
Rahkatorttu muuntuu uskomattoman houkuttelevaksi, kun se saa raikastavan hunnun jogurtista ja koristeekseen meheviä marjoja.
Jogurtin raikastama rahkatorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata voi. Lisää sokeri ja sekoita, kunnes muscovadosokerin paakut katoavat. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhot voi-sokeriseokseen. Tee taikinasta pallo ja nosta se kelmuun käärittynä jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Kuumenna kerma pinnoitetussa kattilassa. Halkaise puolikas vaniljatanko pituussuuntaan ja raavi siemenet kermaan. Lisää myös tangon puolikas. Hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi. Sekoita rahka, sokeri ja munat jäähtyneeseen kermaan.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Painele taikina irtopohjavuoan (n. 20 x 30 cm) pohjalle ja reunoille. Kaada rahkaseos päälle. Paista torttua uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Sekoita tomusokeri jogurttiin ja levitä seos jäähtyneen tortun pinnalle. Koristele haluamamillasi marjoilla tai hedelmillä. Halutessasi raaputa pinnalle siemeniä lopusta vaniljatangosta.