Imelletty mustaleipä tekeytyy lähes itsekseen vaikka vaatii aikaa. Siksi kannattaa leipoa kerralla koko suvulle. Makeat mallaslimput sivellään pariin kertaan kahvisiirapilla ja paistetaan meheviksi foliopaketeissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8 leipää
30 min + imeltyminen 2 vrk + tai
Keskivaikea
Savusilakkamousse
Ainesosat
1
kg
savusilakoita
½
sitruunan mehu
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
ripaus valkopippuria
1
dl
kuohukermaa
200
g
ranskankermaa
½
ruukkua
ruohosipulia
Lisäksi
mätiä tai Cavi-Art-merilevähelmiä
punasipulia
Vaiheet
- Poista savusilakoista nahka ja ruodot. Hienonna haarukalla karkeaksi. Lisää sitruunamehu, suola ja pippurit. Vaahdota kerma ja sekoita se ranskankermaan. Hienona ruohosipuli kermaseokseen ja anna moussen tekeytyä kylmässä 2–3 tuntia. Koristele mousse mädillä tai merilevällä ja punasipulirenkailla.