Yhdistä keiton raaka-ainehankinnat samalle keruureissulle. Nokkonen viihtyy litulaukan kanssa samoissa maastoissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo
Litulaukka-nokkoskeitto
Ainekset
1
l
nokkosta
1
l
litulaukkaa
1
sipuli
2
rkl
oliiviöljyä
1
l
vettä
3
rkl
kasvisfondia
2
tlk (à 230 g)
kypsiä valkopapuja
½
tl
viherpippuria
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria
LISÄKSI
1
pkt (125 g)
burrata-juustoa
Työvaiheet
-
Huuhtele villiyrtit. Kuumenna 2 l vettä kattilassa ja ryöppää nokkoset. Siivilöi ne, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Hienonna litulaukat ja kuorittu sipuli.
-
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia 1–3 minuuttia. Lisää nokkoset, vesi ja kasvisfondi. Keitä 5 minuuttia.
-
Lisää keittoon valutetut pavut ja keitä vielä 5 minuuttia. Lisää lopuksi litulaukka, pippuri, suola ja sokeri. Soseuta.
-
Revi annosten pinnalle juustoa.