Piparikuuset tuoksuvat ihanilta ja maistuvat vienosti mustapippurilta. Pulleat piparit ovat lisäksi ihanan pehmeitä, kuin leivoksia.
Joulun tikkupiparit
Ainekset
Työvaiheet
- Vaahdota voi ja puolet sokerista. Kiehauta siirappi ja mausteet. Anna jäähtyä.
- Erottele kananmunan keltuainen ja valkuainen. Laita valkuainen pieneen, kelmulla suojattuu kuppiin jääkaappiin odottamaan pipareiden koristelua. Vatkaa loppu sokeri ja munankeltuainen vaahdoksi.
- Sekoita vaahdotettu sokeri-voi ja jäähtynyt siirappiseos sokeri-keltuaisvaahtoon. Yhdistä jauhot ja sooda omassa kulhossaan. Lisää jauhot vähissä erin siivilän läpi taikinaan voimakkaasti vatkaten. Peitä taikina ja anna levätä yön yli jääkaapissa.
- Kauli taikina 3-4 mm paksuksi levyksi. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Tee kuusimuotilla piparkakkuja. Aseta leivinpaperilla vuoratulle pellille piparkakku, paina siihen kevyesti jäätelötikku ja aseta toinen pipari tikun päälle. Taputtele kevyesti kuusta tiiviimmäksi, jotta tikku tarttuu taikinaan. Paista kuuset tikkuineen uunissa kauniin ruskeiksi, noin 8-10 min.
- Valmista tomusokerikuorrutus yhdistämällä kuorrutuksen ainekset ja koristele kuuset jouluasuun.
Kokeiltu ja tykästytty! Tosin tein ensimmäiset suklaapiparkakkutaikinan lopusta aamulla, idea toimii, KIITOS IDEASTA!