Teemu Leminen on lisännyt 36 reseptiä.
Linkitetty 88 keittokirjaan.

Valkosipuliperunoiden paremmassa versiossa potut hautuvat kypsiksi valkoviinissä ja ranskankermassa.

Tämä on valehtelematta paras perunalisuke, mitä olen koskaan syönyt. Se on paljon luvattu, mutta olin asiasta aivan varma jo siinä vaiheessa, kun sain inspiraation koko pottuihin. Hyvät hommat tunnistaa heti!

Kuten monissa hyvissä resepteissä, myös valkoviiniperunoiden taustalla on inhimillinen ominaisuus, nimittäin laiskuus.

Rakastan valkosipuliperunoita, mutta koen inhottavaksi sen vaiheen, jossa valkosipulisilppua ripotellaan perunakerrosten väliin. Valkosipulia on vaikea saada levittymään tasaisesti, ja lisäksi valkosipulimurska tarttuu sormiin, vaatteisiin ja keittiön pintoihin.

Niinpä päätin ujuttaa valkosipulin nesteen sekaan. Harmikseni jääkaapissa ei ollut kermaa, jota käytän yleensä valkosipuliperunoihin. Sen sijaan jääkaapissa oli valkoviiniä ja purkki ranskankermaa. Päätin soveltaa kostukkeen niistä.

Paistoin valkosipulisilppua hetken voissa, lisäsin viinitilkan ja mausteita ja lopuksi ranskankerman. Sitten kaadoin litkun uunivuokaan ladottujen perunasiivujen päälle ja tuikkasin vuoan uuniin.

Valmiissa perunoissa oli juuri sopiva määrä valkosipulia! Lisäksi paistoksessa oli fiini, vähän happamahko maku, arvatenkin viinin ja ranskankerman ansiosta. Perunoissa oli enemmän luonnetta kuin kermaan tehdyissä "tavallisisssa" valkosipuliperunoissa.

Söin valkoviiniperunat tällä kertaa uunilohen kanssa, siksi maustoin haudutusnesteen timjamilla ja fenkolilla. Punaisen lihan kanssa voisi käyttää rosmariinia, kanan kanssa ehkä rakuunaa.

Suosittelen testaamaan näitä pottuja, jos on vähänkään valkosipuliperunoiden ystävä. Paistos maistui niin hyvältä, etten kaivannut pottujen päälle edes juustokuorrutusta, vaikka suuri juustofani olenkin.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Viinissä haudutetut valkosipuliperunat

Ainekset

8
jauhoista perunaa
4
valkosipulinkynttä
voita
1
dl
valkoviiniä
1
prk
ranskankermaa
1/2
liemikuutio (valitse kuutio pääraaka-aineen mukaan, liha-, kala-, kana- tai kasviskuutio)
timjamia
kuivattua fenkolia
suolaa
pippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele uunivuoka. Kuori perunat ja leikkaa ne veitsellä ohuiksi siivuiksi. Lado perunasiivut vuokaan ja ripottele pottukerrosten väleihin vähän suolaa ja mustapippuria.
  2. Sulata voinokare kattilassa. Raasta sekaan valkosipulit ja paistele hetki. Älä anna valkosipulin ruskistua.
  3. Kaada valkoviini kattilaan. Lisää liemikuutio ja mausteet. Anna kiehua pari minuuttia. Lisää sekaan ranskankerma ja anna kiehahtaa mutta älä keitä.
  4. Kaada viini-ranskankermaseos perunoiden päälle. Paista perunoita 200-asteisen uunin alatasolla vajaa tunti tai kunnes pinta on ruskea ja perunat kypsiä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1263 reseptiä.
Linkitetty 226 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Paahdetut porkkanat saavat uutta ytyä, kun ne maustaa marokkolaisittain. Lisukkeena tarjottavassa majoneesissa maistuu trendimauste sumakki, joka antaa dippiin hivenen happaman ja raikkaan sitruksisen maun. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Marokkolaiset paahdetut porkkanat

Ainekset

500
g
porkkanoita
2
rkl
öljyä
¾
tl
juustokuminaa eli jeeraa
¾
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
suolaa
¼
tl
kuivattua inkivääriä
¼
tl
kurkumaa
¼
tl
cayennepippuria
Lisäksi
valmista tsatsikia tai sumakkimajoneesia (ks. ohje)
Sumakkimajoneesi
1
dl
majoneesia
1
rkl
sumakkia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Pese porkkanat ja kuori ne halutessasi. Puolita pituussuunnassa tai leikkaa koosta riippuen neljään osaan.

  3. Kääntele mausteet öljyyn ja pyörittele öljy porkkanoihin. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 15–25 minuuttia, kunnes porkkanat ovat rapeita, mutta eivät muhjua.

  4. Tarjoa paahdetut porkkanat tsatsikin tai sumakkimajoneesin kanssa.

Kommentit (3)

Njam

Ihanaa. Aina ei tarvitse syödä lihaa.

Vierailija

25 minuutissa 200 asteessa ei porkkanoista saa vielä millään lailla repeita, 

Vierailija

Miksi kuvassa on poltettuja porkkanoita? Pilalla ovat, liian kauan tai kuumassa paahdettu.

Iipiwee on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 47 keittokirjaan.

Puolessa tunnissa helppo lisuke tai pientä naposteltavaa.
Tämä kannattaa tehdä riittävän isossa valurautapannussa, jossa porkkanoilla on tilaa paistua. Suolaisenmakea maku on taivaallinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
Paisto 5 min, uunissa 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Misoporkkanat

Ainekset

1
kg
Porkkanoita
1/4
dl
Extra virgin oliiviöljyä
4
Valkosipulin kynttä
1
rkl
Misotahnaa
1
rkl
Siirappia
Suolaa maun mukaan, esim. sormisuolaa 1 tl
mustapippuria myllystä
Yrttejä; tuoretta timjamia ja lehtipersiljaa
1
tl
Seesaminsiemeniä

Työvaiheet

Leikkaa kuoritut porkkanat 4-5 osaan, n. 2,5 cm:n paloiksi.
Lämmitä öljy valurautapannulla ja lisää misotahna, hienonnettu/raastettu valkosipuli ja siirappi.
Anna kiehahtaa sen verran, että valkosipuli alkaa karamellisoitua. Lisää porkkanat, suola ja pippuri. Pyörittele kasviksia pannulla viitisen minuuttia, jotta kastike sekoittuu porkkanoihin.
Laita valurautapata 220 asteiseen uuniin foliolla peitettynä ja paista noin 20 min.
Ota folio pois ja paista vielä 5 min.
Ota pois uunista. Lisää hienonnetut yrtit ja sekoita. Koristele halutessasi seesaminsiemenillä.
Nauti lisukkeena tai sellaisenaan.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1263 reseptiä.
Linkitetty 275 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Punaviiinietikka tuo kivan puraisun makeisiin uunikasviksiin. Lopputuloksena on lämmin monitoimilisuke, joka sopii niin lihalle kuin kasvisruoillekin.

Bataattia, porkkanaa, palsternakkaa. Ruusukaaleja, parsakaalia ja sipulia. Uunikasviksia voi varioida lähes loputtomiin yhdistelemällä erilaisia ja eri tavoin leikattuja juureksia ja vihanneksia. 

Ennen paahtamista kasvikset pyöräytetään suolalla ja pippurilla maustetussa öljyssä. Moni...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdetut kasvikset ja punasipuli-vinegretti

Ainekset

2
keskikokoista bataattia (yhteensä noin 900 g)
400
g
ruusukaalia
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
Punasipuli-vinegretti
1
pieni punasipuli
6
rkl
punaviinietikka
6
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
sokeria
¼
tl
suolaa
¼
ruukkua
minttua

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Kuori ja leikkaa bataatti pituussuunnassa puoliksi, viipaloi puolikkaat noin 2 cm paksuisiksi. Laita ne kulhoon. Siisti ruusukaalien kannat, poista tarvittaessa rikkoutuneet lehdet ja leikkaa kaalit puoliksi. Lisää ruusukaalit kulhoon. Lisää öljy ja suola.

  2. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Käytä tarvittaessa kahta uunipeltiä. Paista kasviksia 20–25 minuuttia.

  3. Viipaloi punasipuli pieneen kulhoon. Lisää etikka ja anna maustua 20 minuuttia.

  4. Laita isoon kulhoon öljy ja raasta joukkoon valkosipulinkynsi. Mausta sokerilla ja suolalla. Lisää myös punasipuli etikkaliemineen ja sekoita.

  5. Kumoa paahdetut kasvikset kulhoon ja nostele kastikkeen kanssa sekaisin. Lisää suolaa tarvittaessa. Nypi lopuksi mintusta lehtiä koristeeksi.

Kommentit (3)

Vierailija

Kun reseptissä mainitaan minttu, mitähähän minttulajia tarkoitetaan.
Niissä on isot makuerot.

Kp

Ruusukaalin puolikkaista tulee kuivia ja kippanoita tuolla paistoajalla.

Ritva_5
Seuraa 
Liittynyt26.3.2016

Bataatin kypsennysaika on aika lyhyt myös melkein laittaisin  uunin lämpötilaa alemmaksi 

luulisi 200 - riittävän  ruusukaalitkin voi pyöräyttää pannulla hetken aikaa ja lisätä sitten  uuniin vähän myöhemmin. niin eivät mene ihan korpuksi.  Ja  kasvikset jokainen voi laittaa makunsa   mukaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2417 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Sami Repo

Purjot ja omenat hautuvat ylihyviksi ranskalaistyylisessä liemessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Haudutettu purjo ja omena

Ainekset

2
purjoa
2
granny smith -omenaa
Haudutusliemi
4
dl
vettä
100
g
voita
1
tl
suolaa
2
tl
valkoviinietikkaa
Lisäksi
1
ruukku ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Leikkaa purjoista vihreä osa ja kanta pois. Puhdista purjot hyvin ja leikkaa neljään osaan. Leikkaa omenat 1 cm:n kuutioiksi. Laita haudutusliemen aineet kuumenemaan miedolla lämmöllä laakeaan kasariin.

  2. Hauduta purjoja lähes kiehuvassa haudutusliemessä kannella peitettynä noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää omenat ja kypsennä vielä 1 minuutti.

  3. Nosta purjot ja omenat tarjoiluastiaan, valuta hieman lientä mukaan. Hienonna ruohosipuli koristeeksi.

Kommentit (0)