Maustevoikiekko sulaa pihvin päälle maukkaaksi kastikkeeksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2 maustevoitankoa
20 min + jähmettymisaika 1 t
Helppo
Punaviini-yrttivoi
Ainesosat
1
pieni punasipuli
2
valkosipulinkynttä
1 1/2
dl
punaviiniä
2
tl
ruskeaa sokeria
1
dl
tuoreita yrttejä (persiljaa, timjamia ja rakuunaa)
400
g
voita
Vaiheet
- Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Pane ne kattilaan viinin ja sokerin kanssa.
- Keitä kunnes viinistä on jäljellä noin puoli desiä. Jäähdytä seos.
- Anna voin pehmetä huoneenlämpöiseksi. Sekoita voi ja punaviini-sipuliseos keskenään hyvin vatkaten. Lisää mukaan hienonnetut yrtit.
- Kääri voi kahdeksi tangoksi voipaperin tai kelmun avulla. Nosta tangot jääkaappiin kovettumaan. Leikkaa kylmästä tangosta voinapit pihvien päälle. Pakasta toinen voitanko myöhempää käyttöä varten.