Kaupallinen yhteistyö
Dansukker on lisännyt 24 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.

Tämä herkullinen hillo syntyy kätevästi mikrossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 5 dl valmista hilloa
Vaikeustaso
Helppo

Pikakuningatarhillo

Ainekset

250
g (n. 3,5 dl)
mustikkaa
250
g (n. 5 dl)
vadelmaa
250
g (n. 3 dl)
Dansukker Hillosokeria

Työvaiheet

  1. Pane marjat ja hillosokeri noin kahden litran vetoiseen, mikrouunin kestävään kulhoon.
  2. Kuumenna täydellä teholla (800 W) noin 10 minuuttia, kunnes sokeri on täysin sulanut ja seos kuplii.
  3. Sekoita kerran keittämisen keskivaiheessa.
  4. Jäähdytä noin 15 minuuttia ja kaada puhtaisiin purkkeihin. Sulje hyvin ja säilytä viileässä

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2272 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Syyshillo herkullisimmillaan! Ihanan paahteinen uuniomenahillo saa makunsa viskistä ja ripauksesta korianterinsiemeniä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 1½ l
Valmistusaika
3 h
Vaikeustaso
Helppo

Viskillä maustettu uuniomenahillo

Ainekset

2
kg
omenoita
2
dl
tuorepuristettua omenamehua
2
dl
viskiä
½
dl
siirappia
1
kanelitanko
½
tl
korianterinsiemeniä

Työvaiheet

  1. Pese omenat huolellisesti. Poista huonot ja kolhiintuneet kohdat ja lohko omenat neljään osaan, poista siemenkodat. Omenoita ei tarvitse kuoria. Pane omenat, mehu, viski ja siirappi uunivuokaan. Lisää kanelitanko. Murskaa korianterinsiemenet huhmaressa, lisää ne vuokaan ja sekoita hyvin.

  2. Peitä vuoka foliolla ja laita kylmään uuniin. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja kypsennä hilloa 2½–3 tuntia. Sekoita puolen tunnin välein. Anna omenoiden pehmetä lähes sosemaiseksi.

  3. Poista kanelitanko ja soseuta omenat. Maista ja lisää tarvittaessa siirappia.

  4. Lusikoi kuuma hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje kannet. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja säilytä jääkaapissa.

Vinkki Kesäomenat soseutuvat ja kypsyvät nopeammin kuin syys- ja talvilajikkeet.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2272 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Reilusti valkosipulinen ja paahteinen porkkana-selleritahna sopii lisukkeeksi vaikkapa paistetulle broilerinrinnalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu juurestahna

Ainekset

4
porkkanaa
½
(400 g)
juuriselleri
6
valkosipulinkynttä
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
voita
½
tl
suolaa
1
sitruuna
4
rkl
(vaaleaa) tahinia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja leikkaa porkkanat ja selleri parin sentin paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Laita kasvikset leivinpaperille pellille, valele öljyllä ja lisää päälle voi nokareina. Mausta suolalla. Paahda uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes juurekset ovat pehmeitä.

  2. Pese ja raasta sitruunan kuori talteen. Purista mehu tehosekoittimeen, lisää tahini. Lisää kypsät kasvikset ja soseuta sileäksi. Voit ohentaa tahnaa tilkalla vettä tai öljyä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja sitruunamehua.

  3. Siirrä tahna tarjoiluastiaan ja koristele raastetulla sitruunankuorella.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2272 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Suklaa ja mustaherukat ovat klassinen yhdistelmä. Tällä kertaa ne maistuvat tyylikkäässä kääretortussa, jonka täytteessä on kevyt inkiväärin puraisu.

Vinkki! Valitse kuorrutukseen vähintään 70 prosenttia kaakaota sisältävä suklaa. Sen pieni kitkeryys sopii mustaherukalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustaherukka-suklaakääretorttu

Ainekset

4
kananmunaa (M-koko)
dl
sokeria
1
dl
perunajauhoja
½
dl
kaakaojauhetta
½
dl
mantelijauhetta
1
tl
leivinjauhetta
Täyte
4
dl
mustaherukoita
2
tl
inkivääriä raastettuna
½
dl
sokeria
Kuorrutus
100
g
tummaa suklaata (70 %)
1
dl
kuohukermaa
1
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi seos vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi. Kypsennä uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti ja kumoa kääretorttupohja sitten puhtaalle leivinpaperiarkille.

  2. Painele herukat tiheän siivilän läpi kulhoon kuorettomaksi soseeksi. Kuori inkivääri ja raasta herukkasoseeseen. Mausta sokerilla ja sekoita. Levitä täyte kääretorttulevylle ja kääri levy tiukaksi rullaksi.

  3. Paloittele suklaa kattilaan. Lisää kerma ja voi. Sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lusikoi suklaakuorrute kääretortulle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2272 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Porkkanakakun inspiroima lanttukakku maustetaan inkiväärillä ja päällystetään sitruunaisella tuorejuustokuorrutteella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Helppo

Lanttu-inkiväärikakku

Ainekset

200
g
lanttua
2
rkl (40 g)
tuoretta inkivääriä
2
isoa kananmunaa
1
dl
fariinisokeria
dl
ruokaöljyä
1
dl
hunajaa
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
jauhettua inkivääriä
½
tl
kanelia
TUOREJUUSTOKUORRUTUS
100
g
voita
1
pkt (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1
pkt (500 g)
tomusokeria
2
rkl
vaniljasokeria
1
sitruunan kuori

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Laita kakkuvuoan pohjalle (Ø noin 20 cm) pala leivinpaperia ja voitele vuoan reunat.

  2. Kuori lanttu ja raasta se ohueksi raasteeksi. Raasta inkivääri.

  3. Vaahdota kananmunat ja sokeri kulhossa kuohkeaksi. Lisää inkivääriraaste, öljy ja hunaja ja sekoita hyvin.

  4. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja mausteet. Lisää kuivat aineet muutamassa erässä nuolijalla nostellen taikinaan. Sekoita lantturaaste joukkoon. Kumoa taikina vuokaan ja paista uunissa 40–50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puisella tikulla: kun siihen ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä vuoassaan.

  5. Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetki. Vatkaa voi ja tuorejuusto sähkövatkaimella kuohkeaksi seokseksi. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan pienellä teholla vatkaten ja mausta kuorrute vaniljasokerilla. Raasta sitruunan kuoren keltainen osa hienoksi raasteeksi ja lisää se kuorrutteeseen.

  6. Kumoa kakku ja irrota leivinpaperi. Levitä kuorrutetta reiluksi kerrokseksi jäähtyneen kakun päälle.

Kommentit (0)