Kodin Kuvalehti on lisännyt 529 reseptiä.
Linkitetty 83 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Anna Huovinen

Täysi kymppi! kommentoi korvapuusteja leiponut keliaakikko. Gluteenittomat pullat ovat myös maidottomia, ja muhkea maku tulee mantelimaidosta, mantelijauhosta ja muscovadosokerista.

Annoksia
15-20 kpl
Valmistusaika
30 min + kohotus ja kypsennys 1
Vaikeustaso
Kohtalainen

Gluteenittomat korvapuustit

Ainekset

2 1/2
dl
mantelimaitoa
25
g
tuorehiivaa
1 1/2
tl
psylliumia
1
kananmuna
1
dl
muscovadosokeria
1/2
tl
suolaa
2
tl
kardemummaa
75
g
kasvimargariinia
n. 1 1/2
dl
mantelijauhoa
1 1/2
tl
ksantaania
4-4 1/2
dl
gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
Lisäksi
75
g
huoneenlämpöistä kasvimargariinia
1
dl
muscovadosokeria
1
rkl
kanelia
1
kananmuna
raesokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita hiiva ja psyllium kädenlämpöiseen mantelimaitoon ja anna turvota 10 minuuttia.
  2. Sekoita muna, sokeri, suola ja kardemumma maitoon. Sulata margariini ja sekoita maitoon. Sekoita ksantaani mantelijauhoon ja lisää se ja puolet jauhoseoksesta maitoon. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää loput jauhot ja vaivaa käsin muutama minuutti.
  3. Leivo taikina pulliksi kohottamatta. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja kauli isoksi, suorakaiteen malliseksi levyksi. Levitä pehmeä margariini päälle ja ripottele sokeri ja kaneli pinnalle. Kääri levy rullaksi.
  4. Leikkaa rullasta kolmion mallisia paloja. Nosta pullat leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paina korvapuusteiksi. Anna kohota liinan alla muhkeiksi, 30–45 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  5. Voitele pullat munalla ja ripottele raesokeria päälle. Paista uunin keskitasossa 10–15 minuuttia.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1560 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Puolen tunnin risotto onnistuu arkenakin. Maku otetaan loppusyksyn parhaista sesonkituotteista, maa-artisokasta ja suppilovahverosta. Maa-artisokkakuutiot tuovat silkkisen pehmeään risottoon mukavaa purutuntumaa.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maa-artisokka-suppilovahverorisotto

Ainekset

300
g
maa-artisokkaa
1
salottisipuli
1
l
suppilovahveroita
2
rkl
öljyä
dl
risottoriisiä
2
dl
valkoviiniä
8
dl
kasvislientä
50
g
parmesaania
50
g
voita
½
tl
roseepippuria
1
ruukku lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Pese ja kuori maa-artisokat. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Puhdista ja pilko sienet.
  2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Paista maa-artisokkaa, sipulia ja sieniä 5 minuuttia. Lisää riisit ja kuullota hetki. Kaada viini kattilaan ja kiehauta. Sekoita riisiin kasvislientä kauhallinen kerrallaan. Anna nesteen imeytyä ennen kuin lisäät uuden kauhallisen lientä. Kypsennä risottoa yhteensä noin 20 minuuttia, kunnes koko nestemäärä on käytetty ja riisi kypsynyt.
  3. Raasta parmesaani. Sekoita voi ja juusto risottoon. Mausta roseepippurilla ja hienonnetulla persiljalla.

Kommentit (0)

Nellin on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Patukka
10 taatelia liotettuna
1dl manteleita
2dl kaurahiutaleita
2dl kookoshiutaleita
1dl proteiinijauhetta
1-2 dl extra neitsyt kookosöljyä sulatettuna
1dl kuivattuja mustikoita
1dl kuivattuja vadelmia

Suklaa
1 dl kaakaovoita (...

Annoksia
20

Myslipatukka

Työvaiheet

Paahda manteleita hetki uunissa 225c. Lisää mantelit tehosekoittimeen ja jauha niin pitkään, että massa muuttuu voimaiseksi tahnaksi. Lisää sitten taatelit, kaurahiutaleet, kookoshiutaleet, proteiinijauhe, suola ja vanilja. Sekoita ja sekoituksen aikana lisää sulatetttu kookosöljy. Tämän jälkeen lisää kuivatut marjat ja pyöräytä vilä sekaisin. Painele massa leivinpaperilla vuorattiin vuokaan.

Tämän jälkeen valmista suklaa. Sulata kaakaovoi, kookosöljy ja hunaja varovasti vesihauteessa. Tämän jälkeen lisää kaikki kuivat aineet ja sekoita hyvin. Kaada patukkamassan päälle. Jäähdytä jääkaapissa ja murra tai leikkaa palasiksi. Nauti!

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 821 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Paahdetulla kurpitsalla täytetyt makirullat ovat vegaanisia.

Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Musta sushi

Ainekset

Musta sushi
½
myskikurpitsa
1
rkl
öljyä
½
tl
chilijauhetta
2
dl
mustaa riisiä
200
g
punakaalia
2
rkl
sushiriisietikkaa
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
8
norilevyä
sushi-inkivääriä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kuori kurpitsa, poista siemenet ja leikkaa kurpitsa tikuiksi. Levitä uunivuokaan, lorauta päälle öljy ja ripottele chilijauhe. Sekoita hyvin. Paahda uunissa noin 15 minuuttia eli kunnes kurpitsat ovat pehmenneet ja saaneet vähän väriä.

  2. Keitä riisi paketin ohjeen mukaan. Leikkaa kaali ohuen ohuiksi siivuiksi juustohöylän avulla. Sekoita kaalin joukkoon etikka, sokeri ja suola. Painele ja sekoittele kaalia puulusikalla tai käsin, jotta maut imeytyvät kaikkialle.

  3. Kun riisi ja kurpitsat ovat jäähtyneet, kokoa sushit. Levitä norilevy sushimatolle tai leivinpapaperin palalle. Jätä sinua lähimpään reunaan noin sentti vapaata tilaa. Levitä riisiä ohut kerros keskiosaan saakka. Kokoa sen päälle muutama kurpitsatikku, kaalia ja sushi-inkivääriä. Rullaa tiukasti ja kostuta reuna tarpeen mukaan vedellä, jotta rulla pysyy kiinni. Leikkaa terävällä veitsellä kiekoiksi.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Päivi Ristell

Huippuhelppo jäätelökakku syntyy kun vuokaan paloitellaan kahta eri jäätelöä keksipohjan päälle.

Annoksia
10-15 annosta
Valmistusaika
30 min + pakastus 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kiireisen äidin jäätelökakku

Ainekset

Pohja
150
g
suklaamurukeksejä
50
g
voita
Täyte
2
l
jäätelöä (esim. laku ja mansikka)
1
dl
kinuskikastiketta
3
dl
minivaahtokarkkeja
Päälle
2
dl
kuohukermaa
2-3
jäätelövohvelia
2
dl
vaahtokarkkeja
300
g
pyöreitä, värikkäitä karkkeja
5
tikkaria
teemaan sopivia muovileluja

Työvaiheet

  1. Pingota irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Murskaa keksit kulhoon. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon. Painele massa vuoan pohjalle.
  2. Kuutioi toinen jäätelöistä vuokaan. Painele palat kauhan avulla tiiviimmin. Lisää kinuskikastiketta ja vaahtokarkkeja päälle. Paloittele toinen jäätelö ja painele se vuokaan.
  3. Peitä vuoka tuorekelmulla ja laita pakastimeen tarjoamiseen asti. Vaahdota kerma jääkaappiin valmiiksi.
  4. Lusikoi kerma kakun päälle juuri ennen tarjoilua. Paina jäätelövohvelit kakkuun ja täytä ne karkeilla. Kasaa karkkeja myös kakulle. Tökkää tikkarit kakkuun ”planeetoiksi” ja koristele leluilla.

Kommentit (0)