Me Naiset on lisännyt 1500 reseptiä.
Linkitetty 55 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Suositun raakaruokabrunssin kokki, Suvi Tikamo, antoi Me Naisille herkullisen reseptin gluteenittomaan vegaanikakkuun. Raakakakun aineksia ei kuumenneta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 annosta
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ehkä maailman herkullisin raakakakku

Ainekset

Pohja
1
dl
kuivattuja karpaloita
1
dl
pekaanipähkinöitä
1/2
dl
auringonkukansiemeniä
1/2
dl
kookosöljyä
2
rkl
kookossokeria
1/3
tl
suolaa
1/2
tl
kardemummaa
Täyte
5
dl
cashewpähkinöitä
1
dl
vettä
2
dl
kookosöljyä
1 1/2
dl
kookossokeria
2
dl
kaakaovoita
1
tl
vaniljansiemeniä
1/5
tl
suolaa
Kuorrute
1
dl
tyrnimarjoja
3
kuivattuja aprikooseja
1/2
dl
vettä
1/2
dl
kookossokeria
1
dl
kookosöljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita pohjaan tulevat aineet monitoimikoneessa rouheiseksi seokseksi. Painele seos kakkuvuoan pohjalle.Huuhtele cashewpähkinät ja laita ne likoamaan vähintään kahdeksi tunniksi raikkaaseen veteen. Huuhtele vielä liotuksen jälkeen.
  2. Mittaa cashewpähkinät, vesi, kookossokeri (tai hunaja) ja vanilja tehosekoittajaan ja anna koneen käydä, kunnes ainekset jauhautuvat hienoksi massaksi. Sulata kookosöljy ja kaakaovoi ja kaada ne ohuena nauhana koneen käydessä pähkinämassan joukkoon. Kaada seos kakkuvuokaan pohjan päälle ja siirrä kakku pakastimeen jäätymään.
  3. Tee kuorrute. Hienonna tyrnit, aprikoosit, vesi ja kookossokeri (tai hunaja) tehosekoittajassa sileäksi massaksi. Sulata kuorrutteeseen tuleva kookosöljy ja lisää se ohuena nauhana koneen pyöriessä.
  4. Ota jäätynyt kakku pois vuoasta. Kaada tyrnikuorrute hitaasti kakulle, niin että se valuu kauniisti myös reunoille.
  5. Tarjoiluvaiheessa siirrä kakku jääkaappiin pehmenemään kolme tuntia ennen tarjoilua.

 

Vinkki! Voit korvata kookossokerin hunajalla ja vaniljansiemenet vaniljauutteella tai kahdella teelusikallisella vaniljasokeria. Silloin kakku ei tosin enää ole vegaaninen eikä raakaruokaa.

Kaakaomassaa ja kookosöljyä kannattaa etsiä luomu- ja luontaistuotteita myyvistä kaupoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 390 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämän kakun juju on pehmentää omenakuutioita pikaisesti mausteiden kanssa ennen taikinaan lisäämistä. Näin omena imee itseensä makuja kanelista, neilikasta ja kardemummasta, mutta jää kakkuun ihaniksi sattumiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
1 h 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-kinuskikakku

Ainekset

4
dl
omenakuutioita
2
tl
vaniljasokeria
2
tl
kanelia
½
tl
jauhettua neilikkaa
½
tl
jauhettua kardemummaa
200
g
sulatettua voita
3
kananmunaa
1
dl
kuohukermaa
2
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
dl (150 g)
mantelijauhetta
2
tl
leivinjauhetta
Vuoan voiteluun
1–2
tl
voita
Kanelikinuski
2
dl
fariinisokeria
2
dl
kuohukermaa
1
rkl
voita
2
tl
kanelia
Koristeeksi
kuivattuja omenaviipaleita, pekaanipähkinää ja mantelilastuja

Työvaiheet

  1. Voitele pinnoitettu torvikakkuvuoka voilla.
  2. Pese omenat, poista siemenkodat. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Sekoita mikronkestävään kulhoon omenakuutiot, vaniljasokeri, kaneli, neilikka ja kardemumma. Kypsennä mikrossa täydellä teholla 3 minuuttia. Jäähdytä.
  3. Sekoita kulhossa voisula, kananmunat, kuohukerma, sokeri ja fariinisokeri. Lisää jäähtyneet omenakuutiot. Mittaa toiseen kulhoon vehnäjauhot, mantelijauhe ja leivinjauhe, ja lisää ne taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  4. Kaada taikina kakkuvuokaan. Kypsennä 180-asteisen uunin keskitasolla 55–60 minuuttia. Kumoa kakku vuoasta tarjoilulautaselle vasta, kun vuoka on jäähtynyt kädenlämpöiseksi.
  5. Mittaa fariinisokeri ja kuohukerma kattilaan. Kiehauta ja keitä 10 minuuttia niin, että seos hiljalleen porisee. Lisää voinokare ja kaneli. Sekoita tasaiseksi. Kaada kanelikinuskia jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi kuivatuilla omenaviipaleilla, rouhitulla pekaanipähkinällä ja mantelilastuilla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 390 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Ranskalaisesta klassikosta tarte tatinista eli ylösalaisin kiepautetusta omenapaistoksesta on varmasti satoja versioita. Tässä versiossa omena yhdistyy rommin ja vaniljan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Rommilla maustettu tarte tatin

Ainekset

Taikina
3
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
tomusokeria
75
g
kylmää voita
2
rkl
ranskankermaa
Täyte
500
g
kiinteitä ja hapahkoja omenoita
3
rkl
rommia
1
tl
vaniljauutetta
2
dl
sokeria
125
g
voita

Työvaiheet

  1. Mittaa kaikki taikinan ainekset kulhoon. Sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella tai monitoimikoneella, kunnes taikina on tasaista. Kääri taikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.
  2. Pese omenat, poista siemenkodat. Leikkaa omenat neljään osaan lohkoiksi ja lohkot halutessasi viipaleiksi. Sekoita kulhossa rommi ja vaniljauute.
  3. Mittaa sokeri uunin kestävälle paistinpannulle (halkaisija 22 cm). Nosta pannu liedelle, kuumenna ja anna sokerin sulaa. Kääntele pannua sulatuksen aikana. Kun sokeri on muuttunut kullanruskeaksi, nosta pannu liedeltä. Lisää joukkoon voikuutiot ja rommiliemi. Sekoita voimakkaasti, jotta liemestä tulee tasaista.
  4. Aseta omenalohkot pannulle kupera puoli pannua vasten.
  5. Kauli taikina pannun kokoiseksi ja nosta kaulimen avulla omenalohkojen päälle. Painele taikina tiiviisti omenoiden ja reunojen väliin.
  6. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25–30 minuuttia, kunnes taikina on hieman ruskistunut ja kypsä.
  7. Kumoa torttu lämpimänä: aseta tarjoilulautanen pannun päälle kanneksi ja kiepauta torttu ylösalaisin lautaselle.
  8. Tarjoa piirakan kanssa vaniljajäätelöä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3014 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Albert Franch Sunyer KUVA Tuomas Kolehmainen

Baskimaan juustokakku on jälkiruokaklassikko, joka on pelkkää pehmeää täytettä ilman pohjaa. Punaviinissä haudutetut mustaherukat täydentävät hyvin perinteistä reseptiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16
Valmistusaika
45 min + kypsennys 3–4 t
Vaikeustaso
Helppo

Baskimaan poltettu juustokakku ja punaviinissä haudutetut mustaherukat

Ainekset

1
kg
tuorejuustoa (rasvaa vähintään 20 %)
dl (400 g)
sokeria
7
kananmunaa (M-koko)
1
rkl
vehnäjauhoja
5
dl
kuohukermaa
PUNAVIINISSÄ HAUDUTETUT MUSTAHERUKAT
500
g
mustaherukoita
3
dl
täyteläistä punaviiniä
2
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 210 asteeseen. Vuoraa iso (Ø 28 cm) irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla niin, että se ulottuu ylös reunoille saakka.

  2. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja kananmunat hyvin kulhossa. Huoneenlämpöisen tuorejuuston käsittely onnistuu helpommin kuin jääkaappikylmän. Lisää jauhot ja sekoita jälleen kunnolla, jotta saat ainekset tasaisesti sekaisin, vältä kuitenkin turhaa vatkaamista. Lopuksi lisää kerma ja sekoita vielä kerran. Kaada seos vuokaan.

  3. Kypsennä kakkua uunin keskiosassa noin 40 minuuttia. Laita uuni pois päältä, mutta jätä kakku vielä uuniin. Avaa uunin luukku varovasti puoliksi auki ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä 2–3 tuntia, kunnes uuni ja kakku ovat saavuttaneet huoneenlämmön. (Kakku lässähtää, jos otat sen ulos uunista kuumana.)

  4. Valmistele mustaherukat kakun kypsyessä. Puhdista marjat huolellisesti. Laita ne kuumuutta kestävään kulhoon. Kuumenna punaviini ja sokeri pienessä kattilassa kiehumispisteeseen. Kaada mustaherukoiden päälle. Anna jäähtyä.

  5. Lusikoi jokaisen kakkupalan päälle mustaherukoita liemineen.

Vinkki Kakun kohoamisen vuoksi vuoka kannattaa vuorata kauttaaltaan leivinpaperilla. Helpoiten saat paperin vuokaan niin, että kastelet ensin vuokaa hieman, sillä kosteus saa paperin liimautumaan reunoihin. Sitten rypistä leivinpaperi, oio se uudelleen ja painele vuokaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3014 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Inka Valima KUVA Panu Pälviä

Mustikkakukko on parhaimmillaan uunituoreena, jäätelön kanssa. Valitse korkeareunainen vuoka, jotta kaikki mustikkatäyte mahtuu mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 h 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkakukko

Ainekset

200
g
voita
1
dl
sokeria
4
dl
ruisjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
n. 1
litra (600–700 g)
mustikoita (tuore tai pakaste)
1
dl
sokeria
tl
kardemummaa
dl
perunajauhoja)
VUOKAAN
voita
LISÄKSI
vaniljajäätelöä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  2. Valmista taikina. Sulata voi juuri ja juuri sulaksi. Sekoita joukkoon sokeri. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe erillisessä kulhossa. Lisää ne rasva-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi.

  3. Voitele korkeareunainen uunivuoka (vetoisuus noin 1,5 l). Painele ¾ taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille.

  4. Sekoita mustikat, sokeri ja kardemumma keskenään. (Jos käytät pakastemustikoita, käytä ne kohmeisina ja lisää joukkoon perunajauhot.) Levitä täyte vuokaan.

  5. Kauli loppu taikina kahden leivinpaperipalan välissä vuoalle sopivaksi kanneksi. Irrota paperi taikinan päältä ja kumoa taikinalevy täytteen peitoksi. Poista leivinpaperi kannen pinnalta.

  6. Paista mustikkakukkoa uunin keskiosassa noin 40–50 minuuttia. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Vinkki Voit korvata halutessasi neljäsosan ruisjauhoista ohrajauhoilla.

Kommentit (0)