
valkosipulinkynsi
1
punainen chili
3
rkl
kalakastiketta
3
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja suikaloi porkkanat. Leikkaa mango kahteen osaan siemenen molemmin puolin. Kuori palat ja suikaloi hedelmäliha. Kuori ja suikaloi sipuli. Hienonna thaibasilika ja huuhtele idut. Yhdistä aineet kulhossa.
  2. Tee kastike. Purista limetistä mehu, kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna myös chili. Yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita pilkottujen kasvisten joukkoon.
  3. Ruskista jauheliha öljyssä kuumassa pannussa. Lisää lopuksi soijakastike ja anna sen kiehahtaa pannussa niin, että se imeytyy paistettuun lihaan. Mausta jauheliha chiliastikkeella. Lisää se salaattiin ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-päärynäsosekeitto + päärynä ja porkkanasipsit

Ainekset

Porkkana-päärynäsosekeitto
4
kpl
Porkkana
1
kpl
peruna
1
kpl
päärynä (1 iso tei 2 pientä)
1
rkl
sulatejuusto
1
dl
kuohukerma
n.1
tl
suolaa
n.1
l
vettä (kasvisten keittämiseen)
Päärynäsipsit
1
kpl
iso päärynä
Porkkanasipsit
2
kpl
porkkanaa
himalajan vuoristosuola

Työvaiheet

PORKKANA-PÄÄRYNÄSOSEKEITTO
Pese, kuori ja paloittele porkkanat sekä perunat. Kuullota kasviksia kattilassa. Kaada joukkoon vesi. Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Kuori ja pilko pääryvä, lisää kasvisten sekaan. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma, sulatejuusto ja suola. Kuumenna keitto kiehuvaksi, mutta älä keitä. Tarkista maku.

PÄÄRYNÄSIPSIT
Lämmitä uuni 100 asteeseen. Leikkaa päärynät ohuiksii viipaleiksi. Ohuita viipaleita saat käyttämällä mandoliinia, mutta hyvä lopputulos syntyy myös terävän veitsen avulla.

Mitä ohuempi siivuista teet, sitä rapeampia omenasipseistä tulee. Poista siemenet viipaleista veitsen kärkeä käyttäen.

Levittele viipaleet leivinpaperilla päällystetylle uunipellille vieri viereen.

Älä kasaa viipaleita päällekkäin. Laita uuniin.

Kuivata päärynöitä uunissa kunnes viipaleet ovat rapeita.

PORKKANASIPSIT
Pese ja kuori porkkanat. Pilko porkkanat käyttäen mandoliinia tai veistä: käännä porkkana ja leikkaa ne vinottain saadaksesi ovaalinmuotoisia paloja. Jos palat ovat liian paksuja, niistä tulee pehmeitä rouskuvien sijaan.

Asettele porkkanat yhteen kerrokseen leivinpaperille pellin päälle ripottele pintaan suolaa.

Laita pelti uuniin ja kypsennä porkkanoita 15–20 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat kuivia ja rapeita. Tarkkaile tilannetta etenkin loppua kohden, sillä porkkanat voivat palaa nopeasti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1871 reseptiä.
Linkitetty 114 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Linssi on trendikäs terveysraksu, joka on parhaimmillaan paahdettuna.

Linssit ovat haastaneet kikherneen terveellisten palkokasvien areenalla.  Ne ovatkin terveystietoisen unelmaruokaa, sillä niissä on runsaasti proteiinia, kuitua ja  kivennäisaineita, mutta maltillisesti energiaa.

Linssien hyväksi puoleksi voi laskea myös niiden edullisuuden. Myös monet...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 dl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapeat linssit

Ainekset

1
prk (n. 300 g)
kypsiä punaisia linssejä
1
rkl
öljyä
1
rkl
vaahterasiirappia
½
tl
juustokuminaa
½
tl
chilijauhetta
1
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Valuta linssit siivilässä ja huuhtele ne. Levitä linssit tasaisesti pellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 5 minuuttia, jotta linssit myöhemmin rapeutuvat kunnolla.
  2. Yhdistä öljy, vaahterasiirappi, juustokumina ja chili pienessä kulhossa. Kääntele seos pellillä oleviin linsseihin. Paahda uunissa vielä 10–15 minuuttia tai kunnes linssit ovat rapeita. Ripottele suola mausteeksi.

Kommentit (6)

Vierailija

Voiko vaahterasiirapin korvata jollain muulla? Tavallinen siirappi taitaa olla liian tönkköä, ehkä jos sitä notkistaa vedellä?

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Hei, juokseva hunaja sopii näihin hyvin. Tavallistakin siirappia voi käyttää, mutta se kannattaa tosiaa nnotkistaa nopeasti mikrossa.

Vierailija

Koivunmahla?

Vierailija

Voiko paahtaa myös pannulla?

Vierailija

Luulisin, että akaasiahunaja sopii myös. Öljyistä camelina kestää hyvin kuumuutta. Laihduttaja voinee paahtaa ilman noita kaloripitoisia lisukkeitakin?

Vierailija

Miksi ihmeessä sokeria näihin?

Me Naiset on lisännyt 905 reseptiä.
Linkitetty 94 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Uunissa rapeaksi paahdetut tuliset kukkakaalinuput ovat vegen wingsit. Dippaa wingsejä vegaaniseen majoneesiin tai chilikastikkeeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + paisto 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaaliwingsit vegaanisesti

Ainekset

1
iso kukkakaali
1 ½
dl
pankojauhoa
1
ps
tacomaustetta
2
rkl
öljyä
2
rkl
chilikastiketta
2
rkl
tomaattipyrettä
1
rkl
siirappia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225­asteiseksi. Irrottele kukinnot kukkakaalista.
  2. Sekoita toisessa kulhossa pankojauho ja tacomauste ja toisessa öljy, chilikastike, tomaattipyre ja siirappi.
  3.  Pyöräytä kukinnotensin märissä aineissa ja sitten kuivissa. Levitä uunipellille.
  4. Paista 10 minuuttia, nosta ulos uunista, käännä ja jatka paistoa 10 minuuttia.

Kommentit (0)