Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Taina Vuohelainen KUVA Arto Vuohelainen

Kun elämä tarjoaa sitruunoita, tee niistä näkkäriä. Ropsauta mukaan myös reilusti tilliä ja sopivasti sormisuolaa. Seuraan sopii punajuuresta ja anjoviksesta tehty gubbröra ja kyytipojaksi kylmä snapsi tai olut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
50 kpl
Valmistusaika
1 t + kohotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunaiset tillinäkkärit ja punajuurigubbröra

Ainekset

2
rkl
siirappia
½
tl
sitruunakuoriraastetta
4
dl
vehnäjauhoja
4
dl
ruisjauhoja
1
rkl
suolaa
Lisäksi
1
dl
ranskankermaa
2
(luomu)sitruunaa
1
nippu tilliä
sormisuolaa
3
dl
ruokakermaa
2
pss
kuivahiivaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä ruokakerma 42-asteiseksi. Käytä apuna paistolämpömittaria. Liuota hiiva kermaan ja lisää siirappi ja kuoriraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja alusta ne taikinaan, vaivaa noin 10 minuuttia. Kohota leivinliinan alla 30 minuuttia.
  2. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Leivo taikinasta pötkö ja jaa se veitsellä noin 50 osaan.
  3. Kauli osat ohuiksi rosoisiksi lastuiksi. Nosta lastut leivin­paperilla vuoratulle uunipellille. Pese ja raasta sitruunoiden kuoret. Hienonna tilli. Sipaise lastujen pintaan pullasudilla ranskankermaa, korista sitruunankuorella ja tillillä. Ripota sormisuolahiutaleita päälle.
  4. Paista lastuja noin 5–8 minuuttia. Tarjoa punajuuribuggröran kanssa (ks. ohje).

Punajuurigubbröra

Ainekset

2
keskikokoista punajuurta
4
kananmunaa
125
g
anjovisfileitä
2
rkl
hienonnettua punasipulia
2
rkl
hienonnettua tilliä
2
rkl
hienonnettua ruohosipulia
1
dl
kuohukermaa
½
dl
ranskankermaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Pese ja keitä punajuuret kypsiksi al dente, noin 15 minuuttia; kokeile kypsyyttä terävän veitsen kärjellä. Keitä kanamunat koviksi 12 minuuttia. Laita ne kylmään veteen.
  2. Kuori ja kuutioi kananmunat ja punajuuret pieniksi kuutioiksi. Hienonna anjovisfileet haarukalla. Hienonna sipuli, tilli ja ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  3. Vaahdota kerma, sekoita se ranskankermaan ja nostele punajuuriseokseen. Mausta pippurilla.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Suppiksista ja lehtikaalista saa pannulla paistamalla täydellisen salaatin, joka sopii lisukkeeksi niin lihalle, kalalle kuin syksyisille kasvisruoillekin. Valmista tulee vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin suppilovahvero-lehtikaalisalaatti

Ainekset

4
dl
suppilovahveroita
5
dl
lehtikaalia pieneksi revittynä
1
salottisipuli
1
dl
hassel- tai pekaanipähkinöitä
1
rkl
voita
KASTIKE
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
dijoninsinappia
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa sienet tarvittaessa suupaloiksi. Poista lehtikaalista lehtiruodit ja revi lehdet suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipuli.

  2. Paahda pähkinät kuumalla, kuivalla pannulla. Siirrä leikkuulaudalle. Rouhi ne.

  3. Paista sieniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Lisää sipuli ja voi. Paista sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää lehtikaali ja paista sekoitellen, kunnes kaali hieman pehmenee.

  4. Yhdistä kastikkeen ainekset ja lisää pannulle. Sekoita hyvin. Viimeistele pähkinöillä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Heleä Campari-mansikkahillo nautitaan auringonpaisteessa vaniljajätskin kanssa. Appelsiinilta maistuva mansikkahillo on niin hyvää, että sitä tekee mieli popsia lusikalla purkista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 litra
Valmistusaika
20 minuutia
Vaikeustaso
Helppo

Campari-mansikkahillo

Ainekset

1
l (noin 500 g)
mansikoita
1
rkl
appelsiinin kuorta raastettuna
1
dl
appelsiinin mehua
3
dl
hillo-marmeladisokeria
dl
Camparia

Työvaiheet

  1. Puhdista mansikat ja poista kannat. Laita marjat kattilaan.
  2. Pese ja kuivaa appelsiini. Raasta appelsiinin kuoren pinnasta 1 rkl kuoriraastetta. Halkaise hedelmä ja purista puolikkaasta noin 1 dl mehua kattilaan marjojen joukkoon. Kuori ja pilko toinen puolikas, laita hedelmäpalat kattilaan.
  3. Lämmitä kattilaa liedellä, kunnes marjat pehmenevät. Lisää hillo-marmeladisokeri, kiehauta ja laske lämpöä. Anna hillon poreilla hiljalleen 5 minuuttia.
  4. Ota kattila liedeltä ja lisää Campari.
  5. Purkita hillo kuumentamalla puhdistettuihin tölkkeihin, sulje kannet ja anna jäähtyä pöydällä. Säilytä viileässä.

Vinkki! Pilko valmiin kuuman hillon joukkoon tuoreita mansikoita sattumiksi. Camparia muistuttavaa aperitiivia saa alkoholittomana Crodino-nimellä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kuppiperunat ovat kesäherkku, jota tarjotaan erityisesti Tornionjokilaaksossa ja Pohjanmaan rannikolla. Tämä kylmäsavulohella tuunattu versio sopii vaikka grilliaterian alkuruoaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta alkuruokana
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kylmäsavulohi-kuppiperunat

Ainekset

16–20
pientä varhaisperunaa
3
kesäsipulia varsineen
¼
ruukku
tilliä
100
g
kylmäsavulohta
50
g
voita
4–8
rkl
perunoiden keitinvettä
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese perunat huolellisesti. Keitä perunoita suolalla maustetussa vedessä 15 minuuttia koosta riippuen, kunnes ne ovat kypsiä.
  2. Leikkaa sipulit varsineen ohuiksi viipaleiksi ja hienonna tilli. Kuutioi kylmäsavulohi. Jaa voi neljään tilavaan kuppiin tai mukiin ja lisää sipulit. Valuta perunat, mutta ota keitinvettä talteen.
  3. Laita perunat kuppeihin ja kaada päälle kuumaa keitinvettä. Lisää kylmäsavulohi ja tilli. Rouhi päälle mustapippuria.
ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kokon makuiset kasvikset

Ainekset

1
litra (noin 800 g)
uusia perunoita
1
nippu porkkanoita
1
nippu retiisejä
2
litraa vettä
1
tl
suolaa
1
savustuspussi
50
g
voita
1
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese kasvikset ja poista naatit. Laita perunat ja porkkanat kiehuvaan veteen ja keitä 3–5 minuuttia, perunoiden koosta riippuen. Siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä. Valuta kuiviksi.

  2. Kuumenna grilli noin 200-asteiseksi. Laita perunat, porkkanat ja retiisit savustuspussiin. Lisää joukkoon voi kuutioina ja loraus öljyä. Rouhi mausteeksi pippuria. Laita pussi grilliin ja anna vihannesten kypsyä 20 minuuttia. Ravistele pussia savusta vielä 10 minuuttia.

  3. Ota savustuspussi grillistä ja viillä pussin pintaan iso risti. Taita pussin yläpinta lähes kokonaan avonaiseksi. Sekoita vihanneksia ja tarkista kypsyys. Laita pussi avonaisena vielä 5–10 minuutiksi grilliin kannen alle. Tarjoile kuumana.