Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Yhdistä keiton raaka-ainehankinnat samalle keruureissulle. Nokkonen viihtyy litulaukan kanssa samoissa maastoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Litulaukka-nokkoskeitto

Ainekset

1
l
nokkosta
1
l
litulaukkaa
1
sipuli
2
rkl
oliiviöljyä
1
l
vettä
3
rkl
kasvisfondia
2
tlk (à 230 g)
kypsiä valkopapuja
½
tl
viherpippuria
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria
LISÄKSI
1
pkt (125 g)
burrata-juustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele villiyrtit. Kuumenna 2 l vettä kattilassa ja ryöppää nokkoset. Siivilöi ne, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Hienonna litulaukat ja kuorittu sipuli.

  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia 1–3 minuuttia. Lisää nokkoset, vesi ja kasvisfondi. Keitä 5 minuuttia.

  3. Lisää keittoon valutetut pavut ja keitä vielä 5 minuuttia. Lisää lopuksi litulaukka, pippuri, suola ja sokeri. Soseuta.

  4. Revi annosten pinnalle juustoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla