Vesa Hartikainen on lisännyt 52 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.

2 dl kuivaa valkoviiniä
1 rkl limetti- tai sitruunamehua
2 kaffirlimetinlehteä
500 g kirjolohifileetä
ripaus suolaa
pala (150 g) purjoa
1 (75 g) suolakurkku
1 prk (200 g) Valio Viola® kylmäsavulohi tuorejuustoa
1 tl sokeria
mustapippuria myllystä
1 pussi (180 - 200 g) katkarapuja, MSC-sertifioitu (pakaste)
1 dl tuoretta tilliä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4

Lohi-katkarapupata

Työvaiheet

Mittaa kattilaan valkoviini, sitrusmehu ja kaffirlimetinlehdet. Keitä hiljaa poreillen 10 min.

Paloittele sillä aikaa ruodoton ja nahaton lohifilee reiluhkoiksi paloiksi. Ripottele palojen päälle hieman suolaa.

Viipaloi puhdistettu purjo. Leikkaa suolakurkku suikaleiksi.

Lisää tuorejuusto, purjo, suolakurkku, sokeri ja mustapippuri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää kalapalat. Kuumenna hiljaa poreillen kannen alla 3 - 5 min, kunnes ne ovat kypsyneet.

Lisää katkaravut ja hienonnettu tilli. Kuumenna - älä enää keitä.

Tarjoa pata rouheisen maalaisleivän tai keitetyn jasmiiniriisin kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla