Me Naiset on lisännyt 947 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Herkulliset churro-tacot valmistuvat helpommin kuin uskotkaan! Tarjoile ne kuumina jäätelön, suolapähkinöiden ja kinuskikastikkeen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
40 min + pakastus
Vaikeustaso
Helppo

Churro-tacot

Ainekset

1
appelsiinin kuori
dl
vettä
100
g
voita
2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
kanelia
¼
tl
suolaa
3
isoa kananmunaa
Uppopaistamiseen
rypsiöljyä
Päälle
kanelia ja sokeria
Lisäksi
vaniljajäätelöä
valmista kinuskikastiketta
suolapähkinöitä

Työvaiheet

  1. Pese ja raasta appelsiini. Kiehauta vesi, voi ja appelsiininkuoriraaste keskenään kattilassa.
  2. Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa. Lisää kuivat ainekset kiehuvan nesteen joukkoon koko ajan sekoittaen, kunnes taikinasta tulee pallo.
  3. Kaada kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella munat joukkoon yksitellen, kunnes taikina on tasaista ja kiiltävää. Anna taikinan levätä 10 minuuttia.
  4. Purista isosuisen tyllan avulla taikinasta spiraalin muotoiset (halkaisijaltaan noin 10 cm) ympyrät leivinpaperille tukevan alustan päällä. Pakasta muutama tunti tai kunnes taikinakiekot irtoavat siististi paperista.
  5. Kuumenna runsas määrä öljyä kattilassa tai paistinpannulla 180-asteiseksi. Irrota churro-tacot leivinpaperista, ja uppopaista ne aina kaksi kerrallaan noin kaksi minuuttia per puoli. Valele niiden pinnalle välillä kuumaa öljyä, jos ne meinaavat jäädä kellumaan.
  6. Valuta kuumat churro-tacot ja ripottele kaneli-sokeria päälle. Tarjoa heti jäätelön, suolapähkinöiden ja kinuskikastikkeen kanssa.

Vinkki! Testaa öljyn lämpötilaa tiputtamalla pieni nokare taikinaa öljyyn. Kun öljy kuplii, se on riittävän kuumaa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 596 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Klassikko uudistui! Rapeiden ja pehmeiden kerrosten lumoon perustuvassa britakakussa maistuvat nyt sitruuna ja halva.

Marenki, halva ja sitruunatahna ovat makeita, joten täyte ei kaipaa lisäsokeria.

Brita on parhaimmillaan leivontapäivänä. Voit kuitenkin tehdä pohjan juhlia edeltävänä iltana, säilyttää sen huoneenlämmössä ja täyttää aamulla. Lopputulos on tyrmäävän herkullinen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20
Valmistusaika
1 t + 30 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Sitruuna-halvabrita

Ainekset

150
g
voita
dl
sokeria
4
keltuaista (M-kokoisen munan)
2
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
dl
kuohukermaa
2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
Marenki
4
valkuaista (M-kokoisen munan)
2
dl
sokeria
2
rkl
seesaminsiemeniä
50
g
vaniljahalvaa
Täyte
3
dl
vispikermaa
1
rs (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
2
dl
lemon curdia
2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
50
g
vaniljahalvaa
Pinnalle
50
g
vaniljahalvaa
marenkia

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan yhä vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan yhdessä kerman kanssa. Mausta sitruunankuoriraasteella. Sekoita.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille tasaiseksi levyksi.
  3. Puhdista ja kuivaa vatkaimet.
  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on paksua ja kuohkeaa. Levitä marenkivaahto puhtaalla nuolijalla taikinan päälle aaltoilevaksi kerrokseksi. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja murusteltua halvaa.
  5. Kypsennä kakkupohjaa 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
  6. Valmista täyte. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, lemon curd ja sitruunankuoriraaste. Vatkaa tasaiseksi ja tarkista maku.
  7. Jaa pohja kolmeen osaan ja nosta yksi levyistä pohjaksi tarjoiluvadille. Levitä päälle puolet täytteestä ja murustele pinnalle halvaa. Nosta täytteen päälle toinen kakkulevy ja täytä samoin. Nosta pinnalle kolmas kakkulevy.
  8. Murustele päälle halvaa ja halutessasi myös marenkia ennen tarjoilua.

Vinkki! Jos jätät ohjeesta halvan ja seesamin pois, saat klassisen britakakun. Lisää silloin marengin päälle mantelilastuja.

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 35 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Vadelmamoussekakku kätkee sisälle mehevän ja kuohkean täyteen.
Vadelmamoussekakku kätkee sisälle mehevän ja kuohkean täyteen.
Koristele kakku kukkasin, marjoin ja makeisin.
Koristele kakku kukkasin, marjoin ja makeisin.

Täydellinen täytekakku syntyy myös gluteenittomista, maidottomista ja laktoosittomista aineksista. Kakku sisältää muhkean vadelmamoussetäytteen, sipaisun mehukostuketta ja kuohkean kaurakermakuorrutteen. Koko komeus koristellaan omaan tyyliin, esimerkiksi marjoin, kukkasin ja keksein. Tämä kakku...

Varaa kakun tekemiseen riittävästi aikaa. Kakkupohjan voit valmistaa etukäteen, jolloin kakun tekopäivänä sinulle jää enemmän aikaa itse kakun täyttämiseen ja koristeluun. Resepti kuohkealle gluteenittomalle...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 - 10
Vaikeustaso
Kohtalainen

Gluteeniton ja maidoton vadelmamoussekakku

Ainekset

1
kpl
4 munan gluteeniton kakkupohja
Kakun kostutukseen
2 -3
dl
laimennettua marjamehua tai gluteenitonta kauramaitoa
Vadelmamousse
2,5
dl
Aito Kauravispiä
1
dl
Alpro Mild & Creamy soijajogurttia (maustamaton, vanilja tai marja)
1
kpl
kypsä banaani (150 - 180 g)
2 - 3
dl
vadelmahilloa tai -marmeladia (riippuen kuinka makeaa haluat)
4
kpl
liivatelehteä
0,5
dl
laimennettua marjamehua
2 - 3
dl
tuoreita vadelmia, mustikoita tai herukoita
Kakun kuorrute
4
dl
Aito Kauravispiä
2 - 3
rkl
hienoa sokeria
2,5
kpl
liivatelehteä
0,5
dl
kauramaitoa tai vettä
vanilja-aromia (esanssia) oman maun mukaan
Koristeluun, esim.
1
kpl
pinjankukka
3 - 4
kpl
ruusua
3 - 4
kpl
macarons-leivoksia
tuoreita vadelmia, vaaleanpunaisia pehmeitä makeisia, mintun oksia

Työvaiheet

Moussen valmistusohje

1. Vatkaa Kauravispi kuohkeaksi ja lisää mukaan soijajogurtti sekä vadelmahillo.

2. Soseuta kypsä banaani haarukalla, lisää joukkoon ja sekoita tasaiseksi seokseksi.

3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

4. Lämmitä mehu kiehuvaksi mikrossa, käytä pientä kuppia niin ei tule "hävikkiä".

5. Lisää yksitellen kuumaan nesteeseen pehmenneet ja mahdollisimman kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita nestettä samanaikaisesti pikkulusikalla kun lisäät liivatelehdet, niin vältyt paakuilta.

6. Kaada heti kuuma/lämmin liivateneste vadelmamoussen joukkoon ja vatkaa samanaikaisesti sähkövatkaimella. Näin vältyt liivatepaakuilta.

Laita mousse odottamaan hetkeksi jääkaappiin.

Kolmikerroksisen moussekakun kasaaminen ja hyydyttäminen

(paistettu Ø 20 - 21 cm vuoassa)

1. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen.

2. Aseta irtopohjavuoan rengasreuna suoraan kakkuvadille, ilman pohjaa (sulje renkaan salpa). Laita alin kerros kakkupohjasta pohjalle.

3. Kostuta vain hieman alinta kakun pohjaa laimennetulla marjamehulla tai gluteenittomalla kauramaidolla. Alin kerros yleensä vettyy helposti koska nestettä tihkuu pohjalle hieman ylimmästä kerroksista.

4. Laita runsas kerros vadelmamoussea pohjan päälle ja ripottele moussen päälle osa tuoreista marjoista. Tasoita pinta.

5. Laita seuraava kerros kakun pohjasta moussen päälle ja toista sama: Kostuta, laita reilu kerros vadelmamoussea sekä marjoja ja tasoita pinta.

6. Aseta päällimmäinen ja viimeinen kerros kakkupohjasta moussen päälle ja kostuta. Jos vadelmamoussea jäi yli, sipaise loput kakun päälle ja tasoita pinta.

7. Suojaa kakku tuorekelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yön yli.
Täytekakun kuorruttaminen ja koristelu

1. Vatkaa Kauravispi mahdollisimman kovaksi vaahdoksi.

2. Lisää joukkoon sokeri ja vanilja-aromia oman maun mukaan.

3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

4. Lämmitä vesi tai kauramaito kiehuvaksi mikrossa, käytä pientä kuppia niin ei tule "hävikkiä".

5. Lisää yksitellen kuumaan nesteeseen pehmenneet ja mahdollisimman kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita nestettä samanaikaisesti pikkulusikalla kun lisäät liivatelehdet, niin vältyt paakuilta.

6. Kaada heti kuuma/lämmin liivateneste Kauravispin joukkoon ja vatkaa vaahtoa samanaikaisesti sähkövatkaimella. Näin vältyt liivatepaakuilta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria ja/tai vanilja-aromia.

7. Avaa hyytyneen kakun vuoan salpa varovasti, ettei kakun reunat halkea

8. Kuorruta kakun pinta vispivaahdolla haluamallasi tavalla.

Koristele kakku kukilla (pionia ja ruusuja ei voi syödä), vadelmilla, makeisilla ja macarons-leivoksilla. Hyödynnä koristelussa kevään ja kesän aikana villiyrttejä ja syötäviä luonnonkukkia!

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1942 reseptiä.
Linkitetty 69 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Helposta mangokakusta riittää monelle! Ihana suklaapohja yhdistyy raikkaaseen täytteeseen saumattomasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15-20 palaa
Valmistusaika
40 min + kypsennys 1½ t + hyytyminen 6 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

XL mango-juustokakku

Ainekset

150
g
voita huoneenlämpöisenä
1
dl
fariinisokeria
1
kananmuna
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
Täyte
2
prk (à 250 g)
rahkaa
3
prk (à 200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
5
kananmunaa
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
limetin mehu
¼
tl
suolaa
kiille
2
liivatelehteä
1
ps (300 g)
mangokuutioita pakasteesta
1
rkl
sokeria
1
limetin mehu
koristeeksi syötäviä kukkia (esim. orvokkeja tai pelargonioita)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Sekoita pehmeä voi ja sokeri yhteen. Lisää sekoittaen kananmuna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan.
  3. Painele taikina kertakäyttöiseen korkeareunaiseen alumiinivuokaan (26 x 30 cm) tai vastaavaan irtopohjaiseen vuokaan.
  4. Esipaista pohjaa 10 minuuttia. Tee sillä välin täyte. Sekoita rahka, tuorejuusto, kananmunat ja sokerit sähkövatkaimella tasaiseksi. Purista limetistä mehu ja lisää se suolan kanssa täytteeseen. Kaada täyte vuokaan.
  5. Paista kakkua noin 60 minuuttia. Käännä uunista lämpö pois ja anna kakun hyytyä jäähtyvässä uunissa noin 20 minuuttia.
  6. Tee kiille. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 5 minuutiksi. Soseuta mangot sauvasekoittimella tasaiseksi. Purista limetin mehu ja kuumenna se kattilassa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja lisää ne kuumaan mehuun liukenemaan. Kaada liivateseos soseutetun mangon joukkoon ja sekoita huolella.
  7. Kaada kiille juustokakun pintaan. Anna kakun hyytyä viileässä seuraavaan päivään. Koristele kakku syötävillä kukilla.

Kommentit (2)

Vierailija

Voikohan tämän pakastaa ilman kuorrutetta?

Helppo?

Tämä ei ole todellakaan mikään helppo. Perinteinen hyydytetty juustokakku on paljon helpompi.

Bilberry Hill on lisännyt 35 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Gluteeniton ja kuohkea kakkupohja leikattuna kolmeen osaan.
Gluteeniton ja kuohkea kakkupohja leikattuna kolmeen osaan.
Neljän kananmunan kakkupohjastaa saa täytekakun 8 -10 hengelle.
Neljän kananmunan kakkupohjastaa saa täytekakun 8 -10 hengelle.

Hyvä gluteeniton kakkupohja valmistuu helposti käyttäen jauhoina tavallista gluteenitonta jauhoseosta ja perunajauhoja. Voit leipoa kakkupohjan myös käyttäen pelkästään perunajauhoja. Silloin kakkupohjan rakenne on tosin melko mureneva.

Neljän kananmunan kakkupohjasta saa noin 8 - 9 annoksen täytekakun. Kakun riittoisuuteen vaikuttaa paljolti se kuinka täyteläisen täytteen ja kuorrutuksen teet kakkuun.

Valitse kakkuun pyöreä vuoka halkaisijaltaan 21 -25 cm....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 kakku
Vaikeustaso
Helppo

Hyvä gluteeniton kakkupohja

Ainekset

4
kpl
kananmunia
2
dl
hienoa sokeria
1,5
dl
gluteenitonta jauhoseosta
0,5
dl
perunajauhoa
1
tl
leivinjauhetta
Vuoan jauhotukseen
1
rkl
leivontamargariinia (kasvimargariini, maidoton ja gluteeniton)
2
rkl
gluteenitonta korppujauhoa, mantelijauhoa tai kookosjauhoa (-hiutaleita)

Työvaiheet

1. Laita uuni lämpiämään 175 C asteeseen tasalämmölle.

2. Valmistele ensin paistovuoka. Voitele ja jauhota pyöreä, halkaisijaltaan 21 - 25 cm kakkuvuoka.

3. Vatkaa sähkövatkaimella kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

4. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään erillisessä astiassa. Lisää jauhoseosta siivilän läpi vaahtoon muutamassa erässä . Sekoita taikina varovasti esimerkiksi isolla lusikalla tai nuolijalla. Tarkista, ettei taikinaan jää jauhopaakkuja.

5. Kaada taikina jauhotettuun vuokaan ja paista 175 C asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kakkupohja on kypsä. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista ja lopullista jäähdyttämistä.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen tai kolmeen kerrokseen riippuen siitä, käytitkö halkaisijaltaan 21 cm vai 25 cm vuokaa. Täytä ja koristele täytekakku haluamillasi aineksilla. Täyttövaiheessa voit kostuttaa kakkupohjan kerroksia laimennetulla mehulla, sokerivedellä tai kauramaidolla. 

Seuraa meitä myös Instagramissa #bilberryhill!

Kommentit (0)