Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2 dl
10 min + 1 t
Helppo
Voikukkakaprikset
Ainesosat
½
l
voikukan nuppuja
1½
rkl
karkeaa merisuolaa
1
dl
vettä
½
dl
väkiviinaetikkaa
1
rkl
sokeria
3
valkosipulinkynttä
2
laakerinlehteä
Vaiheet
- Kerää pieniä voikukannuppuja puhtaalta paikalta.
- Huuhtele ja ryöppää nuput kiehuvassa vedessä minuutin ajan. Huuhtele kylmällä vedellä.
- Levitä nuput laakealle vadille. Kuivaa talouspaperilla ja ripottele päälle merisuolaa. Suolaa nuppuja muutaman tunnin ajan. Tarjoa sellaisenaan tai marinoi etikkaliemessä.
- Kiehauta lientä varten vesi, etikka ja sokeri. Pilko valkosipulinkynnet. Laita nuput, valkosipuli ja laakerinlehdet puhtaaseen lasipurkkiin. Kaada kuuma liemi nuppujen päälle.
Vinkki! Etikkaliemeen tehdyt voikukkakaprikset säilyvät viileässä useita kuukausia.