Tästä glögikakusta käväisee uunissa vain pohja. Glögi maistuu suklaan rinnalla vienosti. Glögikakku horjuttaa mutakakun suosiota!
Glögi-suklaapiiras
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin pohja. Pyöräytä jauhot ja jääkaappikylmä rasva monitoimikoneessa murumaiseksi seokseksi. Lisää loput ainekset ja anna seoksen pyöriä tiiviiksi taikinaksi. Laita taikina kelmulla peitettynä jääkaappiin 15-30 minuutiksi.
- Voitele irtopohjainen piirasvuoka (halkaisija 25 cm). Kauli taikina muutaman millin paksuiseksi levyksi ja nosta levy vuokaan niin, että sitä nousee myös reunoille. Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja laita se jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Paista pohjaa 10 minuuttia.
- Anna pohjan jäähtyä, kun teet täytteen. Kuumenna kerma, glögi ja mausteet kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää voi pieninä nokareina. Kaada seos vuoan pohjalle. Anna piirakan jäähtyä ja makuuntua jääkaapissa yön yli. Koristele suklaarouheella (voit koristella jo kun kakku on jäähtynyt jääkaapissa noin 30 min).