Me Naiset on lisännyt 802 reseptiä.
Linkitetty 143 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Anna Huovinen

Älyttömän kuuloinen yhdistelmä juustokakkua ja crème brûléeta on taivaallisen tuhti herkku, joka suorastaan sulaa suuhun.

Annoksia
14
Valmistusaika
20 min + 1 t paisto + jäähdytys
Vaikeustaso
Kohtalainen

Crème Brûlée -kinuskijuustokakku

Ainekset

Pohja
200
g
digestive-keksejä
70
g
voita
Täyte
1
tlk (397 g)
karamellisoitua kondensoitua maitoa
400
g
maustamatonta tuorejuustoa
200
g
ranskankermaa
3
munaa
1 ½
rkl
maissitärkkelysjauhoa
Pinnalle
3
rkl
ruokokidesokeria

Työvaiheet

  1. Pingota leivinpaperi 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai laita ne vahvaan muovipussiin ja painele murskaksi kaulimella.
  3. Sulata voi ja sekoita keksimurskaan. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita hetkeksi jääkaappiin.
  4. Mittaa kaikki täytteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
  5. Kaada täyte keksipohjan päälle. Kopauta vuokaa pari kertaa työtasoa vasten, jotta täyte asettuu tasaiseksi.
  6. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti. Aseta paistamisen puolivälissä pala foliota kevyesti vuoan päälle niin, ettei se kosketa täytettä.
  7. Jäähdytä kakku ja laita se jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
  8. Ripottele ruokokidesokeri kylmän juustokakun pinnalle. Karamellisoi pinta nopeasti uunissa grillivastuksen alla, noin 3 minuutin ajan. Tarkkaile pintaa koko ajan, sillä sokeri kärähtää helposti.
  9. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoiluvadille.

Kommentit (6)

Sämpyli

"1 tlk (397 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa"

Onko tämä:

a) tavallista makeutettua maitotiivistettä vai

b) maitotiivistettä, joka on keitetty kinuskiksi?

Vähän selkeyttä näihin ohjeisiin kiitos.

Simpula

Ohjehan on varsin selkeä. Siinä lukee karamellisoitu eli se on jo kinuskia. Kaupasta saa jo valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa.

Lukutaitoinen

Siis mikä tässä oli epäselvää? Selkeästi lukee, kuten tölkin päälläkin,  karamellisoitu.

Sämpyli

Kiitän vinkeistä ja google löysi kyllä tuonkin version. Pitää sitten lähteä isolle kirkolle kauppaan, kun lähialueen puodeissa ei ole kuin "tavallista" tiivistemaitoa tyrkyllä...

Vierailija

Missä uunin lämpötilassa sokeripinta karamellisoidaan?

ms-emmi
Seuraa 
Liittynyt11.2.2015

Resepti kuulosti täydelliseltä, mutta lopputulos oli pettymys. Kakku maistui lähinnä digestivepohjalta, vaikkaainekset oli mitä parhaimmat. Ei todellakaan jatkoon - lusikoin karamelisoidun tiivistemaidon mieluummin suoraan purkista.

Kaisu P. on lisännyt 136 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Annoksia
N. 20 kpl
Vaikeustaso
Kohtalainen

Puolukkaleivos

Ainekset

4
Kpl
Munaa
1 1/2
Dl
Sokeria
1
Dl
Vehnäjauhoja
1
Dl
Perunajauhoja
1 1/2
Tl
Leivinjauhetta
Puolukka täyte:
1/2
L
Kerma
100
G
Puolukoita
200
G
Hyydykejauhetta
1
Dl
Kylmää vettä

Työvaiheet

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla valuttamasi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. Huolellinen vaahdotus on tärkeää myös maun kannalta. Liian vähän aikaa vatkattuna muna voi maistua häiritsevästi valmiissa.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.

Kaada uunipellille leivinpaperin päälle.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. Pohjan pinta saa saada hieman väriä, mutta varo palamista – se tapahtuu nopeasti!

Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi heti – muuten se tarttuu pohjaan kiinni.

Jäähdytä ja leikkaa n.4 cm halkaisijaltaan olevalla pyöreällä muotilla paloja.
Voitele ja ripottele voidellulle pinnalle tomusokeri, 4×5 kokoisiin pyöreisiin muotteihin. (N.20 kpl)

Laita muotit pellille leivinpaperin päälle.

Laita jokaisen muotin pohjalle kakkupohja ympyrä.

Valmista täyte:

Vatkaa 5dl kermaa löysäksi vaahdoksi. Sekoita kerman sekaan puolukoita. Sekoita hyydykejauhe (150g) 1 dl:n kylmää vettä ja kaada se kerma-puolukka vaahdon joukkoon.

Laita täyte porsotinpussiin, pursota muotit täyteen. Vedä täyte tasaiseksi paletilla.

Anna jähmettyä pakkasessa.

Irrota leivokset muoteista. Leivosten pitäisi lähteä helposti muoteista, kun reunan rasva ja tomusokeri on hieman sulanut huoneenlämmössä.

Koristele leivokset haluamallasi tavalla

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 136 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Annoksia
N. 20 kpl
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mangoleivos

Ainekset

1/2
L
Kermaa
1
Dl
Mangososetta
150-200
g
Hyydykejauhetta
1
Dl
Kylmää vettä
Pohja:
4
Kpl
Muna
1 1/2
Dl
Sokeria
1
Dl
Vehnäjauhoja
1
Dl
Perunajauhoja
1 1/2
Tl
Leivinjauhetta

Työvaiheet

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla valuttamasi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. Huolellinen vaahdotus on tärkeää myös maun kannalta. Liian vähän aikaa vatkattuna muna voi maistua häiritsevästi valmiissa.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.

Kaada uunipellille leivinpaperin päälle.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. Pohjan pinta saa saada hieman väriä, mutta varo palamista – se tapahtuu nopeasti!

Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi heti – muuten se tarttuu pohjaan kiinni.

Jäähdytä ja leikkaa n.4 cm halkaisijaltaan olevalla pyöreällä muotilla paloja.

Voitele ja ripottele voidellulle pinnalle tomusokeri, 4×5 kokoisiin pyöreisiin muotteihin. (N.20 kpl)

Laita muotit pellille leivinpaperin päälle.

Laita jokaisen muotin pohjalle kakkupohja ympurä.

Valmista täyte.

Vatkaa 5dl kermaa löysäksi vaahdoksi. Sekoita kerman sekaan mangosose. Sekoita hyydykejauhe (150g) 1 dl:n kylmää vettä ja kaada se kerma-mango vaahdon joukkoon.

Laita täyte porsotinpussiin, pursota muotit täyteen. Vedä täyte tasaiseksi paletilla.

Anna jähmettyä pakkasessa.

Irrota leivokset muoteista. Leivosten pitäisi lähteä helposti muoteista, kun reunan rasva ja tomusokeri on hieman sulanut huoneenlämmössä.

Koristele leivokset haluamallasi tavalla.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 136 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Annoksia
N.8
Vaikeustaso
Kohtalainen

Aleksanterinleivokset

Ainekset

4 1/2
Dl
Vehnäjauhoja
1
Dl
Sokeria
1
Tl
Leivinjauhetta
200
G
Voita
1
Kpl
Muna
Täyte:
150
G
Madelmamarmelaadi
Pinnalle:
100
G
Aprikoosimarmelaadi
Pomada:
500
G
Pomadajauhetta
75
G
Vettä
Koristeluun:
100
G
Suklaata

Työvaiheet

Sekoita keskenään kuivat aineet ja nypi joukkoon pehmeä rasva. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Kauli taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi levyksi (3,5-4 mm). Paista 175C n.20 min.

Leikkaa valmis levy kahtia ja levitä toisen puolikkaan päälle vadelmamarmeladi ja nosta toinen levy täytteen päälle. Levitä pintaan todella ohut kerros aprikoosimarmelaadia. Anna pinnan kuivaa. Sekoita pomada, lämmitä 55 asteiseksi. Levitä pomada levyn päälle nopeasti, pursota suklaa, tee pintaan marmorointi kuvio. Anna pinnan kuivaa kunnolla. Leikkaa reunat tasaiseksi ja leikkaa 5×8 kokoisiksi leivoksiksi.

Kommentit (0)

Iirisvonknorring on lisännyt 7 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.

Tämä mummin reseptillä tehty marjapiirakka on takuuvarma ja myös lasten suosikki. Mikä parasta, pohja on kananmunaton. Toimii myös omenoiden kanssa!

Piirakka on aika tuhti ja makea, joten voin ja sokerin määrää voi hiukan vähentää. Itse laitan vajaan desin sokeria ja noin 125 g voita ja silti on aika herkku. Ehkä juuri tämän vuoksi varsinkin lapset tykkäävät :)

Vaikeustaso
Helppo

Ihana marjapiirakka

Ainekset

Pohja
150
g
Voita
Reilu 1
dl
Sokeria
2
dl
Vehnäjauhoja
1
dl
Kaurahiutaleita
1
tl
Leivinjauhetta
1
tl
Vanilliinisokeria
3/4
dl
Kermaa
Päälle
Mustikoita tai eri marjoja sekaisin tai omenalohkoja

Työvaiheet

1 Sulata voi.
2 Sekoita kaikki pohjan ainekset kulhossa.
3 Anna taikinan levätä jääkaapissa noin tunti.
4 Painele taikina piirakkavuokaan ja levitä pohjan päälle marjoja.
5 Paista 175-asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes piirakka on kypsä.

Kommentit (0)