Mustikan ja basilikan epätavallinen liitto toimii hyvin.
Basilika-mustikkapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmista basilikasokeri. Mittaa sokeri ja basilikanlehdet kulhoon ja jauha sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi.
- Tee taikina. Sekoita pehmeä voi ja 1 dl basilikasokeria keskenään. Lisää muna. Yhdistä vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola toisessa kulhossa. Lisää seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- Voitele piirakkavuoka (ø 26 cm). Painele taikina jauhotetuin sormin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä mustikat tasaisesti taikinapohjalle. Jos käytät pakastemustikoita, sekoita niihin ruokalusikallinen perunajauhoja ennen vuokaan levittämistä.
- Valmista muruseos nyppimällä pehmeä voi, loppu basilikasokeri ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi. Pilko basilikalehdet ja sekoita muruseokseen. Ripottele seos mustikoiden päälle.
- Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Vinkki! Jos ihastuit basilikan ja mustikan liittoon, tee basilikasokeria enemmän ja ripottele sitä valmiin piirakan pinnalle.
Alkoi huimaamaan lukiessani ohjetta-
Ihanko totta että siinä ohjeistetaan ensin kaatamaan taikinalevy sokeroidun leivinpaperin päälle, käärimään se rullalle ja pyydetään antamaan sen levätä sen jälkeen viisi minuuttia?
Ja tässä vaiheessa vasta valmistetaan täyte? Millä sen täytteen on ajateltu sukeltävän jo valmiiksi rullalle käärityn taikinalevyn sisälle?
Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, mutta minä en ainakaan hitsarina ammatiltani pysty edes kuvittelemaan miten tuo fakiirin suoritus käytännössä tapahtuisi.