Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
Ohje: Sanna Kekäläinen Kuva: Reetta Pasanen

Lämpimät skonssit ovat ah, niin brittiläisiä! Yksinkertaisista aineksista valmistuu mureat pikkusyötävät iltapäiväteelle tai vaikkapa brunssille. Päivitä perusversiota sekoittamalla taikinaan granaattiomenan siemeniä. Sipaise skonssin pintaan sitruunaista ranskankermaa juuri ennen haukkaamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Granaattiomenaskonssit ja sitruunainen ranskankerma

Ainekset

4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
3/4
dl
sokeria
50
g
voita jääkaappikylmänä
2
dl
ruoka- tai kuohukermaa
1
granaattiomena
Voiteluun
1
kananmuna
Sitruunainen ranskankerma
1
prk
ranskankermaa (200 g)
3
rkl
tomusokeri
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Leikkaa kylmä voi kuutioiksi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Lisää kerma. Irrota granaattiomenasta siemenet ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi mahdollisimman nopeasti välttääksesi sitkon muodostumisen.
  2. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Taputtele taikina jauhotetulla pöydällä muutaman sentin paksuikseksi levyksi. Ota muotilla (halkaisija 5 cm) ympyröitä.

     

  3. Voitele palat kevyesti vatkatulla munalla. Paista 10-15 minuuttia tai kunnes skonssin pohja on kauniin ruskea ja tuntuu kovahkolta.
  4. Mausta ranskankerma sokerilla ja sitruunamehulla. Tarjoa skonssien kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Meidän Perhe on lisännyt 36 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Piia Arnould

Nämä astetta terveellisemmät keksit onnistuvat koululaisiltakin. Ihana banoffeen maku syntyy maapähkinävoilla ja banaanilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pehmeät banoffee-keksit

Ainekset

2
(yli)kypsää banaania
½
dl
makeuttamatonta maapähkinävoita
1
kananmuna
2
dl
pikakaurahiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
kardemummaa
Koristeeksi
banaaniviipaleita ja/tai kuivattuja banaanilastuja, toffeekastiketta tai maapähkinävoita

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Muussaa banaanit kulhossa, joukkoon saa jäädä sattumia. Sekoita maapähkinävoi ja muna joukkoon. Lisää kaurahiutaleet ja ripottele leivinjauhe ja kardemumma tasaisesti päälle. Sekoita.
  3. Jaa taikina kymmeneksi nokareeksi pellille leivinpaperin päälle. Levitä nokareet ohuemmiksi kekseiksi.
  4. Kypsennä uunissa noin 10 minuuttia, kunnes keksit ovat kypsiä pohjastakin. Anna jäähtyä hetki.
  5. Koristele keksit banaaniviipaleilla ja/tai murustetuilla banaanilastuilla. Lisää päälle toffeekastiketta tai maapähkinävoita.

Vinkki! Koristelemattomat keksit sopivat myös pienille lapsille.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 686 reseptiä.
Linkitetty 66 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Koukuttavan makea ja raikas ambrosiakakku on klassikko, joka saa mehevyytensä tuoreesta appelsiinista. Pinnalla rapsahtava sokeripinta on piste iin päälle.

Vinkki! Ambrosiakakun päällä on perinteisesti sukaatteja, mutta ohuet appelsiininkuorisuikaleet ovat sievempiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
30 min + 40 min kypsentäminen ja jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Ambrosiakakku

Ainekset

100
g
voita
3
munaa
dl
sokeria
2
tl
(luomu)appelsiinin kuorta raastettuna
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1
dl
kermaa
½
dl
appelsiinin mehua
Kuorrutus ja koristelu
3
dl
tomusokeria
noin 3
rkl
appelsiinin mehua
(luomu)appelsiinin kuorta suikaleina

Työvaiheet

  1. Sulata voi, anna jäähtyä. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää appelsiininkuoriraaste.
  2. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita joukkoon voisula. Lisää kerma ja mehu. Sekoita varovasti käännellen.
  3. Vuoraa irtopohjavuoka (ø 24 cm) leivinpaperilla. Voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  4. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alatasolla 30–35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla: kakku on valmis, kun tikkuun tarttuu vain meheviä murusia. Anna jäähtyä vartti ennen kumoamista.
  5. Sekoita tomusokeri ja appelsiinimehu notkeaksi kuorrutteeksi. Valuta se täysin jäähtyneelle kakulle. Koristele appelsiininkuorisuikaleilla.

Vinkki! Voit kostuttaa kakun ennen kuorruttamista puolella desillä appelsiinimehua.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 9 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.

Smoothiekakku on taivaallisen herkullista! Tämä raikas kakku sopii terveellisyydensä puolesta vaikka aamupalalle ja sitä voi syödä hyvällä omatunnolla uudenvuoden lupauksista huolimatta. Kakkua voi muokata sen mukaan mitä jääkaapista sattuu löytymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
30 min + hyydytys 5 h
Vaikeustaso
Helppo

Terveellinen smoothiekakku

Ainekset

Pohja
100
g
välipalakeksejä
100
g
mantelijauhetta
1
prk
mangopilttiä
3
rkl
pellavansiemenrouhetta
Täyte
14
kpl
liivatelehtiä (luomu)
500
g
mansikoita
200
g
vadelmia
200
g
ananasta (tuore tai säilyke)
2
kypsää
banaania
1
kpl
avokadoa
400
g
kookosmaitoa
2-3
rkl
hunajaa
1-2
tl
vaniljasokeria
3
rkl
sitruunamehua
Koristelu
300
g
marjoja
muutama
lehti
basilikaa

Työvaiheet

Pohja:
Sivele pullasudin avulla vettä tai öljyä halkaisijaltaan n. 21 cm olevaan reunavuokaan tai irtopohjavuoan reunaan.
Asettele vuoan reunalla joko reunakalvo tai leivinpapari.
Siirrä vuoka suoraan tarjoiluastialle. (Tarjoiluastia kannattaa voidella kevyesti rypsiöljyllä.)

Murskaa keksit.
Sekoita keksimurskan joukkoon mantelijauhe ja mangopiltti.
Kaada pohja suoraan tarjoiluastialle reunojen sisälle.
Taputtele pohjan pinta tasaiseksi ruokalusikan avulla.
Ripottele pohjan päälle pellavansiemenruohe.

Täyte:
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Mittaa kulhoon marjat, paloitellut banaanit, ananas ja avokado.
Lisää joukkoon kookosmaito, hunaja ja vaniljasokeri.
Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

Kuumenna sitruunamehu höyryävän kuumaksi.
Sekoita kuumaan mehuun liivatelehdet, joista on puristettu ylimääräinen neste pois.
Kaada liivateneste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muun täytteen joukkoon.
Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähhintään viideksi tunniksi. (mielellään yön yli)

Irrota reuna ja reunakalvo tai leivinpapari.
Koristele rennosti marjoilla ja yrteillä.

Kommentit (2)

Vierailija

14 liivatelehteä, hyi. Luusoppakakkua tämä on. Ei todellakaan tee mieli.

Oton leipomukset
Seuraa 
Liittynyt17.11.2019

Tämä kakku näillä aineksilla tehtynä smoothietäyte vaatii hyytyäkseen 14 liivatelehteä. Rakenteesta tulee silti samettisen pehmeä. Toki kakun voi hyydyttää myös vaikkapa agar agarilla, jos et pidä liivatteesta:)

Oton leipomukset on lisännyt 9 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.

Tämmä jouluinen kakku on mummoni resepti ja sitä pääsee syömään joka joulu mummolassa. Kakku on niin hyvää, että sitä täytyy leipoa myös kotona. Hasselpähkinärouhe tuo taikinaan särmää. Mehevän taatelin, kahvin ja kaakaon liitto on vastustamattoman herkullinen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20
Valmistusaika
1h + paisto 1h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mummolan taatelikakku

Ainekset

250
g
kuivattuja taateleita
1
dl
vettä
250
g
voita
2
dl
vahvaa kahvia
1
dl
fariinisokeria
2
dl
taloussokeria
2
kpl
kananmunia
2
dl
hasselpähkinärouhetta
6
dl
vehnäjauhoja
3
rkl
leivontakaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
3/4
tl
ruokasoodaa
1/2
tl
neilikkaa
1/2
tl
inkivääriä

Työvaiheet

Laita kattilaan taatelit ja vesi.
Anna kiehua muutama minuutti lusikalla sekoitellen, kunnes seos on tasaista.
Lisää kuuman taateliseoksen joukkoon voi ja kahvi.
Jäähdytä seosta vähintään 15 minuuttia.

Sekoita jäähtynen seoksen joukkoon kananmunat ja hasselpähkinärouhe.
Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja siivilöi taikinaan.
Sekoittele nuolijan avulla tasaiseksi.

Voitele kakkuvuoka. (1 iso n. 3 litran vuoka tai 2 pienenpää n. 1,5 litran vuokaa)
Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja tasoita pinta.
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla n. tunti.
Tarkista kypsyys vielä puutikulla. Anna kakun jäähtyä 10 minuuttia vuoassaan.
Kumoa tarjoiluastialle ja halutessasi siivilöi päälle tomusokeria.
Kakku on parhaimmillaan parin päivän päästä leipomisesta ja säilyy jääkaapissa hyvinkin viikon!

Kommentit (0)