Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 84 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Sami Repo

Mehevän banaanikakun sisällä on toffeisia yllätyksiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 12 palaa

Banaani-pähkinäkakku

Ainekset

200
g
huoneenlämpöistä voita
2
dl
(fariini)sokeria
3
huoneenlämpöistä kananmunaa
3
kypsää banaania
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
dl
pehmeitä toffeekarkkeja kuutioituna (esim. Fazerin Omar)
Kuorrutus
1
dl
fariinisokeria tai juoksevaa hunajaa
75
g
voita
150
g
rouhittuja saksanpähkinöitä ja manteleita

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota noin 1 l vetoinen suorakaide- tai rengasvuoka.
  2. Kuori banaanit ja soseuta ne sauvasekoittajalla. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. Yhdistä banaanisose seokseen.
  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja karkkipalat keskenään. Kääntele seos haarukkavatkaimella nopeasti muiden aineiden joukkoon. Kaada taikina vuokaan.
  4. Paista kakkua uunin alatasossa noin 50 min. Ota kakku uunista ja anna levätä n. 15 min. Irrota kakku, mutta jätä vuoka päälle, ettei kakusta irtoava kosteus haihdu. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  5. Tee kuorrutus. Mittaa sokeri tai hunaja ja voi pieneen kattilaan. Anna kiehahtaa ja sekoittele noin 1 min, kunnes voi on sulanut ja seos hieman paksuuntunut. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon pähkinät. Anna jäähtyä, kunnes seos on paksuhkoa. Lusikoi kakulle ja anna jähmettyä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Torta mantovana on kuivakakun ja tortun sitruunainen rakkauslapsi. Pyöräytä litteän tortun kaveriksi jäätelöpalloja ja kaada lasiin jälkiruokaviiniä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
20 min + kypsentäminen ja jäähdytys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Torta mantovana

Ainekset

175
g
voita
3
rkl
(luomu)sitruunan kuorta hienoksi raastettuna (noin 2 sitruunaa)
3
tl
vaniljasokeria tai 1 tl vaniljatahnaa
4
keltuaista
1
kananmuna
2
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
dl
mantelilastuja
VUOKAAN
voita
VIIMEISTELYYN
tomusokeria
TARJOILUUN
pähkinä- tai vaniljajäätelöä

Työvaiheet

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 24–26 cm). Voitele reunat.

  2. Sulata voi ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  3. Pese sitruunat ja raasta tarvittava määrä sitruunankuorta hienoksi raasteeksi. Mausta voisula vaniljasokerilla tai -tahnalla sekä sitruunakuorella.

  4. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää kananmuna. Vatkaa sähkövatkaimella noin 5 minuuttia, kunnes vaahto on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää sokeri vähitellen, edelleen vatkaten.

  5. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos muna-sokerivaahtoon siivilän läpi vuorotellen voisulan kanssa.

  6. Kaada taikina vuokaan. Ripottele päälle mantelilastuja. Kypsennä 180-asteisen uunin alimmalla tasolla 25–35 minuuttia tai kunnes kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä.

  7. Irrota kakku vuoasta vadille ja siivilöi pinnalle tomusokeria. Tarjoa jäätelön kanssa.

Vinkki Käytä taikinasta yli jääneet valkuaiset esimerkiksi marenkeihin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tilkka mantelilikööriä antaa suklaapalloille hienostuneen maun. Liköörin voi korvata muutamalla tipalla manteliaromia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
25 min + jähmettyminen 7 t
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinä-suklaapallot

Ainekset

150
g
tummaa suklaata
dl
kuohukermaa
2
tl
pikakahvijauhetta
2
rkl
vaahterasiirappia
1
rkl
mantelilikööriä (esim. amaretto)
dl
sileää maapähkinätahnaa
n. 3
dl
suolattomia, kuorittuja pistaaseja

Työvaiheet

  1. Sulata suklaa joko mikroaaltouunissa tai kattilassa vesihauteessa. Lämmitä kerma ja liuota pikakahvijauhe joukkoon. Kaada lämmin kerma suklaan joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää vaahterasiirappi, likööri ja maapähkinätahna. Anna suklaaseoksen jähmettyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli.

  2. Ota 16 kokonaista pistaasia talteen ja rouhi loput veitsellä. Pyörittele suklaaseos palloiksi ja työnnä jokaisen pallon sisään yksi pistaasipähkinä. Kuorruta pallot pistaasirouheella. Anna kovettua jääkaapissa noin tunti ennen tarjoamista.

Vinkki Suklaapallot muuntuvat helposti vegaanisiksi, kun korvaat kerman kookoskermalla ja käytät suklaana vegaanista suklaata.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kaksi keksiä suukottaa toisiaan keksien väliin sujahtavan maitosuklaa-ganachen avulla. Tästä juontuu nimi baci di dama, naisen suudelma.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 12 kpl
Valmistusaika
45 min + kypsennys 12 min
Vaikeustaso
Helppo

Baci di dama -keksit

Ainekset

100
g
voita huoneenlämpöisenä
dl
sokeria
1
kananmuna
dl
hasselpähkinäjauhetta
dl
vehnäjauhoja
1
tl
vaniljasokeria
¼
tl
hienoa merisuolaa
MAITOSUKLAAGANACHE
150
g
maitosuklaata
1
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kanamuna samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinan joukkoon.

  2. Ota taikinasta noin kahden teelusikallisen kokoisia paloja ja pyöritä ne jauhotetuin sormin palloiksi. Nosta pallot leivinpaperin päälle pellille. Jätä niiden ympärille tilaa, sillä pikkuleivät leviävät hieman paistuessaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 11–12 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä huoneenlämpöisiksi ennen täyttämistä.

  3. Raasta suklaasta kolmannes ja paloittele loput. Kuumenna kerma kiehuvaksi pienessä kattilassa, nosta kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Kaada kerma-suklaaseos kulhoon ja anna jäähtyä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.

  4. Vatkaa suklaa-kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Tähän menee noin 5–10 minuuttia vatkaimen tehosta riippuen. Sekoita lopuksi joukkoon raastettu suklaa.

  5. Jaa ganache puolille kekseistä. Täytettä saa olla noin ½–1 cm:n kerros. Paina toinen keksi kevyesti täytettä vasten.

Vinkki Keksit voi leipoa vaikka päivää kahta aiemmin, mutta ne kannattaa täyttää vasta noin tuntia ennen tarjoamista. Täytetyt, yli jääneet keksit kannattaa säilyttää jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Tuuli Kanerva KUVA Panu Pälviä

Muutaman aineksen tiramisupallot ovat hauska ja yllättävä tapa tarjoilla klassinen jälkiruoka. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5–6
Valmistusaika
15 min + tekeytyminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tiramisumunat

Ainekset

150
g
savoiardikeksejä
1
rs (250 g)
mascarponea
½
dl
vahvaa kahvia
2
rkl
marsalaviiniä
1
rkl
tomusokeria
n. 1
dl
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Murskaa savoiardikeksit monitoimikoneessa leikkuuterällä karkeaksi jauheeksi.

  2. Notkista mascarponejuusto kulhossa. Sekoita joukkoon kahvi, marsala ja tomusokeri.

  3. Lisää keksijauhe mascarponeseokseen. Sekoita tasaiseksi. Laita taikinakulho pakastimeen 30 minuutiksi.

  4. Muotoile taikinasta 5–6 kananmunan muotoista palloa.

  5. Laita kaakaojauhe isohkoon kulhoon. Pyörittele tiramisumunat kauttaaltaan kaakaojauheessa ja nosta varovasti tarjoilulautaselle.

Vinkki Tiramisumunat säilyvät jääkaapissa noin kolme päivää. Ota ne huoneenlämpöön tunti ennen tarjoilua.

Kommentit (0)