Älyttömän kuuloinen yhdistelmä juustokakkua ja crème brûléeta on taivaallisen tuhti herkku, joka suorastaan sulaa suuhun.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
14
20 min + 1 t paisto + jäähdytys
Keskivaikea
Crème Brûlée -kinuskijuustokakku
Ainesosat
Pohja
200
g
digestive-keksejä
70
g
voita
Täyte
1
tlk (397 g)
karamellisoitua kondensoitua maitoa
400
g
maustamatonta tuorejuustoa
200
g
ranskankermaa
3
munaa
1 ½
rkl
maissitärkkelysjauhoa
Pinnalle
3
rkl
ruokokidesokeria
Vaiheet
- Pingota leivinpaperi 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle.
- Murskaa keksit monitoimikoneessa tai laita ne vahvaan muovipussiin ja painele murskaksi kaulimella.
- Sulata voi ja sekoita keksimurskaan. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita hetkeksi jääkaappiin.
- Mittaa kaikki täytteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada täyte keksipohjan päälle. Kopauta vuokaa pari kertaa työtasoa vasten, jotta täyte asettuu tasaiseksi.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti. Aseta paistamisen puolivälissä pala foliota kevyesti vuoan päälle niin, ettei se kosketa täytettä.
- Jäähdytä kakku ja laita se jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
- Ripottele ruokokidesokeri kylmän juustokakun pinnalle. Karamellisoi pinta nopeasti uunissa grillivastuksen alla, noin 3 minuutin ajan. Tarkkaile pintaa koko ajan, sillä sokeri kärähtää helposti.
- Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoiluvadille.