Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 174 keittokirjaan.
Ohje: Christina Aaltio Kuva: Sami Repo

Rahkatorttu muuntuu uskomattoman houkuttelevaksi, kun se saa raikastavan hunnun jogurtista ja koristeekseen meheviä marjoja.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
25 min + 1 t 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Jogurtin raikastama rahkatorttu

Ainekset

150
g
voita
1
dl
(muscovado)sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
Täyte
2
dl
kuohukermaa
½
vaniljatanko
200
g
maitorahkaa
1
dl
sokeria
2
kananmunaa
1 ½
dl
turkkilaista jogurttia
2
rkl
tomusokeria
Koristeluun
marjoja ja hedelmiä (esim. mansikoita, mustikoita, vadelmia, appelsiinia ja melonia)

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Lisää sokeri ja sekoita, kunnes muscovadosokerin paakut katoavat. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhot voi-sokeriseokseen. Tee taikinasta pallo ja nosta se kelmuun käärittynä jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  2. Kuumenna kerma pinnoitetussa kattilassa. Halkaise puolikas vaniljatanko pituussuuntaan ja raavi siemenet kermaan. Lisää myös tangon puolikas. Hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi. Sekoita rahka, sokeri ja munat jäähtyneeseen kermaan.
  3. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Painele taikina irtopohjavuoan (n. 20 x 30 cm) pohjalle ja reunoille. Kaada rahkaseos päälle. Paista torttua uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Sekoita tomusokeri jogurttiin ja levitä seos jäähtyneen tortun pinnalle. Koristele haluamamillasi marjoilla tai hedelmillä. Halutessasi raaputa pinnalle siemeniä lopusta vaniljatangosta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Luumu-kauracrumble yhdistää pehmeän ja rapean koukuttavalla tavalla. Taikinamurujen alle voi luumujen sijaan laittaa hapokkaita omenoita, karviaisia tai muita marjoja tai hedelmiä, jotka pistävät fariinisokerille kampoihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
15 min + kypsennys 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Luumu-kauracrumble

Ainekset

10
tuoretta luumua
2
rkl
voita
2
rkl
fariinisokeria
Crumble
3
dl
isoja kaurahiutaleita
1
dl
hasselpähkinäjauhetta
dl
fariinisokeria
150
g
voita huoneenlämpöisenä
Lisäksi
vaniljajäätelöä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Poista luumuista kivet ja leikkaa hedelmät viipaleiksi. Lado viipaleet uunivuokaan. Säästä noin 20 viipaletta paistoksen pinnalle.

  2. Leikkaa voi nokareiksi ja laita nokareet vuokaan luumujen päälle. Ripottele fariinisokeri pinnalle. Siirrä vuoka uuniin ja kypsennä noin 15 minuuttia.

  3. Laita crumblen aineet kulhoon ja nypi tasaiseksi seokseksi. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen. Levitä crumble tasaiseksi kerrokseksi esipaistettujen luumujen päälle. Lado loput luumuviipaleet pinnalle. Kypsennä uunissa 20–25 minuuttia. Tarjoa crumble lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Nopsasti valmistuvaan piirakkaan kannattaa yhdistellä erilaisia marjoja. Osan niistä voi jättää myös kypsän piirakan päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
15 min + kypsennys 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Punaisten marjojen piirakka

Ainekset

dl
juoksevaa margariinia
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
neljän viljan hiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1
kananmuna (L-koko)
1
dl
täysmaitoa
4
dl
marjasekoitusta (esim. punaherukoita, vadelmia, puolukkaa)
Lisäksi
1
rkl
juoksevaa margariinia vuoan voiteluun
3–4
dl
tuoreita marjoja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka margariinilla (ø noin 25 cm).

  2. Sekoita margariini, sokeri, jauhot, hiutaleet, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhossa murumaiseksi seokseksi. Ota 1/3 seoksesta toiseen kulhoon. Lisää muna ja maito 2/3 muruseokseen ja sekoita sähkövatkaimella nopeasti tasaiseksi.

  3. Kaada taikina vuokaan ja levitä marjat taikinan päälle. Ripottele sivuun otettu muruseos marjoille. Kypsennä piirakkaa uunissa noin 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.

  4. Lado haalean piirakan päälle tuoreita marjoja juuri ennen tarjoamista.

Vinkki! Jos käytät piirakkaan pakastemarjoja, lisää ne joukkoon kohmeisina ja lisää paistoaikaa tarpeen mukaan.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 261 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Jos rakastat key lime -piirakkaa, ihastut takuulla tähän puolukkapiirakkaan. Täytteessä maistuvat kinuskinen kondensoitu maito, limetti ja kirpeät puolukat. Piirakkapohjaan lisätään reilusti kookoshiutaleita, jotka antavat pohjalle maun lisäksi mahtavasti rapeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kinuskinen puolukkapiirakka

Ainekset

Pohja
150
g
huoneenlämpöistä voita
1
dl
sokeria
1
kananmuna
3
dl
vehnäjauhoja
dl
kookoshiutaleita
½
tl
leivinjauhetta
Täyte
1
prk (397 g)
kondensoitua maitotiivistettä
1
prk (200 g)
kermarahkaa
2
kananmunaa
1
tl
vaniljasokeria
1
limetin mehu ja raastettu kuori
2
dl
puolukoita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Sekoita jauhot, kookoshiutaleet ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Nosta taikina kulhossaan jääkaappiin vähintään vartiksi.
  2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  3. Painele taikina kevyesti voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
  4. Sekoita maitotiiviste, kermarahka, kananmunat ja vaniljasokeri kulhossa. Pese limetti, raasta siitä kuori ja purista mehu, ja lisää ne täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Lisää päälle puolukat.
  5. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes reunat ovat kauniin ruskeat ja täyte hyytynyt. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja tarjoile. Piirakka säilyy jääkaapissa pari päivää.

Kommentit (4)

Vierailija

Mikä rasvaprosentti on suomalaisessa kermarahkassa? Ajattelin käyttää sitruunaa limetin sijaan. Se varmaankin onnistuu vai mitä?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Ainakin Valion kermarahkassa näyttäisi olevan noin 9 % rasvaa. Sitruuna toimii limetin tilalla oikein hyvin!

Elli sé

Tarkoitetaanko kondensoidulla maidolla valmiiksi karamellisoitua vai sitä tavallista kondensoitu maitoa?

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos kysymyksestä, tähän tulee tavallista kondensoitua maitoa.

Me Naiset on lisännyt 1341 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Sangria kuljettaa ajatukset välittömästi Espanjan auringon alle. Sangrian maut – punaviinin, marjat ja hedelmät – voi nauttia myös kakkuna. Que creativo!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Helppo

Sangriakakku

Ainekset

2
kypsää persikkaa tai nektariinia
1
päärynä
dl
paloiteltuja kirsikoita
dl
paloiteltuja mansikoita
¾ + 2½
dl
sokeria
225
g
pehmeää voita
1
dl
punaviiniä
1
appelsiinin kuoriraaste
dl
vehnäjauhoja
100
g
mantelijauhetta
1
tl
leivinjauhetta
3
kananmunaa
Päällys
¾
dl
punaviiniä
¾
dl
appelsiinilikööriä (esim. Cointreau), kirsikkalikööriä (esim. Heering) tai appelsiinimehua
2–4
rkl
sokeria
Koristeluun
hedelmiä ja marjoja

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele päärynä ja persikka pieniksi paloiksi. Paloittele mansikat samankokoisiksi. Poista kirsikoista kivet ja pilko nekin. Laita kaikki kulhoon ja lisää ¾ dl sokeria. Anna mehustua 30 minuuttia.

  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa halkaisijaltaan noin 23-senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla.

  3. Mittaa 2 ½ dl sokeria, voi, punaviini ja appelsiinin kuoriraaste kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella huolella sekaisin. Lisää kuivat ainekset ja munat ja vatkaa uudelleen. Kääntele joukkoon puolet mehustuneista hedelmistä ja marjoista sekä 4 tl mehustuslientä.

  4. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 50–60 minuuttia. Peitä pinta foliolla tarvittaessa, jos se uhkaa tummua liikaa. Nosta jäähtymään.

  5. Sekoita päällyksen ainekset paistinpannulla tai pienessä kattilassa. (Käytä enemmän sokeria, jos laitat mehua liköörin sijaan.) Keitä muutama minuutti, kunnes seos on hieman siirappimaista. Kaada vielä hieman lämpimän kakun päälle.

  6. Nosta päälle loput mehustuneet marjat ja hedelmät ja koristele lisäksi tuoreilla hedelmillä ja marjoilla.

Kommentit (0)