Me Naiset on lisännyt 827 reseptiä.
Linkitetty 171 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Anna Huovinen

Älyttömän kuuloinen yhdistelmä juustokakkua ja crème brûléeta on taivaallisen tuhti herkku, joka suorastaan sulaa suuhun.

Annoksia
14
Valmistusaika
20 min + 1 t paisto + jäähdytys
Vaikeustaso
Kohtalainen

Crème Brûlée -kinuskijuustokakku

Ainekset

Pohja
200
g
digestive-keksejä
70
g
voita
Täyte
1
tlk (397 g)
karamellisoitua kondensoitua maitoa
400
g
maustamatonta tuorejuustoa
200
g
ranskankermaa
3
munaa
1 ½
rkl
maissitärkkelysjauhoa
Pinnalle
3
rkl
ruokokidesokeria

Työvaiheet

  1. Pingota leivinpaperi 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai laita ne vahvaan muovipussiin ja painele murskaksi kaulimella.
  3. Sulata voi ja sekoita keksimurskaan. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita hetkeksi jääkaappiin.
  4. Mittaa kaikki täytteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
  5. Kaada täyte keksipohjan päälle. Kopauta vuokaa pari kertaa työtasoa vasten, jotta täyte asettuu tasaiseksi.
  6. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti. Aseta paistamisen puolivälissä pala foliota kevyesti vuoan päälle niin, ettei se kosketa täytettä.
  7. Jäähdytä kakku ja laita se jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
  8. Ripottele ruokokidesokeri kylmän juustokakun pinnalle. Karamellisoi pinta nopeasti uunissa grillivastuksen alla, noin 3 minuutin ajan. Tarkkaile pintaa koko ajan, sillä sokeri kärähtää helposti.
  9. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoiluvadille.

Kommentit (6)

Sämpyli

"1 tlk (397 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa"

Onko tämä:

a) tavallista makeutettua maitotiivistettä vai

b) maitotiivistettä, joka on keitetty kinuskiksi?

Vähän selkeyttä näihin ohjeisiin kiitos.

Simpula

Ohjehan on varsin selkeä. Siinä lukee karamellisoitu eli se on jo kinuskia. Kaupasta saa jo valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa.

Lukutaitoinen

Siis mikä tässä oli epäselvää? Selkeästi lukee, kuten tölkin päälläkin,  karamellisoitu.

Sämpyli

Kiitän vinkeistä ja google löysi kyllä tuonkin version. Pitää sitten lähteä isolle kirkolle kauppaan, kun lähialueen puodeissa ei ole kuin "tavallista" tiivistemaitoa tyrkyllä...

Vierailija

Missä uunin lämpötilassa sokeripinta karamellisoidaan?

ms-emmi
Seuraa 
Liittynyt11.2.2015

Resepti kuulosti täydelliseltä, mutta lopputulos oli pettymys. Kakku maistui lähinnä digestivepohjalta, vaikkaainekset oli mitä parhaimmat. Ei todellakaan jatkoon - lusikoin karamelisoidun tiivistemaidon mieluummin suoraan purkista.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1627 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kirpeänmakeat minikakut ovat kauden söpöin herkku! Keikauta kakkusiin sitruksinen päällys ja viimeistele maku siirapilla sopivaksi.

Annoksia
18 minikakkusta
Valmistusaika
30 min + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Sitruksiset minikakut

Ainekset

18
viipaletta
(luomu)sitruksia, esim. mandariinia, veriappelsiinia tai sitruunaa
2 1/2
dl
vaaleaa siirappia
150
g
voita
1
dl
pekaanipähkinöitä
4
huoneenlämpöistä kananmunaa
2 1/2
dl
fariinisokeria
2 1/2
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
tl
leivinjauhetta
2 1/2
dl
mantelijauhetta

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pese sitrukset. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Tarvitset 18 viipaletta. Kiehauta siirappi pannussa. Lisää sitrusviipaleet ja anna porista miedohkolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Ota pannu pois lämmöltä ja anna jäähtyä 10 minuuttia.
  2. Sulata voi.
  3. Voitele pinnoitetut muffinipellit voilla. Lado sitrusviipaleet vuoan koloihin. Säästä siirappi tarjoilua varten. Rouhi pekaanipähkinät.
  4. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe, mantelijauhe ja rouhitut pekaanipähkinät keskenään. Lisää jauhoseosta munavaahtoon vuorotellen sulatetun voin kanssa. Kaada taikina muffinipellin koloihin.
  5. Paista uunissa 12−15 minuuttia. Älä paista liikaa, etteivät kakkuset kuivu.
  6. Anna jäähtyä 5 minuuttia. Laita leikkuulauta muffinipellin päälle ja käännä pelti varovasti ympäri.
  7. Valuta kakkusten päälle hieman siirappia. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (0)

Tajuton Kokki on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Tältä näyttää runebergiton torttu. Lusikka saatiin kastelahjaksi nelisenkymmentä vuotta sitten, jotain käyttöä sillekin on oltava. Tolkun ihminen ei kuitenkaan torttua syö lusikalla.
Tältä näyttää runebergiton torttu. Lusikka saatiin kastelahjaksi nelisenkymmentä vuotta sitten, jotain käyttöä sillekin on oltava. Tolkun ihminen ei kuitenkaan torttua syö lusikalla.

Vuodessa on 364 runebergitonta päivää. Ne ansaitsevat ylistyksen. Kun perheessä jyllää neljä tonia eli gluteeniton, eläimetön, sokeriton ja alkoholiton dieetti, ruoanlaitto on täynnä haasteita. Se ei haittaa, sillä me täällä Tajuttomassa Keittokirjassa olemme sitä mieltä, että mitä vaikeampaa,...

Luulimme, että ilman neljää tonia mikään ei maistu miltään. VÄÄRIN LUULTU! Runebergittomat tortut ovat tajuttoman hyviä. Imelyyden puuttuminen ei tee leivoksista yhtään vähemmän runollisia.

Taikinassa sokeri päätettiin korvata kahdeksalla kappaleella taateleita. Sen verran niitä oli...

Annoksia
6
Valmistusaika
Esivalmistelut 20 min + uunissa 20 min + jäähdytys vähintään 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

RUNEBERGITON TORTTU

Ainekset

150
g
vegaanista margariinia (vaikka sinistä Keijua)
1
dl
mantelirouhetta
1,5
dl
vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (tai oma sekoitus suhteessa ½ kaurajauhoa, ½ perunajauhoa)
1,5
dl
gluteenittomia korppujauhoja
8
kpl
tuoretta taatelia
¼
tl
hienonnettua, aitoa vaniljaa
2
kpl
pellavansiemenmunaa (2 rkl pellavansiemeniä, 4 rkl vettä, annetaan asettua 5 minuttia)
1
tl
piparkakkumaustetta
1
tl
leivinjauhetta
1/2
dl
mantelimaitoa
2
tippaa
karvasmanteliaromia
Kuorrutus
1
dl
kookoskermaa
200
g
pakastevadelmia
1,5
rkl
chiasiemeniä

Työvaiheet

1) Valmista vadelma-chiasiemenhillo. Kiehauta vadelma pienessä kattilassa ilman vettä ja hajota niiden koostumus hilloksi sekoittelemalla haarukalla, noin 5-10 minuuttia. Jäähdytä 10 minuuttia. Sekoita joukkoon chia-siemenet ja hunaja/agavesiirappi, jos haluat enemmän makeutta ja laita hillo jääkaappiin tekeytymään puoleksi tunniksi.

2) Vatkaa jääkaapissa viilennyt kookoskerma vatkaimella vaahdoksi. Kaada kookoskermasta neste posis ja vaahdota vain jähmeä osuus. Voit lisätä sekaan pari teelusikallista perunajauhoa, jos koostumus jää löysäksi. Siirrä vaahto jääkaappiin odottamaan.

3) Liota taateleita kiehautetussa vedessä 10 minuuttia. Survo ne haarukalla mössöksi.

4) Sekoita kulhossa kaikki kuivat aineet. Lisää taatelimössö, pellavansiemenmunat, sulatetettu margariini ja mantelimaito, johon olet sekoittanut mahdollisen karvasmanteliaromin. Kaada vuokiin ja tasoita taikina jokaisessa tasaiseksi. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia uunin keskitasolla.

5) Anna torttujen jäähtyä ainakin puolisen tuntia ja kumoa ne ulos silikonivuoasta. Leikkaa pulleroinen puoli tasaiseksi. Siitä tulee tortun pohja. Käännä tortut ylösalaisin ja kostuta ne tasaisesti lappamalla päälle omenamehua. Anna imeytyä puolisen tuntia tai yön yli.

6) Kuorruta tortut länttäämällä vapaalla tyylillä jokaisen päälle kasa kookoskermaa ja vadelmahilloa.

Kommentit (0)

Krista Kupariharju on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Krista Kupariharju

Gluteenittomat runebergintortut säilyvät mehevinä mantelijauhojen ansiosta. Minipala tuhtia herkkua riittää tyydyttämään torttuhimon!

Annoksia
100
Valmistusaika
50 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Gluteenittomat runebergintortut

Ainekset

400
g
huoneenlämpöistä voita
3
dl
sokeria
3
dl
fariinisokeria
6
kananmunaa
6
dl
mantelijauhoja
3
dl
perunajauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
karvasmanteliaromia
Päälle
1/2
dl
sokeria
3/4
dl
vettä
3/4
dl
punssia
Koristeluun
Vadelmahilloa ja sokerikuorrutetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  2. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit keskenään. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. 
  3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Kääntele jauhot kananmuna-voi-seokseen. Mausta karvasmanteliaromilla. (Tarkista maku, lisää tarvittaessa)
  4. Levitä tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
  5. Valmista punssiliemi: Kiehauta vesi ja sulata sokeri joukkoon. Lisää punssi ja sekoita. Kaada jäähtyneen torttulevyn päälle.
  6. Leikkaa minipaloiksi ja koristele vadelmahillolla ja sokerikreemillä.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 163 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Annoksia
25 kpl
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ystävänpäiväleivos

Ainekset

200
G
Keltuainen
100
G
Vettä
150
G
Vehnäjauhoja(karkea)
400
G
Valkuainen
200
G
Sokeri
200
G
Maissitärkkelys
Kostutus:
50
G
Sokeria
200
G
Vettä
50
G
Vadelmaligööriä
150
G
Vadelmamehu
Voikreemi:
250
G
Voita
63
G
Sokeri
100
G
Vettä
Täyte:
N.300
G
Vadelmahillo
Pinnalle:
250
G
Punainen pomada tai tomusokeri kuorrutus
+ punainen marsipaani sydän

Työvaiheet

Pohjat:
Sekoita keltuaiset, vesi ja vehnäjauhot keskenään.
Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
Sekoita valkuaisvaahto varovasti käsin keltuais-seoksen joukkoon. Lisää lopuksi maissitärkkelys. Pursota sydämmiä karkealla vehnäjauholla ripotellulle leivinpaperille. (50kpl) Paista 210 asteessa, kunnes sydämmet ovat kullanruskeita. (Laita sydämmet heti uuniin kun olet pursottanut ne.)

Kostutus:
Sekoita kaikki kostutusveden aineet jattilaan, kiehauta ja jäähdytä. Kostuta sydänten alapuoli kevyesti.

Voikreemi:
Kiehauta sokeri ja vesi, jäähdytä. Vaahdota voi. Lisää sokeri-vesiseosta voivaahtoon ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Sekoita kunnes kreemi on vaaleaa ja kuohkeaa vaahtoa.

Täyttö:
Kasta 25 pohjan pinta pomadassa.
Pursota kreemi 25 pohjalle. Pursota vahelmahillo kreemin keskelle. Laita pomadalla päällystetyt pohjat päälle. Pintaan marsipaani sydämmet.

Kommentit (0)