Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 83 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Gluteeniton sitruunakakku valmistuu kvinoasta. Kyllä vain. Kvinoa antaa kakkuun paahteista makua ja rapsakan rakenteen.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
45 min + kypsennys 1 t + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunakakku kvinoasta

Ainekset

1/2
dl
kvinoaa
2
dl
vettä
1/4
tl
suolaa
1
sitruuna
75
g
voita
2
dl
gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
1 1/2
tl
leivinjauhetta
3
kananmunaa
1 1/2
dl
sokeria
Sitruunakiisseli
1 1/2
dl
sitruunan mehua
1 1/2
dl
sokeria
1
dl
vettä
3
kananmunaa
2
rkl
perunajauhoja
Lisäksi
2
dl
kuohukermaa
voita ja gluteenitonta jauhoseosta vuoan voiteluun

Työvaiheet

  1. Huuhtele kvinoa huolellisesti kylmällä vedellä tiheässä siivilässä. Keitä kvinoa suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, noin 15 minuuttia. Valuta keitinvesi pois. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuoren keltainen osa hienoksi raasteeksi kvinoan joukkoon. Sekoita ja anna kvinoan jäähtyä.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (Ø 20 cm). Sulata voi ja jätä se jäähtymään.
  3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
  4. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot, keitetty kvinoa ja voisula kananmuna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunissa noin 1 tunti. Tarkista kypsyys puutikulla. Kumoa kakkupohja ritilälle jäähtymään.
  5. Kakun paistuessa valmista sitruunakiisseli. Purista sitruunanmehu kattilaan. Lisää sokeri, vesi, kananmunat ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Anna kiisselin jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaapissa kylmäksi.
  6. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahdeksi kerrokseksi. Vaahdota kerma. Yhdistä kylmä sitruunakiisseli ja kermavaahto kevyesti nostellen. Levitä puolet kerma-sitruunatäytteestä kakun väliin ja loput kakun päälle kuorrutteeksi.

Kommentit (4)

Ääh-kakku

Minun kakku epäonnistui totaalisesti. Tein just niinkuin ohjeessa oli ja uunissa kakku kohosi, mutta lopussa laskeutui. En avannut luukkua ennen kuin oli ollut 1 tunnin, mutta sisältä oli raaka. Jatkoin paistamista, mutta pilalla, mikä pilalla. Ei siis kypsynyt ollenkaan. Lämpö oli oikea, kun minulla on lisämittari uunissa. Missä vika?

Tiiku

Ihan loisto kakku! Kaikki tykkäs ja kehuja sain :)

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Voi ei, ikävää kuulla että kakku ei onnistunut.  Asiaa paremmin tuntematta on vaikea sanoa missä vika voisi olla. Olihan vuoka oikean kokoinen ja kvinoa valmiiksi keitetty? 

Yst. Venla / Soppa365

Vierailija

Miksi aina kehotetaan voitele maan kakkuvuoka voilla tai margariinilla. Itse olen jo pitkään käyttänyt voiteluun kookosöljyä. Se on suolatontakin joten kakku irtoaa aina tosi nätisti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Hellepäivän himotuin keitto valmistuu avomaankurkuista! Kurkkukeitto on sitä raikkaampaa, mitä viileämpänä se tarjotaan. Viilennä kurkut siksi jääkaapissa ennen raastamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkukeitto

Ainekset

3–4
avomaankurkkua (4 dl raastetta)
½
tl
suolaa
6
dl
turkkilaista jogurttia
1–2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
limetti
PINNALLE
2
rkl
hasselpähkinöitä
100
g
fetajuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Pese kurkut. Raasta ne hienoksi raasteeksi kulhoon. Sekoita suola joukkoon ja anna tekeytyä 15 minuuttia. (Älä valuta raastetta.) 
  2. Paahda keiton pinnalle tulevia pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 2–3 minuuttia. Siirrä sivuun. 
  3. Lusikoi jogurtti isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit. Purista limettimehu. Lisää ne jogurtin joukkoon. 
  4. Nostele kurkkuraaste puristellen jogurttiseokseen. Ohenna sopivan paksuiseksi raasteesta irronneella nesteellä. Tarkista suola. 
  5. Jaa keitto lautasille. Murustele fetaa ja rouhi pähkinöitä päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja tillillä.
     
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Lipstikan muheva maku antaa kivaa vaihtelua kesäiseen perunasalaattiin. Lisää makuaineet kuumien perunoiden joukkoon ja tarjoa salaatti lämpimänä tai jäähdytettynä vaikka grillipihvien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut kasslerpihvit ja lipstikka-perunasalaatti

Ainekset

4
kasslerpihviä
2
tl
sormisuolaa
2
tl
fenkolinsiemeniä
LIPSTIKKA-PERUNASALAATTI
700
g
varhaisperunoita
½
ruukku
lipstikkaa
1
valkosipulinkynsi
1
prk (50 g)
kapriksia
3–4
rkl
oliiviöljyä
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä koosta riippuen 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Anna perunoiden kuivahtaa hetki kattilassa ja murskaa ne karkeasti survimella.
  2. Hienonna lipstikka ja kuorittu valkosipulinkynsi. Valuta kaprikset. Sekoita kulhossa öljy, mausteet, lipstikka, valkosipuli ja kaprikset keskenään. Kääntele joukkoon perunat.
  3. Pyyhkäise kasslerpihvit talouspaperilla. Jauha sormisuola ja fenkolinsiemenet morttelissa rouheaksi mausteseokseksi. Hiero se pihvien pintaan. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä suorassa lämmössä 4–5 minuuttia per puoli.

    Vinkki Voit paistaa pihvit myös pannulla öljyssä.