Me Naiset on lisännyt 794 reseptiä.
Linkitetty 127 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Anna Huovinen

Älyttömän kuuloinen yhdistelmä juustokakkua ja crème brûléeta on taivaallisen tuhti herkku, joka suorastaan sulaa suuhun.

Annoksia
14
Valmistusaika
20 min + 1 t paisto + jäähdytys
Vaikeustaso
Kohtalainen

Crème Brûlée -kinuskijuustokakku

Ainekset

Pohja
200
g
digestive-keksejä
70
g
voita
Täyte
1
tlk (397 g)
karamellisoitua kondensoitua maitoa
400
g
maustamatonta tuorejuustoa
200
g
ranskankermaa
3
munaa
1 ½
rkl
maissitärkkelysjauhoa
Pinnalle
3
rkl
ruokokidesokeria

Työvaiheet

  1. Pingota leivinpaperi 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai laita ne vahvaan muovipussiin ja painele murskaksi kaulimella.
  3. Sulata voi ja sekoita keksimurskaan. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita hetkeksi jääkaappiin.
  4. Mittaa kaikki täytteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
  5. Kaada täyte keksipohjan päälle. Kopauta vuokaa pari kertaa työtasoa vasten, jotta täyte asettuu tasaiseksi.
  6. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti. Aseta paistamisen puolivälissä pala foliota kevyesti vuoan päälle niin, ettei se kosketa täytettä.
  7. Jäähdytä kakku ja laita se jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
  8. Ripottele ruokokidesokeri kylmän juustokakun pinnalle. Karamellisoi pinta nopeasti uunissa grillivastuksen alla, noin 3 minuutin ajan. Tarkkaile pintaa koko ajan, sillä sokeri kärähtää helposti.
  9. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoiluvadille.

Kommentit (4)

Sämpyli

"1 tlk (397 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa"

Onko tämä:

a) tavallista makeutettua maitotiivistettä vai

b) maitotiivistettä, joka on keitetty kinuskiksi?

Vähän selkeyttä näihin ohjeisiin kiitos.

Simpula

Ohjehan on varsin selkeä. Siinä lukee karamellisoitu eli se on jo kinuskia. Kaupasta saa jo valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa.

Lukutaitoinen

Siis mikä tässä oli epäselvää? Selkeästi lukee, kuten tölkin päälläkin,  karamellisoitu.

Sämpyli

Kiitän vinkeistä ja google löysi kyllä tuonkin version. Pitää sitten lähteä isolle kirkolle kauppaan, kun lähialueen puodeissa ei ole kuin "tavallista" tiivistemaitoa tyrkyllä...

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1482 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Tuomas Kolehmainen

Gluteeniton karviaispannari syntyy ranskalaisen clafoutis'n innostamana.

Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
25 min + kypsennys 50 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolen kilon karviaispannari

Ainekset

1/2
kg
karviaisia
4
kananmunaa
1
dl
sokeria
1
dl
maissitärkkelystä
1/2
dl
mantelijauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1/4
tl
suolaa
2
dl
kermaa
3
dl
maitoa
2
rkl
ruokosokeria
Lisäksi
2
rkl
voita
tomusokeria tai marenkimurua

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka (ø 24 cm) voilla. Perkaa karviaiset.
  2. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa maissitärkkelys, mantelijauhe, vaniljasokeri ja suola joukkoon. Lisää kerma ja maito ja vatkaa tasaiseksi.
  3. Ota kourallinen karviaisia erilleen koristelua odottamaan. Laita loput karviaiset vuokaan. Kaada taikina päälle. Kypsennä uunissa 30 minuuttia. Ripottele ruokosokeria pannarin pinnalle ja kypsennä vielä noin 20–30 minuuttia, kunnes pannari on keskeltäkin kiinteä.
  4. Anna pannarin jäähtyä, jotta se ei valahda vuoasta irrotettaessa. Ripottele loput karviaiset päälle ja koristele tomusokerilla tai murustetulla marengilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1482 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Sinulla on kaksi vaihtoehtoa: helppo minttu-suklaa tai työläämpi kaura-omena. Ensimmäinen syntyy, kun täytät pellillä paistetun ison suklaakeksin jätskillä ja tuoreella mintulla. Kaurakeksin täytteeksi yhdistät omenasosetta, italialaista marenkia ja kermavaahtoa.

Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
30 min + jähmettyminen 30 min + jäädyttäminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Nopea minttu-suklaapuffet sekä marenkinen omena-kaurapuffet

Ainekset

Kaakaokeksi
3 1/2
dl
vehnäjauhoa
200
g
voita
1 3/4
dl
tomusokeria
1
dl
kaakaojauhetta
1
tl
suolaa
3
kananmunankeltuaista
Täyte
1/2
punttia minttua
1
l
vaniljajäätelöä
3
rkl
suklaarouhetta

Työvaiheet

  1. Nypi jauhot ja voi. Lisää tomu-sokeri ja kaakaojauhe siivilän läpi. Mausta suolalla ja sekoita. Lisää keltuaiset yksitellen joukkoon. Nosta taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.
  2. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi (noin 25 x 25 cm). Paista keksiä 165-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Vuoraa vuoka (noin 25 x 12 cm) tuorekelmulla. Puolita keksi ja laita toinen puolikas vuoan pohjalle.
  4. Hienonna minttu. Leikkaa jäätelöstä viipaleita ja laita viipaleet mintun ja suklaarouheen kanssa kerroksittain vuokaan. Tasoita pinta ja lisää kanneksi toinen keksinpuolikas kanneksi. Peitä tuorekelmulla ja pakasta, kunnes täyte on kunnolla jäätynyt, vähintään 2 tuntia.
  5. Leikkaa puffeteiksi ja tarjoa heti.

Marenkinen omena-kaurapuffet

Ainekset

Kaurakeksi
200
g
voita
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2 1/2
sokeria
6
dl
kaurahiutaleita
2
kananmunaa
Omenasose
6
kotimaista omenaa
1/2
dl
vettä
1/2
dl
sokeria
1
vaniljatanko
Italialainen marenki
3
dl
sokeria
0,4
dl
vettä
3
keskikokoista kananmunanvalkuaista
Lisäksi
2
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Tämän jälkiruuan valmistamisessa tarvitset paistolämpömittaria.
  2. Leivo ensin kaurakeksi. Nypi voi ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää sokeri ja kaurahiutaleet ja lopuksi kananmunat. Laita taikina kylmään 30 minuutiksi.
  3. Lämmitä uuni 165 asteeseen. Levitä taikina lastalla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille levyksi (noin 25 x 25 cm). Paista 10–12 minuuttia, kunnes keksi on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
  4. Tee täyte. Poista omenoista kodat ja paloittele hedelmät kattilaan. Lisää vesi, sokeri ja halkaistu vaniljatanko. Keitä kannen alla, kunnes omenat ovat pehmeitä, 8–10 minuuttia. Poista kansi ja keitä ylimääräinen neste pois. Poista vaniljatanko ja soseuta. Laita sivuun odottamaan.
  5. Tee italialainen marenki. Valuta kananmunien valkuaiset kulhoon ja jätä hetkeksi odottamaan. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja kuumenna. Kun seos on 110-asteista, ala vatkata valkuaisia sähkövatkaimella. Kun sokeriliemen lämpötila on 119–121 astetta, kaada se ohuena nauhana valkuaisvaahtoon. Vatkaa seosta kunnes se on huoneenlämpöistä ja marenki kauniin kiiltävää.
  6. Yhdistä omenasose ja marenki. Vatkaa kuohukerma kevyeksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto nostellen omenamarengin joukkoon.
  7. Ota esiin suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 25 x 12 cm). Puolita kaurakeksi. Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita toinen keksinpuolikas vuoan pohjalle. Kaada jäädykemassa keksin päälle ja lisää kanneksi toinen keksipuolikas. Peitä tuorekelmulla ja pakasta, kunnes täyte on jäätynyt, vähintään 2 tuntia.
  8. Leikkaa puffeteiksi ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1482 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Raikkaista mustikoista ja valmiista lehtitaikinasta syntyy kesän komein kahvikakku, jonka täytteessä on venäläinen yllätys: kermaliköörillä maustettu mannapuuro. Maun lisäksi tässä leivonnaisessa koukuttavat erilaiset suutuntumat. Jokaisessa lusikallisessa on jotain rapeaa, lehtevää ja pehmeää...

Vinkki! Kakkuun sopivat muutkin marjat, esimerkiksi viinimarjat ja vadelmat.

Annoksia
10-12 palaa
Valmistusaika
1 t + kovettuminen 1 t + maustuminen jääkaapissa 4-12 t
Vaikeustaso
Helppo

Napoleon-kakku venäläisittäin

Ainekset

400
g
lehtitaikinaa (½ Sunnuntai Iso lehtitaikinapaketista)
Täyte
4 1/2
dl
maitoa
3
rkl
mannaryynejä
1
munankeltuainen
3
rkl
vaniljasokeria
3-5
rkl
kermalikööriä (esim. Baileys)
250
g
voita
1
dl
sokeria
500
g
mustikoita
Lisäksi
lehtitaikinan murusia

Työvaiheet

  1. Käytä puolet paketin lehtitaikinasta ja sulata se ohjeen mukaan. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Avaa sulanut voitaikinalevy ja leikkaa se pituussuunnassa kahteen osaan. Paista voitaikinalevyjä 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  2. Valmista täyte. Mittaa maito ja mannaryynit kattilaan, keitä löysäksi puuroksi ja nosta kattila pois liedeltä. Sakeuta puuro vatkaamalla vispilällä keltuainen puuron sekaan. Älä keitä puuroa munan lisäämisen jälkeen. Lisää puuroon vaniljasokeri ja likööri.
  3. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kulhossa sähkövatkaimella kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä voivaahtoon jäähtynyt mannapuuro pieni erä kerrallaan ja vatkaa täyte tasaiseksi massaksi. Laita 1 tunniksi jääkaappiin kovettumaan.
  4. Tasaa sahalaitaisella veitsellä voitaikinalevyjen reunat suoriksi, ja halkaise levyt pitkittäin kahteen osaan. Ota talteen levyn helposti irtoava paistopinta, se käytetään koristelussa.
  5. Aloita kakun kokoaminen. Levitä alimmalle pohjalle neljännes täytteestä ja ripottele neljännes mustikoista täytteelle. Jatka näin, kunnes kaikki neljä kerrosta ovat valmiina.
  6. Koristele kakun pinta lehtitaikinan hippusilla. Nosta kakku viileään ja anna maustua vähintään 4 tuntia, mutta mielellään yön yli.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1482 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Keitä raparperisiirappi ja leivo pilvenkeveät marenkipesät kaikessa rauhassa etukäteen. Kirsikat ehdit perata juuri ennen kuin vaahdotat kerman. Jos haluat leivoksesta sekä gluteenittoman että maidottoman, jätä kerma pois ja täytä marengit tuoreilla marjoilla ja raparperisiirapilla.

Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
30 min + paisto 1,5 t
Vaikeustaso
Helppo

Kirsikka-mantelimarengit

Ainekset

Marengit
1 1/2
dl
(50 g) mantelilastuja
2
kananmunanvalkuaista
1
dl
sokeria
1 1/2
tl
maissitärkkelystä
1
tl
etikkaa
Täyte
1
dl
kirsikoita tai 1 dl valmista kirsikkahilloa (esim. Bonne Maman)
(1
rkl
sokeria)
3
dl
vispikermaa
1/4
tl
kardemummaa
Lisäksi
6
rkl
raparperisiirappia (ks. ohje)

Työvaiheet

  1. Tee ensin raparperisiirappi ohjeen mukaan.
  2. Paahda mantelilastuja kuivassa paistinpannussa 3–4 minuuttia. Kaada mantelilastut lautaselle jäähtymään, etteivät ne pala pannun jälkilämmössä.
  3. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Erottele kananmunanvalkuaiset kulhoon. Vaahdota valkuaisia sähkövatkaimella ja lisää sokeri vähitellen vaahtoon. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Siivilöi ja sekoita maissitärkkelys valkuaisvaahtoon. Valuta etikka joukkoon tipoittain samalla sekoittaen. Lisää lopuksi puolet mantelilastuista marenkivaahtoon. Jätä loput koristeluun.
  4. Jaa marenki 6 osaan leivinpaperille uunipellille. Muotoile ruokalusikalla marengin keskelle syvennys. Paista marenkeja 125-asteisessa uunissa 1 ½ tuntia. Jäähdytä.
  5. Täytä jäähtyneet marengit. Ota 6 kirsikkaa sivuun koristelua varten. Poista lopuista kirsikoista kivet ja survo marjat. Mausta halutessasi sokerilla. Vaahdota kylmä kerma sähkövatkaimella kulhossa. Mausta kardemummalla. Sekoita survotut kirsikat kermavaahtoon.
  6. Annostele kirsikkakermavaahto marenkien keskellä olevaan syvennykseen. Ripota paahdettuja mantelilastuja leivosten pinnalle ja valele ne siirapilla. Koristele kirsikoilla.

Kommentit (0)