Soppa365 on lisännyt 226 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE ja KUVA Outi Väisänen

Itse tehdyllä mantelimassalla saat uuden svengin laskiaispullaan. Vai tekisitkö sittenkin hasselpähkinämassaa?

Mantelimassa syntyy kolmessa minuutissa: sekoita vain mantelijauhe, tomusokeri ja tilkka vettä kupissa. Jotta saat massaan voimakkaan mantelin maun, lisää pari tippaa karvasmanteliaromia. Tai jos kaapissasi on mantelilikööriä, sekin käy.

Jos haluatkin kokeilla jotain uutta, tee laskiaispullan täytteeksi hasselpähkinämassa. Se syntyy samalla tekniikalla, korvaa vain mantelijauhe hasselpähkinäjauheella ja mausta seos vanilja-aromilla. Vanilja saa massan maistumaan ihan Nutellalta.

Tällä reseptillä massasta syntyy melko tanakkaa, sillä massa jähmettyy vielä seistessään. Voit jopa muotoilla massan perinteisesti tangon muotoon. Tai lisää vettä teelusikallinen enemmän, niin voit kätevästi sipaista massan pullan sisään.

Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
3 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Itse tehty mantelimassa

Ainekset

1
dl
mantelijauhetta
1
dl
tomusokeria
1 1/2
rkl
vettä
3-6
tippaa
karvasmanteliaromia

Työvaiheet

  1. Yhdistä kaikki ainekset kupissa. Säilytä massa jääkaapissa.

Itse tehty hasselpähkinämassa

Ainekset

1
dl
hasselpähkinäjauhetta
1
dl
tomusokeria
1 1/2
rkl
vettä
1/3
tl
vanilja-aromia

Työvaiheet

  1. Yhdistä kaikki ainekset kupissa. Säilytä massa jääkaapissa.

Osterikeitto syntyi yhteistyönä osterin avaamisen suomenmestarin kanssa. Martin Söderstrom oli päässyt paikalle näyttämään, miten osterit avataan ja opinkin ihan kädestä pitäen miten homma hoidetaan. Täytyy sanoa että se on todella tekniikkalaji, eikä missään nimessä voimalaji. Käytimme...

Annoksia
4 hlö
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Merellinen erikoisuus! Pehmeä osterikeitto mestarin reseptillä

Ainekset

6
kpl
Bélon ostereita
3
kpl
shalottisipulia, hienonnettuna
10
g
tuoretta persiljaa, hienonnettuna
3
dl
valkoviiniä tai shampanjaa/kuohuviiniä
6
dl
kalalientä
1
rkl
sitruunanmehua
3
dl
kuohukermaa
1
tl
mustapippuria
10
g
tuoretta timjamia, hienonnettuna
1
rkl
maizenaa+vettä (tarvittaessa)

Työvaiheet

VALMISTUS:
Hienonna shalottisipulit, persilja ja timjami.
Lisää tässä vaiheessa kattilaan kaikki muut paitsi osterit.
Keitä puolikovalla lämmöllä noin 20 minuuttia.
Keitto alkaa pikkuhiljaa keittymään kasaan.
Avaa osterit käyttämällä osteriveistä.(tarkempi avausohje alla)
Lisää osterit keiton joukkoon ja anna kiehua noin 2 minuuttia.
Poraa sauvasekoittimella keitto tasaiseksi ja suurusta tarvittaessa maizenalla.
Sekoita ja samanaikaisesti lisää suuruste ohuena nauhana keittoon.
Anna hetki kiehahtaa kokoajan sekoittaen ja ota keitto pois liedeltä.
Nauti tuoreen leivän kanssa.

OHJE OSTEREIDEN AVAAMISEEN:

Harjaa osterit puhtaiksi juoksevassa kylmässä vedessä ja avaa vasta juuri ennen tarjoilua! Käytä tukena keittiön työtasoa.
Tartu osteriin pyyheliinalla, niin että kuoren kuperapuoli on alaspäin.
Avaa osteri aina itsestäsi poispäin. Käytä osteriveistä. Paina toisella kädellä veitsenkärki nivelessä olevaan pieneen aukkoon, joka on osterikärjen sivulla.
Vie veistä kuoren yläreunaa pitkin, kunnes sulkijalihas katkeaa.
Käännä veistä hieman ylöspäin, että kuori aukeaa.
Tarkista tuoreus koskettamalla pikaisesti osterin kidusreunaa, elävä osteri reagoi välittömästi.
Irrota osterinliha varovasti, ettei mehu valu pois.
Tarjoa osterit esimerkiksi jääpedin päällä. Niiden täydellinen tarjoilulämpötila on +4 - 8 astetta.
Kaikkein perinteisin lisuke on sitruunanlohko.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 134 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Annoksia
N.8
Vaikeustaso
Kohtalainen

Aleksanterinleivokset

Ainekset

4 1/2
Dl
Vehnäjauhoja
1
Dl
Sokeria
1
Tl
Leivinjauhetta
200
G
Voita
1
Kpl
Muna
Täyte:
150
G
Madelmamarmelaadi
Pinnalle:
100
G
Aprikoosimarmelaadi
Pomada:
500
G
Pomadajauhetta
75
G
Vettä
Koristeluun:
100
G
Suklaata

Työvaiheet

Sekoita keskenään kuivat aineet ja nypi joukkoon pehmeä rasva. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Kauli taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi levyksi (3,5-4 mm). Paista 175C n.20 min.

Leikkaa valmis levy kahtia ja levitä toisen puolikkaan päälle vadelmamarmeladi ja nosta toinen levy täytteen päälle. Levitä pintaan todella ohut kerros aprikoosimarmelaadia. Anna pinnan kuivaa. Sekoita pomada, lämmitä 55 asteiseksi. Levitä pomada levyn päälle nopeasti, pursota suklaa, tee pintaan marmorointi kuvio. Anna pinnan kuivaa kunnolla. Leikkaa reunat tasaiseksi ja leikkaa 5×8 kokoisiksi leivoksiksi.

Kommentit (0)

Iirisvonknorring on lisännyt 7 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.

Tämä mummin reseptillä tehty marjapiirakka on takuuvarma ja myös lasten suosikki. Mikä parasta, pohja on kananmunaton. Toimii myös omenoiden kanssa!

Piirakka on aika tuhti ja makea, joten voin ja sokerin määrää voi hiukan vähentää. Itse laitan vajaan desin sokeria ja noin 125 g voita ja silti on aika herkku. Ehkä juuri tämän vuoksi varsinkin lapset tykkäävät :)

Vaikeustaso
Helppo

Ihana marjapiirakka

Ainekset

Pohja
150
g
Voita
Reilu 1
dl
Sokeria
2
dl
Vehnäjauhoja
1
dl
Kaurahiutaleita
1
tl
Leivinjauhetta
1
tl
Vanilliinisokeria
3/4
dl
Kermaa
Päälle
Mustikoita tai eri marjoja sekaisin tai omenalohkoja

Työvaiheet

1 Sulata voi.
2 Sekoita kaikki pohjan ainekset kulhossa.
3 Anna taikinan levätä jääkaapissa noin tunti.
4 Painele taikina piirakkavuokaan ja levitä pohjan päälle marjoja.
5 Paista 175-asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes piirakka on kypsä.

Kommentit (0)

Tämä herkullinen illanistujaispiirakka kehiteltiin yhdessä Pajuniemen ja Santa Marian konsulenttien kanssa. Heidän tuotteitaan käyttäen siitä tuli valtava menestys. Moni oli sitä mieltä että se sopisi illanistujaisiin ja olen heidän kanssaan täysin samaa mieltä. Voisin mielelläni syödä tällaista...

Annoksia
6 hlö
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Premium piirakat uskomaton uunimakkarapiirakka

Ainekset

2
pss
Västenbotten juustoraastetta
1
pkt
Pajuniemen herkkulenkkiä
2
pkt
Pajuniemen pekonia
1
kpl
purjo, hienonnettuna
20
g
tuoretta inkivääriä, raastettuna
1
pkt
Moilas gluteeniton piirakkapohja
2
kpl
shalottisipulia, hienonnettuna
4
dl
kuohukermaa
6
kpl
Luomu kananmunia
1
rkl
Santa Maria valkosipulitahnaa
1
rkl
Santa Maria oreganotahnaa
1
rkl
Santa Maria tillitahnaa
50
g
voita
1
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

Ota piirakkapohja sulamaan huoneenlämpöön.
Hienonna purjo ja shalottisipuli.
Laita pannulle voita ja kuullota edelliset siinä. Lisää joukkoon kutakin tahnaa. Sekoita.
Suikaloi pekoni ja viipaloi Herkkulenkki. Paista pekoni erillisellä pannulla, lisäämättä sille voita tai öljyä. Paista pekoni rapeaksi ja siirrä ne paperin päälle että ylimääräinen rasva imeytyy pois.
Paista lenkkiviipaleet pekonista jääneessä rasvassa, niin että pinta on ruskeahko.
Lämmitä uuni 200-asteeseen.
Sekoita kerma, hunaja, munat, raastettu inkivääri, puolet juustoraasteesta sekä suola ja pippuri keskenään. Niin että munien rakenne rikkoutuu.
Ota uuninkestävävuoka ja taputtele piirakkapohja sille tasaisesti, aina reunoille asti.
Laita täyte seuraavaksi ja lopuksi kaada kermaseos päälle. Heiluta hieman että pinta tasoittuu. Ripottele päälle vielä loput juustoraasteet ja pistä uuniin 20 minuutiksi.
Anna hetken vetäytyä ja jäähtyä liinan alla ja tarjoa vaikkapa shirazi salaatin kanssa.

Kommentit (0)