
Itse tehdyllä mantelimassalla saat uuden svengin laskiaispullaan. Vai tekisitkö sittenkin hasselpähkinämassaa?
Mantelimassa syntyy kolmessa minuutissa: sekoita vain mantelijauhe, tomusokeri ja tilkka vettä kupissa. Jotta saat massaan voimakkaan mantelin maun, lisää pari tippaa karvasmanteliaromia. Tai jos kaapissasi on mantelilikööriä, sekin käy.
Jos haluatkin kokeilla jotain uutta, tee laskiaispullan täytteeksi hasselpähkinämassa. Se syntyy samalla tekniikalla, korvaa vain mantelijauhe hasselpähkinäjauheella ja mausta seos vanilja-aromilla. Vanilja saa massan maistumaan ihan Nutellalta.
Tällä reseptillä massasta syntyy melko tanakkaa, sillä massa jähmettyy vielä seistessään. Voit jopa muotoilla massan perinteisesti tangon muotoon. Tai lisää vettä teelusikallinen enemmän, niin voit kätevästi sipaista massan pullan sisään.
Itse tehty mantelimassa
Ainekset
Työvaiheet
- Yhdistä kaikki ainekset kupissa. Säilytä massa jääkaapissa.
Itse tehty hasselpähkinämassa
Ainekset
Työvaiheet
- Yhdistä kaikki ainekset kupissa. Säilytä massa jääkaapissa.