Marenkikakku on kuin ilmava unelma. Välissä valkosuklaavaahtoa ja päällä raikkaita hedelmiä ja versoja.
Marenkikakku
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista marenki. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa sähkövatkaimella valkuaiset, tomusokeri ja tilkka limetinmehua kovaksi kiiltäväksi vaahdoksi. Vaahtoa saa vatkata pitkään, noin 6 minuuttia. Lopun limetin voit jättää koristeluun. Siivilöi vaahdon joukkoon perunajauhot.
- Levitä massa kolmeksi pyöreäksi levyksi leivinpaperille. Kunkin levyn halkaisija on noin 18 cm.
- Kypsennä levyjä 100-asteisen kiertoilmauunin kahdessa tasossa noin tunti. Alenna lämpötilaa 75 asteeseen ja jatka kypsentämistä, kunnes marengit ovat rapeita. Sammuta uuni, avaa luukku raolleen ja anna marenkien kuivua yön yli uunissa.
- Valmista täyte. Sulta valkosuklaa mikroaaltouunissa miedolla teholla. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä kerma, sula suklaa ja jogurtti. Makeuta maun mukaan sokerilla.
- Kuori ja leikkaa kiivit ohuiksi viipaleiksi. Pese rypäleet ja lohko limetti.
- Kokoa kakku. Levitä marenkilevyn päälle kiivejä ja valkosuklaavaahtoa. Nosta päälle toinen kerros ja jatka samaan tapaan.
- Koristele lopuilla kiiviviipaleilla, rypäleillä ja limetin lohkoilla. Halutessasi lisää herneenversoja ja neilikan kukkia. Anna makujen imeytyä viileässä muutama tunti ennen tarjoilua.[ruutu id="1332297"]