Soppa365 on lisännyt 294 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Sanna Maskulin ja Kaisa Nieminen KUVA Tuomas Kolehmainen

Yrttinen sinappi on todellinen pikasinappi, sillä sen valmistaminen kestää vain viisi minuuttia!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 1/2 dl sinappia
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrttinen pikasinappi

Ainekset

1
ruukku / pieni puntti rucolaa
1
dl
rypsi- tai oliiviöljyä
1
valkosipulin kynsi
1/2
tl
suolaa
1
tl
balsamicoa
1
dl
valmista dijonisinappia

Työvaiheet

  1. Hienonna ruvola karkeaksi silpuksi; tarvitset noin 1 dl rucolaa. Soseuta rucola, öljy, valkosipuli, suola ja balsamico sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Tarvittaessa lisää öljyä. Yhdistä tahna ja sinappi. Tämä sinappi on heti valmis tarjottavaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Kokki Joël Robuchonin perunamuusi ei ole mikä tahansa arkimuusi. Siihen tulee uskomaton määrä voita, joka tekee koostumuksesta ja mausta ainutlaatuisen. Myös valmistusprosessi eroaa tavallisesta muusista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Joël Robuchonin voinen perunamuusi

Ainekset

1
kg
jauhoisia perunoita
2
l
kylmää vettä
1
rkl
karkeaa merisuolaa
250
g
kylmää voita
dl
täysmaitoa
¼
tl
mustapippuria
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Pese perunat huolellisesti. Laita kokonaiset perunat, vesi ja suola isoon kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, laske lieden lämpöä ja peitä kannella. Keitä noin 25 minuuttia tai kunnes perunat ovat kokeiltaessa kypsiä.

  2. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja laita se jääkaappiin odottamaan.

  3. Valuta ja kuori perunat kuumina. Purista perunat perunaprässin läpi isoon pinnoitettuun kattilaan tai kasariin. Voit myös soseuttaa perunat monitoimikoneessa pienintä raastinterää käyttäen.

  4. Laita kattila keskilämmölle ja sekoita lastalla reippaasti käännellen noin 5 minuuttia, jotta sose hieman kuivuu.

  5. Kuumenna samaan aikaan maito pienessä kattilassa tai mikroaaltouunissa.

  6. Laske lieden lämpöä. Lisää kylmä voi muusiin pienissä erissä voimakkaasti vatkaten. Lisää kuuma maito nauhana, edelleen sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes maito on imeytynyt. Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla.

Vinkki Jos haluat soseesta vieläkin silkkisempää, siivilöi se ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1587 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ronskisti pippuria! Ihanan kuuma perunalisuke maistuu hieman sitruksiselta ja saa päällensä reilun kasan vastarouhittua pippuria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Pippuriset hasselbackan perunat

Ainekset

kg
perunoita
tl
kokonaisia mustapippureita
tl
suolaa
100
g
voita
¾
dl
oliiviöljyä
1
sitruunan kuorisuikaleet

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Harjaa perunat. Pane peruna isoon lusikkaan ja leikkaa 3 millin paksuisiksi viipaleiksi niin, että se jää alareunasta kiinni. Viilto ei lävistä perunaa, kun peruna on lusikassa.

  3. Rouhi pippuri morttelissa.

  4. Sulata voi ja lisää öljy. Pese ja leikkaa sitruunasta isoja kuorisuikaleita joukkoon. Laita perunat uunivuokaan. Kaada kuuma sitruuna-voi-öljy uunivuokaan perunoiden päälle. Mausta suolalla ja lähes kaikella mustapippurilla.

  5. Paahda noin tunti, kunnes perunat ovat pehmeitä. Valele kypsymisen aikana vuokaan valuneella makurasvalla.

  6. Poista lopuksi sitruunan kuorisuikaleet ja lisää vielä pippuria.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Chilejä kannattaa säilöä eri tavoin: kuivaamalla, pakastamalla, pikkelöimällä tai hapattamalla. Hapattamisessa tulee kiinnittää huomiota hygieniaan, jotta valmis tuote säilyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 3 dl valmista chiliä
Valmistusaika
30 min + hapatus 5 päivää
Vaikeustaso
Helppo

Hapatettu chili

Ainekset

300
g
tuoreita chilejä (keskitulisia tai mietoja)
1
tl (4,5 g)
hienoa merisuolaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele chilit kuumalla vedellä. Leikkaa chileistä kannat ja viipaloi chilit ohuiksi kiekoiksi siemenineen. Käytä suojakäsineitä.

  2. Laita chiliviipaleet puhtaaseen lasipurkkiin kerroksittain suolan kanssa ja painele voimakkaasti, kunnes nestettä on irronnut niin paljon, että se peittää chilit kokonaan.

  3. Laita painoksi suolavedellä täytetty pakastuspussi, jotta chilit pysyvät nestepinnan alapuolella. Anna chilien hapattua viisi päivää huoneenlämmössä. Voit välillä painella chilejä survimella, jotta nestettä irtoaa lisää.

  4. Säilytä chilit jääkaapissa. Voit käyttää chilit sellaisenaan ruoanlaitossa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 435 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Ninna Lindström

Vegaaninen kimchi sopii myös kala-allergikoille, sillä perinteisesti reseptissä oleva kalakastike on nyt korvattu soijakastikkeella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + 3 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen kimchi

Ainekset

800
g
kiinankaalia
3
rkl
suolaa
noin 1
litra vettä
pätkä retikkaa tai 1 porkkana
2–3
kevätsipulia
1
rkl
raastettua inkivääriä
3
isoa valkosipulinkynttä raastettuna
2
rkl
korealaisia chilihiutaleita (gochugaru)
1
tl
sokeria
2
rkl
soijakastiketta

Työvaiheet

  1. Huuhtele kiinankaali, poista siitä kova kanta ja leikkaa lehdet 2-4 osaan. Laita kaalinlehdet kulhoon ja hiero niihin suolaa, kunnes lehdet alkavat hieman pehmentyä. Kaada päälle vesi ja laita kulhoon painoksi lautanen. Anna suolaantua huoneenlämmössä 4–6 tuntia.
  2. Kaada suolavesi pois ja huuhtele kaali kylmällä vedellä. Valuta hyvin.
  3. Kuori retikkaa ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Hienonna kevätsipulit. Sekoita inkivääri, valkosipuli, chilihiutaleet, sokeri ja soijakastike yhteen isossa kulhossa. Lisää kiinankaali, sipulit ja retikka ja sekoita hyvin.
  4. Painele kimchi kannelliseen lasipurkkiin niin, että neste nousee pintaan. Anna maustua ja käydä huoneenlämmössä vuorokausi. Nosta kimchi vielä jääkaappiin muutamaksi päiväksi maustumaan. Tarjoa lisukkeena.

Kommentit (0)