Menikö kiinalainen uusivuosi sinulta ohi? Ei hätää! Virittäydy tunnelmaan tällä luksuslohella, joka maustetaan sichuaninpippurilla ja sumakilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
10 min + kypsennys 30 min
Helppo
Sumakki-sichuaninpippurilohi
Ainesosat
800
g
nahallista lohta
1 1/2
rkl
sichuaninpippureita
2
rkl
sumakkijauhetta (etnisistä ruoka- ja maustekaupoista)
2
rkl
kookossokeria tai tummaa ruokosokeria
1
tl
hienoa merisuolaa
Tahini-jogurttikastike
1
ruukku
korianteria
2 1/2
dl
turkkilaista jogurttia
1 1/2
limetin mehu
2
tl
tahinia
1/5
tl
hienoa merisuolaa
Vaiheet
Sumakki-sichuaninpippurilohi
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Jauha sichuaninpippurit morttelissa. Lisää sumakki, sokeri ja suola. Sekoita mausteseos tasaiseksi lusikalla.
- Hiero mausteseos lohen pintaan. Aseta kala uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes kala on kypsää, mutta sisältä vielä punertavaa. Tee lisuke kalan kypsyessä.
- Säädä uunin grillivastus päälle ja grillaa kalaa vastuksen alla vielä 2-3 minuuttia. Tarjoa tahini-jogurttikastikkeen kanssa.
Tahini-jogurttikastike
- Hienonna korianteri.
- Sekoita kaikki kastikkeen aineet kulhossa tai aja sileäksi sauvasekoittimella.