
Lämpimät skonssit ovat ah, niin brittiläisiä! Yksinkertaisista aineksista valmistuu mureat pikkusyötävät iltapäiväteelle tai vaikkapa brunssille. Päivitä perusversiota sekoittamalla taikinaan granaattiomenan siemeniä. Sipaise skonssin pintaan sitruunaista ranskankermaa juuri ennen haukkaamista.
Granaattiomenaskonssit ja sitruunainen ranskankerma
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Leikkaa kylmä voi kuutioiksi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Lisää kerma. Irrota granaattiomenasta siemenet ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi mahdollisimman nopeasti välttääksesi sitkon muodostumisen.
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Taputtele taikina jauhotetulla pöydällä muutaman sentin paksuikseksi levyksi. Ota muotilla (halkaisija 5 cm) ympyröitä.
- Voitele palat kevyesti vatkatulla munalla. Paista 10-15 minuuttia tai kunnes skonssin pohja on kauniin ruskea ja tuntuu kovahkolta.
- Mausta ranskankerma sokerilla ja sitruunamehulla. Tarjoa skonssien kanssa.