Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2113 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Piparikuuset tuoksuvat ihanilta ja maistuvat vienosti mustapippurilta. Pulleat piparit ovat lisäksi ihanan pehmeitä, kuin leivoksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
30 kpl
Valmistusaika
40 min + 1 vrk + 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Joulun tikkupiparit

Ainekset

250
g
huoneenlämpöistä voita
100 + 100
g
sokeria
100
g
siirappia
1
tl
jauhettua kanelia
1
tl
jauhettua inkivääriä
1
tl
jauhettua neilikkaa
½
tl
-1 tl mustapippuria myllystä
1
kananmunan keltuainen
500
g
puolikarkeita vehnäjauhoja
2
tl
soodaa
Tomusokerikuorrutus
4
dl
siivilöityä tomusokeria
1
munanvalkuainen
muutama
tippa
etikkaa

Työvaiheet

  1. Vaahdota voi ja puolet sokerista. Kiehauta siirappi ja mausteet. Anna jäähtyä.
  2. Erottele kananmunan keltuainen ja valkuainen. Laita valkuainen pieneen, kelmulla suojattuu kuppiin jääkaappiin odottamaan pipareiden koristelua. Vatkaa loppu sokeri ja munankeltuainen vaahdoksi.
  3. Sekoita vaahdotettu sokeri-voi ja jäähtynyt siirappiseos sokeri-keltuaisvaahtoon. Yhdistä jauhot ja sooda omassa kulhossaan. Lisää jauhot vähissä erin siivilän läpi taikinaan voimakkaasti vatkaten. Peitä taikina ja anna levätä yön yli jääkaapissa.
  4. Kauli taikina 3-4 mm paksuksi levyksi. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Tee kuusimuotilla piparkakkuja. Aseta leivinpaperilla vuoratulle pellille piparkakku, paina siihen kevyesti jäätelötikku ja aseta toinen pipari tikun päälle. Taputtele kevyesti kuusta tiiviimmäksi, jotta tikku tarttuu taikinaan. Paista kuuset tikkuineen uunissa kauniin ruskeiksi, noin 8-10 min.
  5. Valmista tomusokerikuorrutus yhdistämällä kuorrutuksen ainekset ja koristele kuuset jouluasuun.

Kommentit (1)

nami-hiiri
Seuraa 
Liittynyt10.11.2014

Kokeiltu ja tykästytty! Tosin tein ensimmäiset suklaapiparkakkutaikinan lopusta aamulla, idea toimii, KIITOS IDEASTA!

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hildu on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Nämä lusikkaleivät sulavat suussa ja ovat helppoja tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 45 - 50
Valmistusaika
n. 1 h 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Suussa sulavat lusikkaleivät

Ainekset

350
g
voita
1,76
dl
sokeria
7,7
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1,5
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
Pan suolaa tai tav. suolaa 1/4 tl
vadelmamarmeladia tai muuta hilloa.

Työvaiheet

Laita uuni 175 asteeseen. Vatkaa, mikrossa vähän sulatettu voi ja sokeri, sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voisokeriseokseen, tee kuperalla pikkulusikalla lusikkaleipien puolikkaat, parhaita ovat vanhat Sorsakosken pikkulusikat tai vanhat hopealusikat. Ota lusikkaan taikinaa, älä painele sitä liikaa ja anna jäädä aika kukkuraiseksi taikina lusikan keskelle. Ota sitten lusikasta niin, että saat hyvin leivinpaperin päälle lusikan sileä puoli ylöspäin, jätä yksi sentti väliä. Jos taikinasta tulee murumaista lämmitä sitä mikrossa, sillä pehmästä taikinasta on helppoa muotoilla lusikkaleivän puolikkaat. Paista 175 asteessa noin 12 - 14 minuuttia, älä päästä palamaan, jos alkavat tummua ota heti pois uunista ja vedä leivinpaperin avulla pois pelliltä. Mieluummin saavat jäädä vähän vaaleiksi. Kun lusikkaleivän puolikkaat ovat vähän jäähtyneet, voitele toinen puolikas hipaisemalla hillolla. Pyöritä lopuksi hienossa kidesokerissa. Muista ottaa ajoissa lusikkaleivät huoneen lämpöön, sillä voi kovettuu kylmässä, osan voi säilyttää jääkaapissa ja loput pakastaa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 673 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Lumenvalkoiset joulupullat maistuvat lempeältä kookokselta. Taikina leivotaan kookosmaitoon ja kookosvoisilmät maksimoivat mehevyyden.

Vinkki! Pullat onnistuvat myös ilman kananmunaa. Pullista tulee vegaanisia, kun jätät munan pois ja voitelet pinnan soijajugurtilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 kpl
Valmistusaika
30 minuuttia + 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Kookospullat

Ainekset

½
l
kookosmaitoa
50
g
tuorehiivaa
1
muna
2
dl
sokeria
3
tl
kardemummaa
1
tl
suolaa
150
g
maidotonta leivontamargariinia
14–16
dl
vehnäjauhoja
Voiteluun
1
muna
Kookosvoisilmät
150
g
maidotonta leivontamargariinia
2
dl
kookoshiutaleita
½
dl
sokeria
½
dl
tomusokeria
Tomusokeri-kookoskuorrute
4
dl
tomusokeria
1
valkuainen
1
rkl
sitruunamehua
2
dl
kookoslastuja

Työvaiheet

  1. Lämmitä kookosmaito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola.
  2. Sulata rasva notkeaksi. Lisää puolet jauhoista ja alusta taikina kuohkeaksi. Lisää rasva ja loput jauhot. Vaivaa kimmoisaksi.
  3. Kohota taikina vedottomassa paikassa leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.
  4. Kumoa taikina leivontapöydälle ja vaivaa sitä hetki. Jaa taikina kahteen osaan ja molemmat osat kahteentoista palaan. Pyöräytä paloista pullia.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kohota pullia 15 minuuttia leivinliinan alla. Voitele pinta munalla.
  6. Tee kookosvoisilmät osaan pullista. Paista loput pullat sellaisenaan ja tee niille jälkikäteen tomusokerikuorrutus.
  7. Kuutioi rasva nopan kokoisiksi paloiksi. Paina pullan keskelle peukalolla syvä painauma. Paina rasva keskelle ja ripottele päälle kookoslastuja ja sokeria.
  8. Paista kaikkia pullia uunin keskitasolla 10–12 minuuttia.
  9. Tee loppuihin pulliin kuorrute. Sekoita tomusokerin joukkoon valkuainen ja sitruunamehu, jotta saat notkean kuorrutteen. Lisää sitruunamehua tarvittaessa. Lusikoi kuorrutetta jäähtyneiden pullien pintaan ja ripottele päälle kookoslastuja

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2113 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Tuttu taikina, uusi tapa tarjota! Leivo kakku pitkään vuokaan, viipaloi se tangoiksi, kasta raikkaaseen dippiin ja nauti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 palaa
Valmistusaika
1 h 30 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Maustekakku ja appelsiini-rommidippi

Ainekset

200
g
voita huoneenlämpöisenä
3 1/2
dl
sokeria
3
kananmunaa
5
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelirouhetta
2
rkl
kaakaojauhetta
1
tl
kanelia
1
tl
muskottipähkinää
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
leivinjauhetta
2
dl
turkkilaista jogurttia
Lisäksi
voita ja vehnäjauhoja vuokaan
Appelsiini-rommidippi
2
dl
appilsiinimehua
1
dl
sokeria
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
tummaa rommia
2
tähtianista

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota suorakaiteen muotoinen vuoka (vet. noin 1½ l).
  2. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa kananmunat yksitellen vaahtoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kääntele ne vuorotellen jogurtin kanssa vaahtoon. Lusikoi taikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 1 tunti. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassa ennen kumoamista.
  3. Laita appelsiini-rommidipin aineet pieneen kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Paloittele kakku sormenpaksuisiksi tangoiksi ja tarjoa dippikastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 673 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Superherkulliset ja klassiset lusikkaleivät sopivat juhliin kuin juhliin. Mikä parasta, voit tehdä ne valmiiksi viikkoa ennen H-hetkeä.

Näin onnistut: 

  1. Anna voin paahtua. Anna rasvan kiehua rauhassa ilman kantta, jolloin se saa hyvän, paahteisen maun. Riittävän alhaisella lämmöllä voi ei pala. Voi on sopivaa, kun sen väri on muuttunut syvemmän keltaiseksi. Lisää sokeri kuumaan voihin
  2. ...
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
30 kpl
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lusikkaleivät

Ainekset

200
g
voita
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Väliin
200
g
kiinteää vadelmahilloa tai vadelmamarmeladia
Pinnalle
1
dl
hienoa kidesokeria
2
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Sulata voi kattilassa. Anna kiehua ilman kantta hyvin miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia, kunnes rasvasulan vaahto on laskenut ja voin väri muuttuu kullankeltaiseksi. Sekoita joukkoon sokeri ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos voisokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi.
  3. Painele taikinaa jälkiruokalusikan pesään. Tasoita sormella ja vetäise taikina kupera puoli ylöspäin leivinpaperin päälle pellille. Paista 175 asteessa 8–12 minuuttia. Paistoaika riippuu pikkuleipien koosta. Tarkkaile, etteivät ne pääse palamaan. Vetäise valmiit pikkuleivät leivinpaperin avulla tasaiselle alustalle ja anna jäähtyä.
  4. Levitä pikkuleivän sileälle puolelle hilloa. Paina hillon päälle täyttämätön pikkuleipä. Kierittele valmiit lusikkaleivät vaniljasokerilla maustetussa sokerissa.

Vinkki! Kokeile myös omenaversioita: lisää taikinaan jauhojen joukossa ½ tl kanelia ja ½ tl vaniljasokeria. Täytä lusikkaleivät omenamarmeladilla ja lisää kierittelysokeriin ½ tl kanelia.

Kommentit (0)