Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Suositun raakaruokabrunssin kokki, Suvi Tikamo, antoi Me Naisille herkullisen reseptin gluteenittomaan vegaanikakkuun. Raakakakun aineksia ei kuumenneta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 annosta
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ehkä maailman herkullisin raakakakku

Ainekset

Pohja
1
dl
kuivattuja karpaloita
1
dl
pekaanipähkinöitä
1/2
dl
auringonkukansiemeniä
1/2
dl
kookosöljyä
2
rkl
kookossokeria
1/3
tl
suolaa
1/2
tl
kardemummaa
Täyte
5
dl
cashewpähkinöitä
1
dl
vettä
2
dl
kookosöljyä
1 1/2
dl
kookossokeria
2
dl
kaakaovoita
1
tl
vaniljansiemeniä
1/5
tl
suolaa
Kuorrute
1
dl
tyrnimarjoja
3
kuivattuja aprikooseja
1/2
dl
vettä
1/2
dl
kookossokeria
1
dl
kookosöljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita pohjaan tulevat aineet monitoimikoneessa rouheiseksi seokseksi. Painele seos kakkuvuoan pohjalle.Huuhtele cashewpähkinät ja laita ne likoamaan vähintään kahdeksi tunniksi raikkaaseen veteen. Huuhtele vielä liotuksen jälkeen.
  2. Mittaa cashewpähkinät, vesi, kookossokeri (tai hunaja) ja vanilja tehosekoittajaan ja anna koneen käydä, kunnes ainekset jauhautuvat hienoksi massaksi. Sulata kookosöljy ja kaakaovoi ja kaada ne ohuena nauhana koneen käydessä pähkinämassan joukkoon. Kaada seos kakkuvuokaan pohjan päälle ja siirrä kakku pakastimeen jäätymään.
  3. Tee kuorrute. Hienonna tyrnit, aprikoosit, vesi ja kookossokeri (tai hunaja) tehosekoittajassa sileäksi massaksi. Sulata kuorrutteeseen tuleva kookosöljy ja lisää se ohuena nauhana koneen pyöriessä.
  4. Ota jäätynyt kakku pois vuoasta. Kaada tyrnikuorrute hitaasti kakulle, niin että se valuu kauniisti myös reunoille.
  5. Tarjoiluvaiheessa siirrä kakku jääkaappiin pehmenemään kolme tuntia ennen tarjoilua.

 

Vinkki! Voit korvata kookossokerin hunajalla ja vaniljansiemenet vaniljauutteella tai kahdella teelusikallisella vaniljasokeria. Silloin kakku ei tosin enää ole vegaaninen eikä raakaruokaa.

Kaakaomassaa ja kookosöljyä kannattaa etsiä luomu- ja luontaistuotteita myyvistä kaupoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2320 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Helppo siemennäkkäri valmistuu vähällä vaivalla. Omenamehu antaa näkkärille makeutta ja tekee siitä loistavan alustan suolaisille juustoille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Omenainen kauranäkkäri

Ainekset

4
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
dl
auringonkukansiemeniä
dl
seesaminsiemeniä
tl
suolaa
2
dl
omenamehua
¾
dl
öljyä
2
tl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää mehu, öljy ja hunaja ja sekoita tasaiseksi.

  2. Levitä taikina leivinpaperille pellille tasaiseksi ohueksi kerrokseksi. Paista uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes näkkäri on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.

  3. Murra näkkäristä paloja ja tarjoa esimerkiksi juustojen ja hillojen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2320 reseptiä.
Linkitetty 52 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Loppuvuoden ilonpitoon täydellisessä kakussa maistuvat kahvi ja suklaa. Yllätyksenä viipaleesta löytyy raita, joka paljastuu vaniljaiseksi tuorejuustoksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 20 palaa
Valmistusaika
30 min + kypsennys 50 min
Vaikeustaso
Helppo

Cappuccino-kakku

Ainekset

200
g
pehmeää voita
1
dl
vahvaa kahvijuomaa
dl
sokeria
3
kananmunaa
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
rkl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
KUORRUTE
100
g
maitosuklaata
25
g
voita
½
dl
vahvaa kahvijuomaa
LISÄKSI
voita ja korppujauhoja vuokaan

Työvaiheet

  1. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota rengasvuoka (1,8–2 l). Keitä 1½ dl vahvaa kahvia, esimerkiksi espressoa.

  2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen vatkaamista jatkaen. Yhdistä jauhot, kardemumma ja leivinjauhe ja lisää seos ja 1 dl kahvia vuorotellen taikinaan.

  3. Tee täyte. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri.

  4. Laita puolet taikinasta vuokaan. Levitä tuorejuusto taikinan päälle suurpiirteiseksi kerrokseksi. Lisää loppu taikina tuorejuuston päälle. Paista kakkua uunissa noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Kakku on kypsä, kun siihen painettuun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä 5 minuuttia vuoassa ennen kumoamista.

  5. Tee kuorrute. Paloittele suklaa ja laita se voin ja kahvin kanssa kulhoon tai kattilaan. Sulata seos mikroaaltouunissa tai liedellä. Anna kuorrutteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja valuta se sitten kakun päälle ja reunoille. Säilytä kakku jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2320 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Iki-ihana tarte tatin onnistuu myös persimoneista. Valitse keikauspiirakkaan napakat hedelmät, jotka pitävät muotonsa kypsennettäessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
2 t

Tarte tatin persimoneista

Ainekset

100
g
voita
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
tomusokeria
1
kananmuna
Täyte
4
persimonia
100
g
voita
1
dl
sokeria
2
tähtianista
1
kanelitanko

Työvaiheet

  1. Kuutioi kylmä voi. Nypi se jauhojen ja sokerin kanssa kulhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmuna ja sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa. Laita taikina tuorekelmussa jääkaappiin tunniksi.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Poista persimoneista kannat ja puolita hedelmät. Mittaa voi ja sokeri pannuun. Sulata keskilämmöllä, lisää mausteet ja anna voi-sokeriseoksen karamellisoitua pikkuhiljaa 10 minuuttia. Lisää persimonit leikkuupinta alaspäin ja paista 5–8 minuuttia. Ota pannu pois levyltä.
  3. Kauli taikina noin 4 mm:n paksuiseksi pyöreäksi, hieman pannua isommaksi levyksi. Siirrä taikina kaulimen avulla varovasti pannuun persimonien päälle. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia.
  4. Anna tarte tatinin jäähtyä 5 minuuttia. Laita lautanen pannun päälle ja keikauta piiras varovasti lautaselle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Herkulliset cookiet saavat makunsa kuivatuista karpaloista ja valkosuklaahipuista. Keksit ovat parhaimmillaan sopivan kypsiksi paistettuina, jolloin ne ovat pehmeän sitkeitä. Anna keksien jäähtyä rauhassa tasaisella alustalla.

Vinkki! Taikina säilyy jääkaapissa, joten voit paistaa osan kekseistä seuraavana päivänä. Se kestää myös pakastamista.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
45–50 kpl
Valmistusaika
35 min + 2 h jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Karpalo-valkosuklaacookiet

Ainekset

175
g
valkosuklaata
5
dl
erikoisvehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
leivinjauhetta
225
g
huoneenlämpöistä voita
dl
fariinisokeria
dl
sokeria
2
isoa kananmunaa
1
ps (145 g)
kuivattuja karpaloita

Työvaiheet

  1. Rouhi valkosuklaa veitsellä. Voit myös käyttää valmiita suklaahippuja.

  2. Sekoita kulhossa jauhojen joukkoon vaniljasokeri ja leivinjauhe.

  3. Vatkaa toisessa kulhossa pehmeä voi ja sokerit keskenään kuohkeaksi vaahdoksi.

  4. Lisää munat voiseokseen yksitellen huolellisesti vatkaten.

  5. Kääntele joukkoon valkosuklaa ja karpalot. Lisää jauhoseos ja sekoita taikina tasaiseksi, vältä turhaa vatkaamista. Nosta taikina jääkaappiin 2 tunniksi.

  6. Ota taikinasta ruokalusikkamitalla palloja ja laita ne leivinpaperin päälle. Jätä kohoamisvaraa.

  7. Paista keksejä 175-asteisessa uunissa 10–14 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Jäähdytä ensin pellillä 10 minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään. Keksit saavat olla koostumukseltaan pehmeän sitkeitä.

Kommentit (2)

Vierailija

Missä vaiheessa jauhot ja voi yhdistetään? Taitaa reseptistä uupua jotain...

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos hyvästä huomiostasi, jauhoseos lisätään samassa vaiheessa kuin valkosuklaa ja karpalot. Lisään tiedon ohjeeseen!