
Älyttömän kuuloinen yhdistelmä juustokakkua ja crème brûléeta on taivaallisen tuhti herkku, joka suorastaan sulaa suuhun.
Crème Brûlée -kinuskijuustokakku
Ainekset
Työvaiheet
- Pingota leivinpaperi 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle.
- Murskaa keksit monitoimikoneessa tai laita ne vahvaan muovipussiin ja painele murskaksi kaulimella.
- Sulata voi ja sekoita keksimurskaan. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita hetkeksi jääkaappiin.
- Mittaa kaikki täytteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada täyte keksipohjan päälle. Kopauta vuokaa pari kertaa työtasoa vasten, jotta täyte asettuu tasaiseksi.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti. Aseta paistamisen puolivälissä pala foliota kevyesti vuoan päälle niin, ettei se kosketa täytettä.
- Jäähdytä kakku ja laita se jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
- Ripottele ruokokidesokeri kylmän juustokakun pinnalle. Karamellisoi pinta nopeasti uunissa grillivastuksen alla, noin 3 minuutin ajan. Tarkkaile pintaa koko ajan, sillä sokeri kärähtää helposti.
- Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoiluvadille.
"1 tlk (397 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa"
Onko tämä:
a) tavallista makeutettua maitotiivistettä vai
b) maitotiivistettä, joka on keitetty kinuskiksi?
Vähän selkeyttä näihin ohjeisiin kiitos.
Ohjehan on varsin selkeä. Siinä lukee karamellisoitu eli se on jo kinuskia. Kaupasta saa jo valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa.
Siis mikä tässä oli epäselvää? Selkeästi lukee, kuten tölkin päälläkin, karamellisoitu.
Kiitän vinkeistä ja google löysi kyllä tuonkin version. Pitää sitten lähteä isolle kirkolle kauppaan, kun lähialueen puodeissa ei ole kuin "tavallista" tiivistemaitoa tyrkyllä...
Missä uunin lämpötilassa sokeripinta karamellisoidaan?
Resepti kuulosti täydelliseltä, mutta lopputulos oli pettymys. Kakku maistui lähinnä digestivepohjalta, vaikkaainekset oli mitä parhaimmat. Ei todellakaan jatkoon - lusikoin karamelisoidun tiivistemaidon mieluummin suoraan purkista.
Pitäisikö täytteeseen lisätä myös hieman sokeria, että maut korostuisivat? Tavallisestakin kondensoidusta maitotiivisteestä voi myös itse tehdä kinuskia, ohjeita löytyy netistä.
Tein kondensoidusta maidosta, en siitä ”valmiista kiuskista”. Tuli todella hyvää ja teen toistekin