peetee on lisännyt 20 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
40 min + 4 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lohi-avkadokakku

Ainekset

Pohja
150
g
hapankorppuja
100
g
sulatettua voita
½
dl
kala- tai kasvislientä, vettä tai maitoa
Täyte
6
liivatelehteä
2
kypsää avokadoa
1
limetin mehu
400
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
kermaviiliä, ranskankermaa, tai paksua maustamatonta jogurttia
3/4
dl
ruohosipulisilppua
3/4
dl
tillisilppua
300
g
kylmäsavulohta suikaleina tai kuutioina
1
tl
sokeria
(mustapippuria)
1
dl
vettä tai maitoa

Työvaiheet

1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan. Leikkaa ylimääräinen paperi vuoan ulkopuolelta pois. Sipaise vuoan reunoille hiukan öljyä.

2. Laita hapankorput monitoimikoneeseen ja ajele ne leikkuuterällä murusiksi. Meteliä voit vähentää murtamalla korput valmiiksi muutamaan osaan.

3. Kaada hapankorppujen päälle sulatettu voi ja neste, hurauta sekaisin. Kumoa massa kakkuvuokaan ja painele tasaiseksi kerrokseksi pohjalle.

4. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

5. Halkaise avokadot, poista kivet ja koverra malto monitoimikoneen kulhoon. Purista päälle limetinmehu ja soseuta massa.

6. Lisää koneen kulhoon tuorejuusto, ranskankerma sekä ruohosipuli- ja tillisilppu. Anna koneen sekoittaa massa tasaiseksi. Lisää kalapalat ja sokeri, sekoita tasaiseksi ja maista. Mausta halutessasi lisää (kalan suolaisuus ei vielä tässä vaiheessa juuri maistu massasta).

7. Kiehauta vesi tai maito. Puserra liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuumaan nesteeseen. 

8. Anna koneen käydä ja kaada liivateseos ohuena nauhana kakkumassan joukkoon. Kun liivate on hyvin sekoittunut massaan, pysäytä kone, kaavi massa kulhosta kakkuvuokaan ja nosta kylmään. Lohi-avokadokakku hyytyy muutamassa tunnissa, mutta on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla