Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Ninna Lindström

Koristele muffinit veikeiksi eläinkuppikakuiksi tuorejuustokuorrutteella ja karkeilla. Onko suosikkisi suloinen possu, lempeä lammas vai pirtsakka tipu?

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Eläinkuppikakut

Ainekset

12
valmista muffinia
Kuorrutus
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
50
g
huoneenlämpöistä voita
2
dl
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria
elintarvikevärejä
Koristeluun
isoja ja pieniä vaahtokarkkeja, ranskanpastilleja ja punaisia raekarkkeja

Työvaiheet

  1. Valmista muffinit esimerkiksi tällä ohjeella.
  2. Valmista kuorrutus: Mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Jaa kuorrutus kolmeen pieneen kulhoon ja värjää yksi kuorrutteista vaaleanpunaiseksi, yksi keltaiseksi ja jätä yksi valkoiseksi.
  3. Ota muffinit leikkuulaudan päälle ja aloita kuorruttamisella. Levitä kuorrutteita lusikalla muffinien päälle.
  4. Koristele erilaisiksi eläimiksi karkeilla.
  5. Lammas: Laita valkoiseen kuorrutteeseen silmät valkoisista ranskanpastilleista, joihin mustuainen on tehty mustasta sokerimassasta tai marsipaanista. Laita nenäksi pieni vaaleanpunainen vaahtokarkki. Painele silmien ja nenän ympärille valkoisia minivaahtokarkkeja ja tee korvat leikkaamalla isosta valkoisesta vaahtokarkista.
  6. Lehmä: Tee silmät valkoiseen kuorrutteeseen kuten lampaalla. Leikkaa iso valkoinen vaahtokarkki turvaksi, muotoile sieraimet mustasta marsipaanista. Asettele korviksi mustat tai ruskeat pyöreät karkit ja sarviksi pitkämäiset kellertävät karkit.
  7. Possu: Tee silmät vaaleanpunaiseen kuorrutteeseen kuten lampaalla. Tee kärsä halkaistuun isoon vaaleanpunaiseen vaahtokarkkiin kuten lehmän turpa. Asettele vaaleanpunaisesta paloitellusta vaahtokarkista tehdyt korvat paikoilleen.
  8. Tipu: Tee keltaiseen kuorrutteeseen silmät kuten lampaalla. Muodosta heltta ja nokka punaisista tai oransseista karkeista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2221 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Japanilaisten pannareiden juju on marenkivaahto, joka paisuttaa pannarit kohokkaan tavoin. Jos haluat yrittää korkeusennätystä, jäähdytä valkuaiset todella kylmiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 pientä pannaria
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Pumpulipannarit

Ainekset

2
isoa kylmää kananmunaa
3
rkl
maustamatonta jogurttia
4
rkl
vehnäjauhoja
1
rkl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
vaniljajauhetta
3
rkl
sokeria
2
tl
sitruunamehua
LISÄKSI
1–2
tl
rypsiöljyä
3–4
rkl
vettä
1
rkl
mustia seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 100 asteeseen. Erottele keltuaiset ja valkuaiset kulhoihin.

  2. Lisää jogurtti keltuaisten joukkoon ja vatkaa kuohkeaksi. Siivilöi vehnä- ja perunajauhot, leivinjauhe ja vanilja seokseen. Sekoita, älä vatkaa.

  3. Vaahdota valkuaisia sähkövatkaimella pienellä teholla, jotta vaahtoon syntyy paljon pieniä kuplia. Nosta hieman nopeutta ja lisää sokeri lusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää sitruunamehu ja vatkaa, muutama minuutti, kunnes seokseen muodostuu pehmeitä huippuja.

  4. Kääntele valkuaisvaahto kahdessa erässä keltuaisseokseen. Sekoita tasaiseksi. Laita puolet taikinasta pursotinpussiin ja loppu jääkaappiin odottamaan.

  5. Kuumenna korkeareunainen, kannellinen, pinnoitettu pannu matalalla lämmöllä. Lisää öljy ja pyyhi se talouspaperilla pannun pintaan. Näin pannareihin tulee tasainen väri.

  6. Paista 3–4 pannaria kerrallaan alhaisella lämmöllä. Pursota taikinaa korkeiksi keoiksi (Ø noin 5–6 cm, korkeus 4–5 cm) pannuun. Valuta 1 rkl vettä pannareiden väliin ja peitä pannu kannella. Kypsennä 2 minuuttia ja pursota sitten uusi kerros taikinaa pannareille ja ripottele seesaminsiemenet pinnalle. Lisää vettä tarvittaessa. Kypsennä vielä kannen alla 6–7 minuuttia, kunnes pinta on kuiva ja pannarit irtoavat pannusta.

  7. Käännä pannarit varovasti lastalla. Lisää vähän vettä pannuun ja paista kannen alla vielä 4–5 minuuttia. Pidä valmiit pannarit lämpiminä 100-asteisessa uunissa.

  8. Laita loppu taikina pursotinpussiin ja paista samalla tavalla. Tarjoa kirsikkahillokkeen ja -vaahdon kanssa.

Kirsikkahilloke ja -vaahto

Ainekset

250
g
pakastekirsikoita (Pirkka Parhaat)
1
dl
sokeria
2
dl
vispikermaa
(2_3
rkl
kirsikkasiirappia hillokkeesta)

Työvaiheet

  1. Keitä kirsikoita ja sokeria kattilassa ilman kantta miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 7–10 minuuttia, kunnes neste on siirappimaista. Anna jäähtyä.

  2. Vaahdota kerma ja sekoita 2–3 rkl kirsikkasiirappia vaahdon joukkoon.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2221 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Englantilaisen klassikkojälkiruuan marjat, marengit ja kermavaahto pujahtivat kesäiseen mansikkakakkuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 12 palaa
Valmistusaika
1 h + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Eton mess -kakku

Ainekset

200
g
huoneenlämpöistä voita
2
dl
sokeria
3
kananmunaa
2
rkl
appelsiininkuorta raasteena
3
dl
vehnäjauhoja
3
tl
vaniljasokeria
2
tl
leivinjauhetta
MEHUSTETUT MANSIKAT
1
kg
mansikoita
2
rkl
tomusokeria
1
rkl
sitruunamehua
3
rkl
minttua hienonnettuna
KOSTUTUS
mansikoiden mehustusliemi
¾
dl
appelsiini- tai sitruunamehua
n. 1
dl
sileää mansikkahilloa tai lemon curdia
LISÄKSI
5
dl
vispikermaa
(vaahterasiirappia tai tomusokeria)
n. 4
dl
marenkia paloiteltuna
syötäviä kukkia ja marenkeja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaten. Pese ja raasta appelsiininkuori. Yhdistä kuivat aineet ja appelsiininkuori keskenään. Sekoita jauhoseos puuhaarukalla taikinaan. Jaa taikina kahteen irtopohjavuokaan (Ø 20 cm). Paista kakkuja uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Älä paista liikaa, etteivät kakut kuivu. Anna jäähtyä.

  2. Viipaloi mansikat kulhoon. Lisää tomusokeri, mehu ja minttu ja anna maustua 15 minuuttia. Valuta sitten liemi talteen.

  3. Yhdistä mansikoiden mehustusliemi ja sitrusmehu. Pistele kakkuihin reikiä. Sivele kostuke kakuille. Sipaise kakuille mansikkahilloa tai lemon curdia.

  4. Vaahdota kerma. Jos olet makeiden kakkujen ystävä, mausta vaahto vaahterasiirapilla tai tomusokerilla.

  5. Levitä kakkupohjalle puolet kermavaahdosta, mansikoista ja marenkipaloista. Laita toinen kakku päälle ja lisää loppu kermavaahto, mansikat ja marengit. Viimeistele syötävillä kukilla ja ehjillä marengeilla.

Vinkki! Jos paistat kakun yhdessä vuoassa (Ø noin 26 cm), paistoaika on noin 50 minuuttia.

Me Naiset on lisännyt 1142 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Vegaaninen kinuski-marjatäytekakku on loistava vaihtoehto kesän juhliin. Leivo kakkupohja valmiiksi, keitä kinuski ja vaahdota täyte, mutta täytä juuri ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Kinuski-marjatäytekakku

Ainekset

Kakkupohja
7
dl
vehnäjauhoja
4
dl
sokeria
1
rkl
leivinjauhetta
200
g
vegaanista margariinia
3
banaania
4
dl
vichyä tai mehua
Vegaaninen kinuski
dl
kaurakermaa
dl
fariinisokeria
Soijakermatäyte
2
prk
soijavispiä
1
dl
tomusokeria
1
sitruuna
Lisäksi
2
banaania
1
l
mansikoita

Työvaiheet

  1. Tee ensin kakkupohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Muussaa banaanit haarukalla. Sulata margariini. Sekoita kuivien aineiden joukkoon banaani, rasva ja lopuksi vichy varovasti sekoittaen. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja kumoa taikina pellille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  2. Tee kinuski. Mittaa pieneen kattilaan sokeri ja kaurakerma. Keitä noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä ilman kantta, kunnes seos alkaa saostua. Testaa, onko kinuski valmista tiputtamalla pieni tippa kylmään veteen. Jos pisara pysyy kasassa, kinuski on valmista.
  3. Vatkaa kylmä soijavispi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja raasta noin puolet sitruunan kuoresta. Siivuta banaanit ja 2⁄3 mansikoista.
  4. Kokoa kakku. Leikkaa kakkupohja kolmeen tai neljään osaan. Nosta ensimmäinen kerros tarjoilulautaselle. Levitä päälle kinuski. Levitä banaani- ja mansikkasiivuja. Levitä kermavaahtoa. Nosta toinen kakkupohja päälle ja täytä se samaan tapaan. Lopuksi koristele ylin kerros soijavaahdolla, mansikoilla ja sitruunankuorisuikaleilla.
Me Naiset on lisännyt 1142 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Mummolan marjapiirakka vegaanisena! Tällä ohjeella klassikosta tulee yhtä ihana kuin lapsuusmuistoissa.

Vinkki: Soijajugurttitäyte hyytyy hyvin ilman munaa, kun piirakan antaa jäähtyä kunnolla ennen tarjoamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
25 min + 20 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen marjapiirakka

Ainekset

Pohja
100
g
maidotonta leivontamargariinia
½
dl
sokeria
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
½
dl
kylmää vettä
Täyte
500
g
soijajugurttia
¾
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
2
dl
vadelmia
1
dl
viinimarjoja

Työvaiheet

  1. Nypi rasva ja sokeri keskenään. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne rasvaseokseen. Kaada joukkoon vesi ja sekoita tasaiseksi.
  2. Taputtele taikina piirasvuoan (halkaisija noin 28 cm) pohjalle ja reunoille. Anna taikinan jähmettyä vuokaan jääkaapissa noin puoli tuntia.
  3. Nosta piirakkavuoka suoraan jääkaapista 200-asteisen uunin alimmalle tasolle. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia.
  4. Valmista sillä aikaa täyte sekoittamalla sokerit soijajugurtin joukkoon. Levitä jugurtti esipaistetulle piirakkapohjalle ja ripottele päälle marjat. Jatka paistamista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.
  5. Anna piirakan jäähtyä kokonaan ennen tarjoamista: ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa, jotta täyte hyytyy.