Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3033 reseptiä.
Linkitetty 139 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kun on kerran maistanut täydellistä banana breadia, tummuneita banaaneja alkaa katsoa uusin silmin.

Kokeile näitä banaanileivän päällisiä:

  • aamupala: maustamatonta tuorejuustoa, appelsiinia ja mantelirouhetta
  • jälkiruoka: pähkinäsuklaalevitettä, banaania ja karhunvadelmia
  • iltapala: tahinia, vadelmahilloa ja jäisiä kotimaisia vadelmia
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
14 palaa
Valmistusaika
15 min + kypsennys 50 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaanileipä eli banana bread -kakku

Ainekset

3
pehmeänkypsää banaania (noin 4 dl)
100
g
voita sulatettuna
dl
pähkinöitä (pekaani- tai saksanpähkinöitä)
1
dl
muscovado-sokeria
1
kananmuna
3
dl
vehnäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
vaniljasokeria
2
tl
kardemummaa
1
tl
kanelia
1
tl
jauhettua inkivääriä
1
tl
soodaa
1
tl
suolaa
LISÄKSI
2
rkl
voita vuoan voiteluun
1
banaani kakun pinnalle
1
rkl
siirappia
1
rkl
vettä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 astee­seen. Voitele suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vet.1 l) voilla.
  2. Muussaa banaanit haarukalla. Sula­ta voi. Rouhi pähkinät veitsellä muuta­maan osaan. Sekoita kulhossa banaani­sose, voisula, pähkinät, sokeri ja muna. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa ja kääntele ne taikinaan. Kaada taikina vuokaan.
  3. Leikkaa kakun päälle tuleva banaani viistoon viipaleiksi ja asettele palat tai­kinan pinnalle. Kypsennä kakkua uunin keskitasolla noin 50 minuuttia.
  4. Sekoita siirappi ja vesi yhteen ja voi­tele kypsä kakku seoksella ennen vuo­asta irrottamista. Tarjoa kakku sellaise­naan tai viipaleina erilaisten päällisten kanssa.

Vinkki! Banana bread on parhaimmillaan leipomista seuraavana päivänä.

Kommentit (3)

Lorditar

On kylla tosi makea leivaksi, enemmankin kakku talla ohjeella. Ensi kerralla jatan sokerin ja siirapin pois. Toivottavasti sitten tulee enemman makuni mukaista leipaa.

Epsukka

Ihan super hyvää! Ei tää mitään leipää oo tai terveysruokaa, käännös kukkanen vaan :)

Kiitos reseptistä! Hyvää kakkua ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 394 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Tässä leivonnaisessa on kaikuja iki-ihanasta unelmatortusta. Tumman kääretorttupohjan sisässä on vienosti kahvilta maistuva tuorejuustotäyte. Kahvikuorrutus muistuttaa mokkapalojen kuorrutusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
25 min + 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Kahvikääretorttu

Ainekset

POHJA
4
huoneenlämpöistä kananmunaa
dl
sokeria
1
dl
perunajauhoja
½
dl
kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
125
g
huoneenlämpöistä voita
dl
tomusokeria
2
rkl
kaakaojauhetta
1
tl
vaniljatahnaa tai vaniljasokeria
175
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
rkl
vahvaa kahvia
PINNALLE
75
g
voita
4
dl
tomusokeria
½
dl
vahvaa kahvia
2
rkl
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos vaahtoon pienissä erissä käännellen. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
  2. Paista 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
  3. Kumoa paistettu torttupohja leivinpaperille, johon on ripoteltu sokeria. Irrota paistamisessa käytetty leivinpaperi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi keittiöpyyhkeellä peitettynä.
  4. Valmista täyte. Vatkaa voi, tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljatahna sekaisin. Lisää tuorejuusto ja kahvi. Vatkaa seos kuohkeaksi. Levitä täyte kakkulevylle ja kääri rullalle.

  5. Kääräise torttu leivinpaperiin ja anna sen vetäytyä jääkaapissa muutama tunti.

  6. Kuorruta kääretorttu. Mittaa kaikki päällykseen tulevat aineet kattilaan. Kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä anna voin kiehahtaa, sillä se voi vaikeuttaa kuorrutteen jähmettymistä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Valuta kuorrutusta kääretortulle. Koristele halutessasi marjoilla tai koristerakeilla.

Kommentit (0)

Anski on lisännyt 11 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Herkullinen ja mehevä porkkanakakku
Herkullinen ja mehevä porkkanakakku
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
90 min+kuorutus ja täyte
Vaikeustaso
Helppo

Amerikkalainen juustokakku

Ainekset

2,4
dl
rypsiöljyä
3
dl
sokeria
2
kpl
munaa
3,2
dl
vehnajauhoja
1
tl
soodaa
3
tl
kanelia
1
tl
suolaa
2
tl
vaniliinisokeria
4,8
dl
porkkanaraastetta
1
dl
hasselpähkinärouetta
Päälle ja väliin
100
g
voita
200
g
Philadelfia juustoa
2
tl
vaniliinisokeria
200
g
tomusokeria

Työvaiheet

Vatkaa munat ja öljy, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen seoksen joukkoon.
Lisää porkkanaraaste.
Lisää pähkinärouhe.

Voitele kakkuvuoka ja lisää seos.
Paista kakkua 180* n. 50-60 minuuttia. Tarkasta kypsyys puutikulla.

Täyte:
Sekoita pehmeä voi ja juusto hyvin keskenään tasaiseksi massaksi, lisää sokerit.

Kun kakku on hyvin jäähtynyt halkaise se ja lisää täytettä sekä väliin että päälle.
Voit koristella kakkua makusi mukaan,

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3033 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tanskalaisessa omenaherkussa on kolme ihanaa kerrosta: pehmeiksi haudutettuja omenakuutioita, voissa paistettuja leipämuruja ja pumpulinpehmeää kermavaahtoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + keittäminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aeblekage eli tanskalainen omenaherkku

Ainekset

1
kg
hapahkoja omenoita
4
rkl
sokeria
2
dl
vettä
1
vaniljatanko
2
kanelitankoa
PÄÄLLYS
100
g
voita
1
dl
sokeria
5
dl
kuivia leivänmuruja
3
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi omenat. Laita ne paistinpannulle. Lisää sokeri, vesi, halkaistu vaniljatanko ja kanelitangot. Kuumenna kiehuvaksi, vähennä lämpöä ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta 15–20 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmeitä. Lisää tarvittaessa hieman vettä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Poista vanilja- ja kanelitangot.

  2. Sulata voi pannulla. Lisää sokeri ja sekoita. Lisää leivänmurut. Paista sekoitellen hetki. Levitä murut leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi.

  4. Kokoa ainekset kerroksittain vuokaan. Laita pohjalle ensin omenaa, sitten leivänmuruja ja päälle kermavaahtoa. Jälkiruoka on valmis tarjottavaksi heti, mutta jos se saa vetäytyä muutaman tunnin viileässä, sen maku syvenee.

Vinkki Voit korvata osan leipämuruista murustetuilla kanelikekseillä. Vähennä tällöin hieman sokerin määrää.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 394 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Makuraidat kierteiden päälle valmistuvat kahvilla terästetystä tomusokerikuorrutuksesta. Tähän käy hyvin jämäkahvi, joskaan kovin kauan kuumalla levyllä seissyt voi olla jo kitkerää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
10 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Korvapuusti-croissantkierteet

Ainekset

1
prk (240 g)
croissanttaikinaa (Danerolles)
50
g
huoneenlämpöistä voita
2
tl
kanelia
4
rkl
fariinisokeria
(1
tl
pikakahvijauhetta)
Kahvikuorrutus:
100
g (noin 1¾ dl)
tomusokeria
noin 1
rkl
kylmää kahvia

Työvaiheet

  1. Levitä taikina purkista alustalle, jossa on hieman jauhoja. Nipistä taikinapalat kiinni siten, että saat yhtenäisen levyn.
  2. Yhdistä voi, kaneli, fariinisokeri ja halutessasi pikakahvijauhe. Levitä seos taikinalle.

  3. Kääräise taikina rullalle. Leikkaa kuuteen palaan ja aseta leivinpaperin päälle pellille.

  4. Paista 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

  5. Tee kuorrutus. Yhdistä tomusokeriin kahvi vähän kerrallaan, kunnes saat tanakan seoksen. Valuta se raidoiksi pullakierteiden päälle. Tarjoa heti.

Kommentit (0)