Mansikkabritakakku
00:00:00
JAA VIDEO
Britakakku mansikka
ANNOKSET
12
VALMISTUSAIKA
Tunti
UUNIN LÄMPÖTILA
175°C
Klassinen britakakku tuo kesän kahvipöytään. Pehmeän pohjan, kermaisen mansikka-sitruuna täytteen ja rapean marenkipinnan yhdistelmää on mahdotonta vastustaa.
JAA SOMESSA
Ainekset
150 g
voita tai margariinia
1 1/2 dl
sokeria
4 kpl
keltuaista
2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 1/2 dl
maitoa
MARENKI
4 kpl
valkuaista
2 dl
sokeria
1 dl
mantelilastuja
TÄYTE
2 - 3 kpl
sitruunaa (noin 2 dl mehua)
400 g
mansikoita
2 1/2 dl
(1 prk) vispikermaa (esim. flora vispi)
200 g
(1 rasia) vaniljatuorejuustoa
1/2 dl
sokeria
1 1/2 dl
lemon curd -sitruunatahnaa
1/4 kpl
ruukku minttua
Näin teet
1
Vinkit:
Mehusta aikuisten kakun mansikat desissä sitruslikööriä. Sekoittele mansikoita välillä ja valuta likööri pois, kun mansikat ovat maustuneet noin puoli tuntia.
Korvaa gluteenittomassa versiossa vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella.
Käytä maidottomassa britassa maidotonta margariinia ja korvaa maito vahvalla kahvilla, jolloin pohjasta tulee hieman mokkainen. Käytä täytteessä soijavispiä kerman tilalla ja maustamatonta soijalevitettä.
2
Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää joukkoon keltuaiset yksitellen samalla vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi maito ja sekoita.
3
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi.
4
Valmista marenki. Laita valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vaahdotuksen loppuvaiheessa. Vatkaa vielä hetki.
5
Levitä valkuaisvaahto taikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
6
Purista sitruunoista mehu. Jätä muutama mansikka koristelua varten ja viipaloi loput. Laita mansikkaviipaleet sitruunamehuun maustumaan noin puoleksi tunniksi. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokeri. Lisää lemon curd ja sekoita.
7
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja neljään osaan. Valuta mansikat. Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle. Levitä päälle kolmasosa täytteestä sekä mansikoista. Toista, kunnes kakku on koottu. Jätä päällimmäiseksi kakkupohja ilman täytettä. Koristele mansikoilla ja mintunlehdillä.