Me Naiset on lisännyt 969 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Herkulliset churro-tacot valmistuvat helpommin kuin uskotkaan! Tarjoile ne kuumina jäätelön, suolapähkinöiden ja kinuskikastikkeen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
40 min + pakastus
Vaikeustaso
Helppo

Churro-tacot

Ainekset

1
appelsiinin kuori
dl
vettä
100
g
voita
2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
kanelia
¼
tl
suolaa
3
isoa kananmunaa
Uppopaistamiseen
rypsiöljyä
Päälle
kanelia ja sokeria
Lisäksi
vaniljajäätelöä
valmista kinuskikastiketta
suolapähkinöitä

Työvaiheet

  1. Pese ja raasta appelsiini. Kiehauta vesi, voi ja appelsiininkuoriraaste keskenään kattilassa.
  2. Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa. Lisää kuivat ainekset kiehuvan nesteen joukkoon koko ajan sekoittaen, kunnes taikinasta tulee pallo.
  3. Kaada kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella munat joukkoon yksitellen, kunnes taikina on tasaista ja kiiltävää. Anna taikinan levätä 10 minuuttia.
  4. Purista isosuisen tyllan avulla taikinasta spiraalin muotoiset (halkaisijaltaan noin 10 cm) ympyrät leivinpaperille tukevan alustan päällä. Pakasta muutama tunti tai kunnes taikinakiekot irtoavat siististi paperista.
  5. Kuumenna runsas määrä öljyä kattilassa tai paistinpannulla 180-asteiseksi. Irrota churro-tacot leivinpaperista, ja uppopaista ne aina kaksi kerrallaan noin kaksi minuuttia per puoli. Valele niiden pinnalle välillä kuumaa öljyä, jos ne meinaavat jäädä kellumaan.
  6. Valuta kuumat churro-tacot ja ripottele kaneli-sokeria päälle. Tarjoa heti jäätelön, suolapähkinöiden ja kinuskikastikkeen kanssa.

Vinkki! Testaa öljyn lämpötilaa tiputtamalla pieni nokare taikinaa öljyyn. Kun öljy kuplii, se on riittävän kuumaa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 969 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Jo pelkästään vohveleiden ihaileminen saa veden kielelle! Suolainen ja makea yhdistyvät ihanasti näissä taivaallisissa maapähkinävohveleissa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
25 minuuttia + taikinan turpoaminen
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinävohvelit

Ainekset

3
kananmunaa
4 1/2
dl
(kaura)maitoa
1
dl
kivennäisvettä
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
3
rkl
sokeria
2
rkl
öljyä
2
rkl
sileää maapähkinävoita
MAAPÄHKINÄVAAHTO
1
tlk
kauravispiä
2
rkl
sileää maapähkinävoita
2
rkl
sokeria
1
tl
kanelia
LISÄKSI
kirsikoita, (paahdettuja) seesaminsiemeniä, suolapähkinöitä, suklaakastiketta

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset ja anna taikinan turvota 30 minuuttia. Paista vohvelit raudalla.
  2. Vaahdota kauravispi. Sekoita loput ainekset joukkoon.
  3. Tarjoa vohvelit maapähkinävaahdon, kirsikoiden ja paahdettujen seesaminsiementen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 969 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Jogurtilla kuorrutettu mustikkapiirakka on syötävän suloinen näky! Meidän onneksi, piirakka on myös yhtä maukas, kuin miltä näyttää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
25 min + 2 tuntia jääkaapissa
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-lime-jogurttipiirakka

Ainekset

1
(400g)
pakastemurotaikina
MUSTIKKAVAAHTO
2
dl
mustikkahilloa
3
keltuaista
50
g
voita
JOGURTTITÄYTE
2
liivatetta
2
dl
vispikermaa
3/4
dl
sokeria
3
dl
turkkilaista jogurttia
3
rkl
limetin mehua
PÄÄLLE
Tuoreita mustikoita, karhunvatukoita, marenkeja, pähkinöitä, tomusokeria, syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata taikina ja jaa kahteen (10 x 30 cm) kapeaan piirakkavuokaan. Painele taikina pohjalle ja reunoille. (Voit myös käyttää yhtä isompaa vuokaa.) Paista noin 10 minuuttia, kunnes taikina saa hieman väriä. Jäähdytä.
  2. Mittaa kattilaan mustikkahillo ja keltuaiset. Kuumenna, kunnes seos pulpahtaa. Alenna lämpötilaa ja keitä pari minuuttia. Jäähdytä vesihauteessa. Vatkaa voi nokareina joukkoon.
  3. Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, kääntele joukkoon jogurtti ja sokeri. Puristele liivatelehdet kuivaksi. Kuumenna limemehu ja liuota liivatteet mehuun. Anna hetken jäähtyä ja kääntele jogurttivaahtoon.
  4. Jaa pohjien päälle ensiksi mustikkatahna ja sitten jogurttitäyte. Siirrä jääkaappiin kahdeksi tunniksi. Koristele.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1990 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Pannarikakku lainaa muotonsa Italiasta! Pannarilevyjen väliin kerrostetaan tuoreita mansikoita, sitruunaoreganoa ja ricottaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
30 min + kypsennys ja jäähtyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkalasagnekakku

Ainekset

50
g
voita
½
l
maitoa
2
kananmunaa
dl
vehnäjauhoa
½
tl
leivinjauhetta
½
dl
sokeria
½
tl
suolaa
1
sitruunan raastettu kuori
Ricottatäyte
2
prk (á 250 g)
ricottaa
2
dl
kuohukermaa
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
lisäksi
l
mansikoita
½
dl
sokeria
½
ruukku
sitruunaoreganoa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kuutioi voi pellille ja sulata se lämpenevässä uunissa.
  2. Sekoita maito, munat, jauhot, sokeri ja suola tasaiseksi pannukakkutaikinaksi. Pese sitruuna ja raasta kuori ohuesti taikinan joukkoon. Kaada taikina sulan voin päälle pellille. Paista uunissa noin 30 minuuttia. Vedä paistunut pannukakku pois kuumalta pelliltä jäähtymään.
  3. Valmista sillä aikaa täyte. Sekoita ricotta ja kerma yhteen. Lisää sokeri ja vaniljasokeri, vatkaa seos tasaiseksi sähkövatkaimella.
  4. Poista mansikoista kannat. Leikkaa puolet mansikoista lohkoiksi. Laita loput mansikat sokerin kanssa sauvasekoittajan kulhoon ja soseuta kastikkeeksi. Lisää sokeria maun mukaan. Poista sitruunaoreganosta paksut varret.
  5. Leikkaa jäähtynyt pannukakku neljään osaan. Kokoa kakku kerrostamalla pannukakkupalojen väliin ricottatäytettä, lohkottuja mansikoita, kastiketta ja sitruunaoreganon lehtiä. Koristele päällimmäinen kerros kastikkeella ja mansikoilla.

Vinkki Voit tehdä mansikkakastikkeen pakastemansikoista.

Kommentit (1)

Vierailija

Korvasin hiivaleipäjauhot näin :3 dl vehnäjauhoja ja 1 dl kaurahiutaleita. Paistoin suorakaiteen muotoisessa uunivuoassa leivinpaperin päällä ilman rasvaa. Hyvää tuli.

Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Hieman raa’at karviaiset sopivat piirakan täytteeksi täydellisesti. Täytteeseen tulee sopivasti hapokkuutta ja karviaiset pysyvät paistettaessa  kokonaisena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Manteli-karviaispiirakka

Ainekset

100
g
leivontamargariinia
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelijauhetta
2
rkl
sokeria
1
keltuainen
Täyte
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
prk (397 g)
kondensoitua maitoa
2
kananmunanvalkuaista
5
dl
karviaisia
1
dl
mantelilastuja

Työvaiheet

  1. Mittaa kulhoon margariini, vehnäjauhot, mantelijauhe ja sokeri. Nypi murumaiseksi taikinaksi. Sekoita joukkoon keltuainen ja painele tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina piirakkavuoan (ø 22 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
  2. Sekoita kulhossa jogurtti, kondensoitu maito ja valkuaiset. Puhdista karviaiset mahdollisista roskista.
  3. Kuumenna uuni 200-asteeseen. Kaada täyte taikinan päälle piirakkavuokaan. Levitä päälle karviaisia ja mantelilastuja. Kypsennä uunin keskitasolla 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Kommentit (0)