Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2213 reseptiä.
Linkitetty 76 keittokirjaan.
OHJE Selina Vienola KUVA Elvi Rista

Menikö kiinalainen uusivuosi sinulta ohi? Ei hätää! Virittäydy tunnelmaan tällä luksuslohella, joka maustetaan sichuaninpippurilla ja sumakilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sumakki-sichuaninpippurilohi

Ainekset

800
g
nahallista lohta
1 1/2
rkl
sichuaninpippureita
2
rkl
sumakkijauhetta (etnisistä ruoka- ja maustekaupoista)
2
rkl
kookossokeria tai tummaa ruokosokeria
1
tl
hienoa merisuolaa
Tahini-jogurttikastike
1
ruukku
korianteria
2 1/2
dl
turkkilaista jogurttia
1 1/2
limetin mehu
2
tl
tahinia
1/5
tl
hienoa merisuolaa

Työvaiheet

Sumakki-sichuaninpippurilohi

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Jauha sichuaninpippurit morttelissa. Lisää sumakki, sokeri ja suola. Sekoita mausteseos tasaiseksi lusikalla. 
  2. Hiero mausteseos lohen pintaan. Aseta kala uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes kala on kypsää, mutta sisältä vielä punertavaa. Tee lisuke kalan kypsyessä.
  3. Säädä uunin grillivastus päälle ja grillaa kalaa vastuksen alla vielä 2-3 minuuttia. Tarjoa tahini-jogurttikastikkeen kanssa. 

Tahini-jogurttikastike

  1. Hienonna korianteri.
  2. Sekoita kaikki kastikkeen aineet kulhossa tai aja sileäksi sauvasekoittimella. 

Kommentit (1)

Vaula Tkalcan
Seuraa 
Liittynyt10.1.2015

Loistavasti maustettua lohta, mutta 25 minuuttia uunissa on ehdottomasti liikaa. Itse paistoin sitä 18 minuuttia ja sekin oli aavistuksen liian kauan. Parin minuutin grillaaminenkin kypsyttää vielä.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oton leipomukset on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.

Focaccia on herkullinen italialainen muhkea leipä. Se on parhaimmillaan tuoreena joko sellaisenaan vaikkapa tapenaden kera tai oikeastaan minkä vaan ruoan lisukkeena. Focaccian viimeistelyssä voi käyttää hyvälaatuisen oliiviöljyn ja sormisuolan lisäksi oikeastaan mitä vaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
20 min + kohotus 1 h + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Focaccia

Ainekset

2,5
dl
vettä
1
ps
kuivahiivaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
5,5
dl
vehnäjauhoja
7,5
rkl
oliiviöljyä
1
dl
kivettömiä (kalamata)oliiveja
10
lehteä
basilikaa
1
tl
(kuivattua) timjamia
1
tl
suolaa myllystä

Työvaiheet

Liota kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen.
Sekoita joukkoon suola, sokeri ja puolet vehnäjauhoista.
Sekoita joukkoon 2,5 rkl oliiviöljyä.
Vaivaa joukkoon loput vehnäjauhot.
Pirskottele taikinan päälle oliiviöljyä ja ripottele vehnäjauhoja.
Anna kohota kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä. (n. 45 min)

Voitele uunivuoka (n. 18x28cm) ruokalusikallisella oliiviöljyä.
Taputtele taikina voideltuun uunivuokaan ja anna kohota vielä vartti.
Voitele kohonnut leipä lopulla oliiviöljyllä. (3 rkl)
Painele taikinaan sormin koloja. Asettele koloihin oliiveja ja basilikan lehtiä. Ripottele pinnalle timjamia ja rouhi suolaa myllystä.
Paista 220-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Tarjoile esimerkiksi tapenaden kera.👌🏻

Me Naiset on lisännyt 1128 reseptiä.
Linkitetty 102 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Maapähkinäkastikkeen kanssa tarjottava kaalisalaatti on kesän grilliherkkujen ykköslisuke.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Rouskuva varhaiskaalicoleslaw

Ainekset

500
g
varhaiskaalia
2
kesäporkkanaa
100
g
retiisejä
1
dl
suolapähkinöitä
½
ruukku
thaibasilikaa
KASTIKE
½
dl
maapähkinävoita
3
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
limetin mehu
4
tl
sokeria
2
tl
soijakastiketta
2
tl
srirachaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kastike. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään sauvasekoittimella.
  2. Suikaloi varhaiskaali. Kuori ja raasta porkkana ja viipaloiretiisit. Rouhi pähkinät karkeasti ja revi thaibasilika.
  3. Tarjoa kastike erikseen.
Helsingin Sanomat on lisännyt 114 reseptiä.
Linkitetty 212 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Elvi Rista

Näissä kasviksissa riittää makua ja rapsakkaa purutuntumaa kaikkien grilliruokien kylkeen. Kokeile vaikka pihvin lisukkeena!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + marinoituminen 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Rapeat marinoidut kasvikset

Ainekset

1
pieni kesäkurpitsa
2
porkkanaa
15
sokeriherneenpalkoa
1
pienehkö suippopaprika
½
parsakaalia
½
kukkakaalia
MARINOINTILIEMI
1
dl
valkoviinietikkaa
1
dl
oliiviöljyä
1
tl
Provencen yrtit -seosta
1 ½
tl
suolaa
1
pieni valkosipulinkynsi
1
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Mittaa marinointiliemen ainekset pieneen kattilaan ja kiehauta. Sekoittele, kunnes sokeri ja suola ovat sulaneet. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Pese kesäkurpitsa, herneenpalot, suippopaprika, parsakaali ja kukkakaali huolellisesti ja poista vaurioituneet osat veitsellä. Kuivaa kasviksia hieman keittiöpyyhkeellä.
  3. Kuori porkkanat. Leikkaa herneet vinottain kahteen palaan. Pilko parsa- ja kukkakaalit pieniksi nupuiksi. Leikkaa kesäkurpitsa suikaleiksi ja porkkanat sekä suippopaprika vinoviipaleiksi.
  4. Laita kasvikset kulhoon, kaada päälle jäähtynyt marinointiliemi. Sekoita varovasti isolla lusikalla, älä hajota kasviksia.
  5. Laita kelmu tiiviisti kulhon päälle ja nosta kulho jääkaappiin. Anna maistua yön ylitse tai vähintään 4 tuntia. Sekoita kasvikset hyvin ennen tarjoamista.
Helsingin Sanomat on lisännyt 114 reseptiä.
Linkitetty 232 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Ruokaisampi vaihtoehto vihersalaatille! Höystä ohueksi suikaloitu kaali kurkulla, sulatetuilla edamame-pavuilla ja aasialaishenkisellä seesamikastikkeella. Salaatin seuraksi sopivat hyvin esimerkiksi grillatut broilerinfileet tai paistettu tofu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Varhaiskaali-kurkkusalaatti

Ainekset

1
kurkku
½
tl
suolaa
500
g
varhaiskaalia
250
g
pakastettuja, sulatettuja edamame-soijapapuja
3
rkl
vaaleita kuorittuja seesaminsiemeniä
1
ruukku
tuoretta korianteria hienonnettuna
KASTIKE
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
hunajaa
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
limettimehua
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Laita kulhoon suolan kanssa ja jätä tekeytymään 10 minuutiksi.
  2. Leikkaa sillä välin varhaiskaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi, laita kulhoon. Lisää kaalin joukkoon edamame-pavut.
  3. Paahda seesaminsiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla sekoitellen noin 2 minuuttia, kunnes ne ovat kevyesti paahtuneet. Siirrä lautaselle jäähtymään.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja jätä odottamaan.
  5. Valuta kurkut hyvin ja puristele niistä vielä ylimääräistä nestettä pois käsin. Lisää kulhoon.
  6. Ripottele joukkoon paahdetut seesaminsiemenet ja tuore hienonnettu korianteri. Sekoita kastike joukkoon juuri ennen tarjoilua, sekoita ja siirrä laakealle tarjoiluvadille.