Valkosipuliperunat uunipellillä
Ainekset
Työvaiheet
Pestään ja viipaloidaan perunat, noin 4mm paksuisiksi viipaleiksi. Silputaan valkosipulit. Isompiakin paloja voi jäädä, koska niistä tulee uunissa varsinaisia makupaloja. Valkosipulipuristimella valkosipulista saa kitkerää, joten se ei sovi tähän ruokaohjeeseen.
Kumotaan perunaviipaleet, öljy ja valkosipulit riittävän suureen kulhoon, jossa ainekset sekoitetaan.
Kumotaan peruna-valkosipuli-öljyseos uunipellille, jossa on leivinpaperi.
Levitetään perunaviipaleet tasaiseksi kerrokseksi ja jaetaan valkosipulit, suurin piirtein kaikille perunoille. Perunoista tulee kelvollisia, kun ei pellillä ole liian paksua kerrosta pottuviipaleita. Yksi kerros on paras.
Suolataan perunat. Suolaa saa laittaa reilusti, koska peruna jää helposti suolattomaksi.
Levitellään voilastuja perunoiden päälle. Juustohöylällä saa näppärästi oivia voilastuja.
Koko komeus 220C lämpöiseen uuniin n. 30 minuutiksi.