Hyvä terveys on lisännyt 154 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
Ohje: Pirjo Toikkanen Kuva: Tuomas Kolehmainen

Purkkiananaksen sijaan hurmaava keikauskakku valmistuu tuoreesta ananaksesta. Tämä aurinkoinen kakku on laktoositon ja gluteeniton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 annosta
Valmistusaika
55 min + paistaminen 35 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ananaskeikauskakku

Ainekset

Vuoan pohjalle
n. ¾
tuoreesta ananaksesta (450 g)
1
dl
sokeria
4
dl
vettä
20
g
tuoretta inkivääriä
Taikina
150
g
laktoositonta margariinia tai voita
1
dl
sokeria
2
kananmunaa
¾
dl
(hassel)pähkinäjauhetta
1
dl
perunajauhoja
¾
dl
mantelijauhetta
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
inkiväärijauhetta
1
dl
mantelijuomaa tai laktoositonta maitoa
Vuoan voiteluun
(pähkinä)öljyä
Pinnalle
murskattuja saksanpähkinöitä

Työvaiheet

  1. Kuori ja halkaise ananas. Poista kova sisus ja leikkaa syötävä osa pitkittäin melko ohuiksi viipaleiksi.
  2. Mittaa laakeaan kasariin sokeri, vesi ja kuorittu, muutamaan osaan leikattu inkivääri. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää ananasviipaleet. Keitä 10 minuuttia. Nosta ananasviipaleet varoen reikäkauhalla lautaselle ja anna niiden jäähtyä. Keitä sokerilientä 6–8 minuuttia ja siirrä seos jäähtymään. Nosta inkivääripalaset pois.
  3. Leikkaa tasapohjaisen pyöreän kakkuvuoan (halkaisija 22–24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele pohjan leivinpaperi ja voitele myös vuoan reunat öljyllä. Asettele vuokaan ananasviipaleet kauniisti kauttaaltaan. Valele päälle keittämääsi siirappimaista lientä 6–7 rkl. Säästä loppu sokeriseos.
  4. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi vähin erin koko ajan sekoittaen. Lisää mantelijuoma.
  5. Nostele taikina vuokaan kekoina ja tasoita varovasti tasaiseksi kerrokseksi vaikka haarukalla. Paista 175-asteisessa uunissa alimmalla ritilällä 35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan 10 minuuttia. Kumoa kakku vuoastaan tarjoiluvadille.
  6. Keitä siirappilientä vielä kokoon 3–4 minuuttia. Tarjoa sitä kakun kastikkeena yhdessä makeuttamattoman kerma-rahkaseoksen (puolet kuohukermaa, puolet maitorahkaa) kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Raparperi-kauramurupiirakka, pellillinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Uunipellilinen/30palaa
Valmistusaika
1,5h
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-kauramurupiirakka

Ainekset

175
g
Voita sulatettuna
6
dl
Vehnäjauhoja
2
dl
Sokeria
1
rkl
Vaniljasokeria
2
tl
Leivinjauhe
3
dl
Turkkilaista jugurttia
2
Kpl
Kananmunaa
Täyte:
10
dl
Raparperia pieniksi paloiteltuna
1,5
dl
Sokeria
2
tl
Sitruunankuorta raastettuna (tai tilkka sitr.mehua)
400
g
Valion sitruunarahkaa (2prk)
Muruseos:
75
g
Voita (hieman pehmitettynä)
2
dl
Kaurahiutaleita
1,5
dl
Fariinisokeria
1
dl
Vehnäjauhoja
1
tl
Kardemummaa tai vaihtoehtosesti vaniljasokeria
1/4
tl
Suolaa hyppysellinen

Työvaiheet

Yhdistä pohjan kuivat aineet ja lisää niihin sulatettu voi. Yhdistä pohjaseokseen turkkilainen jugurtti ja kanamunat.
Levitä seos leivinpaperin ja uunipellin päälle. Käytä taikinan levittämisessä esim.vehnäjauhoisia käsiä.

Tee täyte:
Sekoita sokeri, sitr.kuori ja rahkat keskenään ja levitä seos taikinapohjan päälle.
Lisää sitten paloitellut raparperinpalat tasaisesti taikinapohjan ja rahkaseoksen päälle.

Tee muruseos:
Sekoita keskenään pehmennyt voi, kaurahiutaleet, fariinisokeri, vehnäjauho ja muruseoksen mausteet.
Lisää muruseos tasaisesti pellille taikinarahkaraparperien päälle.

Paista kiertoilmauunissa 175C / n.30min. (Tai ns.normiuunissa 200C /n.40min.) tarkkaile, kypsyys riippuu omasta uunistasi..

Tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (1)

Tupajumi
Seuraa 
Liittynyt6.3.2016

Minun makuun paras raparperipiirakka jota olen tähän mennessä maistanut! Sitruunarahkan ja raparperien maku sopi täydellisesti keskenään, ihanan kirpakkaan keväistä! Sekä murukauraseos on naminami.. ja yllättävän helppo oli tehdäkin.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Pehmeän kermaisa burrata on varsinainen mielihyväjuusto. Se kruunaa kauniin vihreän kesäsalaatin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-burratasalaatti

Ainekset

1
nippu (250 g)
parsaa
1
nippu (150 g)
retiisiä
2
ruukkua
vesikrassia
2
ruukkua
herneenversoja
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
pkt (100 g)
burratajuustoa tai (120 g) mozzarella di bufalaa
Hernekastike
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
1
sitruunan mehu
1
dl
ranskankermaa
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Sulata herneet mikrossa tai siivilässä kuuman veden alla ja laita sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää sitruunan mehu ja ranskankerma ja soseuta. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan soseuttaen. Mausta hunajalla ja suolalla.
  2. Katkaise parsojen kova tyvi pois. Suikaloi parsat kuorimaveitsellä. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna krassi ja paloittele herneenversot. Sulata herneet. Yhdistä kasvikset ja yrtit kulhossa. Sekoita kolmannes kastikkeesta joukkoon.
  3. Laita salaatti tarjoiluastiaan, ripottele siemenet pinnalle. Valuta juusto ja lisää se salaattiin. Viimeistele lopulla kastikkeella.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Varhaiskaali pitää paahtamisesta. Pilko se broilerin seuraan, kypsennä uunissa ja mausta reilusti sitruunalla, persiljalla ja fenkolin lehdillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen kaali-broileripaistos

Ainekset

1
pkt (400 g)
maustamatonta broilerin sisäfilettä
1
varhaiskaali
1
fenkoli
2–4
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
½
dl
pinjansiemeniä
1
tl
kuivattua timjamia
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
sitruunan mehu
1
ruukku persiljaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pyyhi broilerinfileet talouspaperilla ja laita ne laakeaan uunivuokaan.
  2. Leikkaa kaali ja fenkoli 2–3 cm leveiksi lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Lisää vihannekset, öljy, siemenet ja mausteet vuokaan broilerin joukkoon ja sekoita hyvin.
  3. Purista sitruunoista mehu pieneen kulhoon. Hienonna persilja ja sekoita se mehuun. Sekoita puolet sitruuna-persiljaseoksesta broilerivuokaan.
  4. Paista vuokaa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes liha on kypsää ja kaalit ja fenkolit pehmenneet. Sekoita loppu sitruuna-persiljaseos ruokaan ja tarjoa heti. Koristele ruoka fenkolin vihreillä lehdillä.

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Ainekset
300 g
raparperia
1 dl
sokeria
1 rkl
perunajauhoja
TAIKINA
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
kanelia
1/2 tl
jauhettua inkivääriä
1 1/2 dl
sokeria
150 g
margariinia
1 kpl
kananmuna...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)