Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1795 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Taina Vuohelainen KUVA Arto Vuohelainen

Kun elämä tarjoaa sitruunoita, tee niistä näkkäriä. Ropsauta mukaan myös reilusti tilliä ja sopivasti sormisuolaa. Seuraan sopii punajuuresta ja anjoviksesta tehty gubbröra ja kyytipojaksi kylmä snapsi tai olut.

Annoksia
50 kpl
Valmistusaika
1 t + kohotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunaiset tillinäkkärit ja punajuurigubbröra

Ainekset

2
rkl
siirappia
½
tl
sitruunakuoriraastetta
4
dl
vehnäjauhoja
4
dl
ruisjauhoja
1
rkl
suolaa
Lisäksi
1
dl
ranskankermaa
2
(luomu)sitruunaa
1
nippu tilliä
sormisuolaa
3
dl
ruokakermaa
2
pss
kuivahiivaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä ruokakerma 42-asteiseksi. Käytä apuna paistolämpömittaria. Liuota hiiva kermaan ja lisää siirappi ja kuoriraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja alusta ne taikinaan, vaivaa noin 10 minuuttia. Kohota leivinliinan alla 30 minuuttia.
  2. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Leivo taikinasta pötkö ja jaa se veitsellä noin 50 osaan.
  3. Kauli osat ohuiksi rosoisiksi lastuiksi. Nosta lastut leivin­paperilla vuoratulle uunipellille. Pese ja raasta sitruunoiden kuoret. Hienonna tilli. Sipaise lastujen pintaan pullasudilla ranskankermaa, korista sitruunankuorella ja tillillä. Ripota sormisuolahiutaleita päälle.
  4. Paista lastuja noin 5–8 minuuttia. Tarjoa punajuuribuggröran kanssa (ks. ohje).

Punajuurigubbröra

Ainekset

2
keskikokoista punajuurta
4
kananmunaa
125
g
anjovisfileitä
2
rkl
hienonnettua punasipulia
2
rkl
hienonnettua tilliä
2
rkl
hienonnettua ruohosipulia
1
dl
kuohukermaa
½
dl
ranskankermaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Pese ja keitä punajuuret kypsiksi al dente, noin 15 minuuttia; kokeile kypsyyttä terävän veitsen kärjellä. Keitä kanamunat koviksi 12 minuuttia. Laita ne kylmään veteen.
  2. Kuori ja kuutioi kananmunat ja punajuuret pieniksi kuutioiksi. Hienonna anjovisfileet haarukalla. Hienonna sipuli, tilli ja ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  3. Vaahdota kerma, sekoita se ranskankermaan ja nostele punajuuriseokseen. Mausta pippurilla.

 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1795 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Vegetartar eli vartar tehdään paahdetuista punajuurista, tuoreista yrteistä ja kapriksista. Lopputulos hämmästyttää uskomattoman syvällä maullaan. Tarjoa punajuuritartar alkuruokana sellaisenaan.

Annoksia
6 annosta alkuruokana
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuritartar

Ainekset

600
g
punajuuria
1
rkl
oliiviöljyä
½
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
kapriksia
½
dl
ruohosipulia hienonnettuna
½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
tl
dijon-sinappia
1
tl
vaahterasiirappia
1
tl
hienoa merisuolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
Piparjuurimajoneesi
2
dl
majoneesia
2
tl
piparjuuritahnaa

Työvaiheet

 

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja lohko punajuuret 4 osaan. Valuta öljy päälle ja paahda uunin keskitasolla 30 minuuttia. Jäähdytä.
  2. Hienonna punajuuret tehosekoittimessa parissa erässä, muutama kierros kerrallaan, jotta saat karkeaa haketta. Kuori ja hienonna punasipuli. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Hienonna kaprikset ja yrtit. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile seos tartarpihviksi.
  3. Sekoita majoneesi ja piparjuuritahna keskenään. Tarjoa punajuuritartar piparjuurimajoneesin kanssa.

Kommentit (0)

paivi63_2 on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Parmesaaniporkkanat
300g porkkanoita
30g voita/margariinia
1 valkosipulinkynsi
40g parmesaanijuustoa
Päälle
tuoretta persiljaa
sormisuolaa

Parmesaaniporkkanat/Somaarki-blogista

Työvaiheet

Ohjeet

1. Pese ja kuori porkkanat. Asettele voideltuun vuokaan.

2. Sulata 30g voita/margariinia. Kuori ja purista valkosipulinkynsi voin joukkoon. Sivele porkkanat voi-valkosipuliseoksella. Kypsennä porkkanoita n. 10min 200-asteessa.

3. Raasta parmesaanijuusto. Ota porkkanat uunista, pyöräyttele ja kuorruta parmesaanilla. Anna kypsyä uunissa n. 15min. tai kunnes juusto ruskistuu hiukan ja porkkanat ovat kypsiä.

4. Ripottele valmiiden porkkanoiden päälle tuoretta persiljaa sekä sormisuolaa ja nauti heti!

Kommentit (0)

Vain elämää on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje Roope Rask Kuva Petri Aho

Laulaja Evelinan päivänä Satulinnassa herkutellaan vokatuilla kasviksilla, joissa on seesamin paahteinen maku. Seesamikasvikset maistuvat herkullisilta vaikka paistetun kalan tai tofun kanssa.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min

Evelinan seesamikasvikset

Ainekset

1
punasipuli
1
porkkana
1
paksoi
1
pieni
kesäkurpitsa
200
g
vihreitä papuja
3
rkl
seesamiöljyä
1
tl
suolaa
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
ruokokidesokeria
3
rkl
seesaminsiemeniä paahdettuna
Koristeluun
sinimailasen ituja

Työvaiheet

  1. Kuori punasipuli ja porkkana. Pilko kaikki kasvikset ohuiksi suikaleiksi.
  2. Wokkaa kasvikset kuumassa pannussa seesamiöljyssä nopeasti (pari minuuttia). Mausta kasvikset suolalla, etikalla ja sokerilla. Lisää seesaminsiemenet.
  3. Koristele seesamikasvikset iduilla.

Kommentit (0)

Emilia Soppa365 on lisännyt 25 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Paahda munakoisot herkullisiksi vohveliraudalla! Kuuma rauta toimii kuin grilliparila ja raudan painamat kolot imevät itseensä mukavasti kastiketta. Paahdetut munakoisot maistuvat sellaisenaan tai vaikka vohveliraudalla paahdettujen leipien välissä.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Misomunakoisot vohveliraudalla

Ainekset

1
pieni (250 g)
munakoiso
2–3
rkl
öljyä
Misokastike
1
rkl (1 ps)
misotahnaa
1
rkl
miriniä
2
tl
hunajaa
Lisäksi
sormisuolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

  1. Huuhdo ja leikkaa munakoiso vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sivele viipaleet öljyllä molemmin puolin. Öljy imeytyy munakoisoihin.
  2. Sekoita misotahna, mirin ja hunaja keskenään.
  3. Kuumenna vohvelirauta. Nosta 4–5 munakoisoviipaletta vohveliraudan väliin ja sulje rauta kevyesti. Anna munakoisojen kypsyä noin 3 minuuttia niiden koosta riippuen, kunnes ne ovat paahtuneet kauniisti.
  4. Nostele munakoisot lautaselle ja sivele ne misoseoksella. Ripottele sormisuolaa ja rouhi mustapippuria päälle.
  5. Tarjoa sellaisenaan tai vohveliraudalla paahdetun leivän välissä.  

Vinkki! Kokeile myös muita kastikkeita munakoisoihin. Helpoimman soosin saat sekoittamalla yhteen tilkan makeaa chilikastiketta ja soijaa.

Kommentit (0)