Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2135 reseptiä.
Linkitetty 76 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Sami Repo

Mehevän banaanikakun sisällä on toffeisia yllätyksiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 12 palaa

Banaani-pähkinäkakku

Ainekset

200
g
huoneenlämpöistä voita
2
dl
(fariini)sokeria
3
huoneenlämpöistä kananmunaa
3
kypsää banaania
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
dl
pehmeitä toffeekarkkeja kuutioituna (esim. Fazerin Omar)
Kuorrutus
1
dl
fariinisokeria tai juoksevaa hunajaa
75
g
voita
150
g
rouhittuja saksanpähkinöitä ja manteleita

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota noin 1 l vetoinen suorakaide- tai rengasvuoka.
  2. Kuori banaanit ja soseuta ne sauvasekoittajalla. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. Yhdistä banaanisose seokseen.
  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja karkkipalat keskenään. Kääntele seos haarukkavatkaimella nopeasti muiden aineiden joukkoon. Kaada taikina vuokaan.
  4. Paista kakkua uunin alatasossa noin 50 min. Ota kakku uunista ja anna levätä n. 15 min. Irrota kakku, mutta jätä vuoka päälle, ettei kakusta irtoava kosteus haihdu. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  5. Tee kuorrutus. Mittaa sokeri tai hunaja ja voi pieneen kattilaan. Anna kiehahtaa ja sekoittele noin 1 min, kunnes voi on sulanut ja seos hieman paksuuntunut. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon pähkinät. Anna jäähtyä, kunnes seos on paksuhkoa. Lusikoi kakulle ja anna jähmettyä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä on kehittämäni lusikkaleipäohje, jossa lusikkaleivät ovat saaneet uuden hurmaavan suklaisen vivahteen ja ovat suussa sulavia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 15 kpl
Valmistusaika
n. 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hurmaavat suklaiset lusikkaleivät

Ainekset

100
g
voita
0,75
dl
sokeria
1
tl
vaniljaa
2,25
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhoja
1,5
rkl
kaakaota
1/4
tl
Pan suolaa/tavallista suolaa puolet vähemmän.
Kuorrutus ja täyte:
2
rkl
voita
2
rkl
kaakaota
1
rkl
kahvia
3
rkl
tomusokeria/kuorrutusta varten lisätään tarvittava määrä lisää
1
rkl
kuohukermaa

Työvaiheet

Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulatettu voi joukkoon.

Tee kuperalla pikkulusikalla lusikkaleipien puolikkaat, parhaita ovat vanhat Sorsakosken pikkulusikat tai vanhat hopelusikat, ota taikinaa lusikkaan, älä painele liikaa, jätä kukkuraiseksi keskeltä ja laita sileä puoli leivinpaperin päälle pellille, eli paineltu puoli ylöspäin, jätä yksi cm väliä.

Jos taikinasta tulee murumaista lämmitä sitä mikrossa, sillä pehmeästä taikinasta on helppo muotoilla lusikkaleivän puolikkaat.

Paista 175 asteessa noin 12 minuuttia, älä päästä palamaan. Kun otat ne pois uunista, niin vedä leivinpaperin avulla ne jäähtymään.

Tee täyte, sulata voi ja lisää siihen muut aineet ja sekoita oikein hyvin. Laita sitä hiukan lusikkaleivän puolikkaan keskelle, paina hieman hankaamalla toinen puolikas päälle. Pyöritä sokerissa, ovat hyviä niinkin tai tee kuorrutus päälle, lisäämällä lisää tomusokeria jäljelle jääneeseen täytteeseen, lisää sitä sen verran että on hyvä vielä kuorruttaa sillä lusikkaleivät.

Lusikkaleivät säilyvät jääkaapissa tiiviissä rasiassa n. 2 viikkoa, voi myös pakastaa. Ota ajoissa huoneenlämpöön, ennen tarjoilua, koska voi kovettuu kylmässä.

Kommentit (0)

Tämä marenkikakku on näyttävä kolmikerroksinen herkku. Makea marenki ja mantelimassa ovat täydellinen makupari raikkaalle vadelmalle ja granaattiomenalle. Kakusta löytyy myös täyteläisen herkullista tuorejuustolla ja vaniljalla maustettua kermavaahtoa. Tätä kakkua ei voi vastustaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1,5 h + paistaminen 1,5 h + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava vadelma-marenkikakku

Ainekset

Marenkipohjat
4
kpl
valkuaisia
2
dl
taloussokeria
1/2
tl
suolaa
2
tl
sitruunamehua
Täytteet
1
kpl
granaattiomena
3
dl
kuohukermaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
tl
vaniljatahnaa (tai 3 tl vaniljasokeria)
200
g
mantelimassaa
300
g
tuoreita vadelmia
Koristelu
tuoreita vadelmia
granaattiomenan siemeniä
marenkeja
pakastekuivattua vadelmarouhetta
koristehelmiä
tuoretta minttua

Työvaiheet

Marenkipohjat:
Laita valkuaiset ja puolet sokerista yleiskoneen kulhoon.
Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada loput sokerista joukkoon samalla koko ajan vatkaten.
Lisää joukkoon vielä suola ja sitruunamehu ja vatkaa vielä vähintään 5 minuuttia.

Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla.
Nostele marenkimassasta toisella pellille kaksi ja toiselle yksi eli yhteensä kolme saman kokoista kekoa.
Levitä marenkia ruokalusikan tai nuolijan avulla siten, että saat kolme ympyrän muotoista pari senttiä paksua ja n. 20 cm halkaisijaltaan olevaa marenkipohjaa.
Paista 120-asteisessa uunissa 1,5 h.
Ota pellit uunista ja jätä pohjat jäähtymään vähintään tunniksi.

Täyttäminen:
Halkaise granaattiomena ja lohko puolikkaat vielä pariin osaan.
Laita isoon kulhoon reilusti vettä ja irrota granaattiomenan siemenet lohkoistaan veden pinnan alla, jolloin säästyt sotkulta. Lopuksi kuivaa granaattiomenan siemenet talouspaperilla.
Vatkaa kerma kuohkeaksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaniljatahna. Vatkaa seos jämäkäksi vaahdoksi.
Laita kermaseos pursotinpussiin, johon olet valinnut mieleisesi tyllan.
Viipaloi mantelimassa ohuiksi viipaleiksi.

Nosta ensimmäinen marenkipohja tarjoiluastialle.
Pursota päälle puolet kermavaahdosta.
Asettele kermavaahdon päälle puolet mantelimassaviipaleista, vadelmista ja granaattiomenan siemenistä.
Nosta täytteiden päälle toinen marenkipohja ja täytä samalla tavalla kuin ensimmäinen.
Päällimmäiseksi laita kolmas marenkilevy ja koristele haluamallasi tavalla.
Nauti heti!

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1075 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ilahduta ystävää pinkillä kuppikakulla! Makea ja mehevä herkku maistuu ihanasti kookokselta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 kpl
Valmistusaika
35 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Pinkit kookoskuppikakut

Ainekset

150
g
pehmeää voita
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
huoneenlämpöistä kananmunaa
dl
vehnäjauhoja
3
dl
kookoshiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
ripaus
suolaa
1
pieni tetra (250 ml)
kookosmaitoa
rkl
vaaleaa siirappia
Kuorrutus
50
g
pehmeää voita
100
g
tuorejuustoa
2
dl
tomusokeria
pinkkiä eintarvikeväriä
Lisäksi
pinkkejä marenkeja ja strösseleitä

Työvaiheet

  1. Vaahdota voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, kookoshiutaleet, leivinjauhe ja suola keskenään. Kääntele kuivat ainekset, muna-sokeri-voivaahto, kookosmaito ja siirappi vuorotellen keskenään taikinaksi. Älä sekoita liikaa!
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jaa taikina 24 muffinivuokaan ja paista noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Tee kuorrutus. Vatkaa pehmeä voi, tuorejuusto ja tomusokeri vaahdoksi. Värjää elintarvikevärillä. Kaada pursotuspussiin ja siirrä hetkeksi jääkaappiin tekeytymään. Koristele jäähtyneet kuppikakut kuorrutteella, marengeilla ja strösseleillä.
     

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.

Tämä kakku on syntisen suklaista ja koukuttavan herkullista. Punajuuri tuo kakkuun upeaa makua ja rakennetta. Punajuuri ja suklaa kuuluu ehdottomasti omiin suosikkimakupareihini!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
1 h + paistaminen 70 min + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Punajuurisuklaakakku

Ainekset

3
isoa
punajuurta
1/2
tl
suolaa
200
g
tummaa leivontasuklaata
1/2
dl
kuohukermaa
4
kpl
kananmunia
150
g
voita
2
dl
fariinisokeria
1
dl
taloussokeria
2
tl
vaniljasokeria
4
dl
vehnäjauhoja
4
rkl
tummaa kaakaojauhetta
2
tl
leivinjauhetta
1
dl
hasselpähkinärouhetta
150
g
ranskankermaa
Kuorrute
1,5
dl
kuohukermaa
125
g
suklaata (esim. Fazerin sininen)
Koristelu
50
g
tyrnejä
muutama
oksa
timjamia

Työvaiheet

Kuori ja pilko punajuuret.
Keitä punajuuria suolalla maustetussa vedessä 20 min. tai kunnes ne ovat kypsiä.
Kaada vesi pois ja soseuta sauvasekoittimen avulla tasaiseksi.

Paloittele suklaa kattilaan ja sulata kerman kanssa tasaiseksi seokseksi.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
Laita keltuaiset, pehmeä voi ja sokerit kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sekoita voivaahdon joukkoon punajuurisose, suklaasula, ranskankerma ja kuivat aineet.
Kääntele viimeisenä taikinaan valkuaisvaahto.

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. (Halkaisijaltaan n. 22 cm)
Voitele vuoan reunat esimerkiksi rypsiöljyllä.
Kaada taikina vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa n. 70 minuuttia.
Tarkista kypsyys tikulla. Anna valmiin kakun jäähtyä.

Kuorrute:
Mittaa kerma kattilaan ja kuumenna se höyryävän kuumaksi.
Murskaa suklaa ja sekoita se kuuman kerman joukkoon.
Sekoita seosta niin kauan, että suklaa sulaa sen joukkoon.
Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa.
Vatkaa kylmä suklaa-kermaseos sähkövatkaimen avulla kuohkeaksi.

Koristelu:
Siirrä kakku tarjoiluastialle.
Levitä kuorrute kakun jäähtyneen kakun päälle nuolijan avulla.
Koristele haluamallasi tavalla tyrneillä ja timjamilla.
Nauti vaikkapa kahvin kera.

Kommentit (0)