Soppa365 on lisännyt 284 reseptiä.
Linkitetty 209 keittokirjaan.
Riikka Kaila

Tiskin minimoijan unelmapiiras on tässä! Maailman helpoin mustikkapiirakka sekoittuu suoraan voidellussa vuoassa, ilman monia leivontakulhoja.

Mustikan maku raikastuu lemon curdilla ja jogurtilla. Raikas piirakka ei ole lainkaan liian makea, joten sen päälle voi kauhoa reilusti vaniljajäätelöä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesän helpoin mustikkapiirakka

Ainekset

3 ½
dl
vehnäjauhoja
1
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
2
kananmunaa
1
dl
maustamatonta jogurttia
½
dl
rypsiöljyä
Päälle
1
dl
lemon curd -tahnaa
1-2
dl
mustikoita
1
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Voitele pyöreä piirakkavuoka (halkaisija 22-24 cm) hyvin voilla tai margariinilla.
  3. Mittaa voideltuun vuokaan jauhot, sokeri ja leivinjauhe ja sekoita keskenään. Lisää munat, jogurtti ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Levitä lopuksi taikina kauttaaltaan vuokaan.
  4. Tiputtele taikinan päälle lemon curdia nokareina ja levitä piirakan päälle. Ei haittaa, vaikka taikina ja tahna menevät sekaisin. Ripottele mustikoita piirakan päälle ja lopuksi sirottele pinnalle sokeria.
  5. Kypsennä piirakka uunin keskitasossa noin 30 minuuttia.
  6. Tarjoa piirakka hieman jäähtyneenä esimerkiksi jäätelön kera.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1401 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Suussasulavaa suklaata ja raikasta appelsiinia. Tämä juustokakku ammentaa makumaailmansa klassikkopatukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min + kakun hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Suklaa-mascarponekakku

Ainekset

Pohja
150
g
suklaakeksejä
25
g
voita
1
appelsiinin kuoriraaste
Täyte
200
g
tummaa (noin 45 %) suklaata
1
levy (120 g)
appelsiinisuklaata (Fazerina)
75
g
voita
3
kananmunaa
2
dl
kuohukermaa
prk (à 250 g)
mascarponea
4
liivatelehteä
2
rkl
appelsiinimehua
Päälle
appelsiinisuklaata, appelsiinia

Työvaiheet

  1. Murskaa keksit esimerkiksi kaulimen avulla tai tehosekoittimessa. Sulata voi ja pese ja raasta appelsiinin kuori. Sekoita voi ja kuoriraaste keksimuruihin. Pingota leivinpaperi irtopohjaiseen (noin 20 cm) vuokaan ja painele keksiseos pohjalle. Laita kylmään täytteen teon ajaksi.

  2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

  3. Paloittele suklaat ja voi lämmönkestävään kulhoon. Nosta vesihauteeseen kiehuvan kattilan päälle ja anna sulaa. Nosta kattila pois liedeltä ja anna suklaaseoksen jäähtyä noin 5 minuuttia. Erottele sillä aikaa keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset suklaaseokseen yksitellen voimakkaasti vatkaten. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele mascarponeen. Vatkaa valkuaiset erikseen vaahdoksi. Sekoita kaikki vaahdot varovasti suklaaseokseen.

  4. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista liivatelehdet kuivaksi ja liuota appelsiinimehuun. Anna jäähtyä hieman ja kääntele suklaamassaan. Kaada massa pohjan päälle ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia.

  5. Koristele suklaalla ja appelsiinilla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 300 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Mehevän kakkutaikinan juju on mantelijauheessa ja paksussa turkkilaisessa jogurtissa. Taikina valmistuu nopeasti, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään. Päälle ladotaan kuorineen keitetyt mandariiniviipaleet, jolloin makuun tulee reippaasti aromikkuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Mandariini-mantelikakku

Ainekset

2–3
luomumandariinia
½
dl
sokeria
½
dl
vettä
1
kanelitanko
Kakkutaikina
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
kananmunaa
100
g
sulatettua voita tai margariinia
dl
vehnäjauhoja
2
dl
mantelijauhetta
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua kardemummaa
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Pese mandariinit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi kuorineen.
  2. Mittaa sokeri ja vesi paistinpannulle. Lisää kanelitanko. Kiehauta. Lisää mandariiniviipaleet ja keitä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Vältä sekoittamista, jotta mandariiniviipaleet pysyisivät mahdollisimman ehjinä.
  3. Sekoita jogurtti, kananmuna ja sulatettu rasva kulhossa. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää nestemäisten ainesten joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  4. Vuoraa leivinpaperilla kakkuvuoka (halkaisija 20 cm). Kaada taikina vuokaan. Nosta mandariiniviipaleet liemestä ja aseta taikinan päälle. Jätä sokeriliemi talteen viimeistelyä varten.
  5. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja nosta tarjoiluvadille. Valuta päälle sokerilientä. (Jos sokeriliemi on jämähtänyt pannulle, kuumenna se notkeaksi.)

Kommentit (1)

Naminami
Seuraa 
Liittynyt17.2.2015

Tämän kakun aion leipoa sitten kun veriappelsiineja tulee kauppoihin.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2773 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Näiden pullien kierteissä maistuu mehevä karpalo-pistaasitäyte. Pienet pullat kypsyvät nopeasti ja ovat täydelllisiä suupaloja kahvin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 pullaa
Valmistusaika
45 min + kohotus 1 t 45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Käärmepullat

Ainekset

2
dl
täysmaitoa
tl
kuivahiivaa
¾
dl
ruokosokeria
2
kananmunaa
1
tl
vaniljasokeria
¾
tl
suolaa
n. 6
dl
vehnäjauhoja
Täyte
100
g
voita
1
dl
pehmeitä karpaloita (kuivattu)
1
dl
kuorettomia, suolaamattomia pistaaseja
1
dl
fariinisokeria
Voiteluun
1
kananmuna

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito 42-asteiseksi, kaada kulhoon ja liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri ja anna seoksen tekeytyä 10 minuuttia.

  2. Vatkaa munat, vanilja ja suola maidon joukkoon. Lisää jauhot parissa erässä sekoittaen. Taikinan tulee olla kosteaa ja tahmeaa. Lisää tarvittaessa 1–2 rkl jauhoja.

  3. Kostuta kädet vedellä ja vaivaa taikinaa kulhossa muutama minuutti. Taikina näyttää keskeneräiseltä tässä vaiheessa. Taputtele taikinan pinta tasaiseksi. Peitä taikina liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi, noin 1 tunti.

  4. Kuutioi voi kulhoon. Leikkaa karpalot pieniksi paloiksi. Jauha pistaasit hienoksi muruksi. Sekoita täytteen aineet keskenään sormin nyppimällä.

  5. Kaavi taikina jauhotetulle alustalle. Vaivaa taikina sileäksi, noin 5 minuuttia. Muotoile taikina palloksi ja anna sen levätä liinalla peitettynä 15 minuuttia.

  6. Leikkaa taikina kahtia. Kauli taikinapala 22 cm x 34 cm:n levyksi. Levitä puolet täytteestä taikinalevyn alimmaiselle puolikkaalle. Taita levy pitkän sivun suuntaisesti päällekkäin. Painele varovasti taikinapuolikkaita yhteen. Leikkaa taikinalevy terävällä veitsellä 20 ohueksi nauhaksi.

  7. Käärmepulla syntyy kahdesta taikinasuikaleesta. Kierrä ensin taikinasuikaleet molemmista päistä kierteelle. Kierrä sitten yksi suikale itsensä ympäri kiepiksi. Jatka kieppiä toisella suikaleella. Nipistä suikaleet liitoskohdasta yhteen ja käännä suikaleen häntä pullan alle. Yhdestä taikinapalasta tulee 10 pullaa. Toista sama toisella taikinapalalla.

  8. Kohota pullia liinan alla 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  9. Voitele pullat munalla. Paista 8–10 minuuttia, kunnes pullat ovat kypsiä.

Kommentit (1)

Vierailija

Järkyttävä nimi käärmepullat👎 . Ei totisesti innosta maistamaan.

Parempi olisi nimi kierrepullat.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2773 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Nämä prinsessa Leian kampausta muistuttavat pullat saavat paistua uunissa rapeiksi. Samalla täytteen sokeri paahtuu lähes nekkumaiseksi.

Lyypekkiläiset korvapuustit tunnetaan nimellä Frantzbrötchen. Trendikkäissä berliiniläisleipomoissa ne valmistetaan kylmäkohotetusta taikinasta ja leivonnaiset voivat olla kooltaan valtavia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
1 t 25 min + kohotus ja jähmetys 3 t 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lyypekkiläiset korvapuustit

Ainekset

Taikinajuuri
2
dl
maitoa
20
g
tuorehiivaa
½
dl
puolikarkeita spelttivehnäjauhoja
1
rkl
sokeria
Lisäksi
8–8½
dl
puolikarkeita spelttivehnäjauhoja
2
rkl
sokeria
¾
tl
suolaa
2
kananmunaa
65
g
huoneenlämpöistä suolatonta voita
Kaulintaan
250
g
kylmää suolatonta voita
Täyte
2
rkl
juoksevaa kasvirasvaa
2
dl
sokeria
rkl
kanelia
Sokerisiirappi
1
dl
vettä
100
g
sokeria

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito 37-asteiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää jauhot ja sokeri. Vatkaa tasaiseksi. Peitä kulho liinalla ja laita lämpimään paikkaan 30 minuutiksi.

  2. Yhdistä jauhot, sokeri ja suola kulhossa. Sekoita munat ja pehmeä voi nokareina joukkoon. Lisää kupliva taikinajuuri ja sekoita ensin haarukkavatkaimella ja vaivaa sitten käsin, kunnes taikina on muodostunut.

  3. Kumoa löysä taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja vaivaa käsin 5 minuuttia. Taikinan tulee olla sileää ja kimmoisaa. Laita taikina takaisin kulhoon ja kohota liinan alla kaksinkertaiseksi, 1–2 tuntia.

  4. Ripottele kylmän voin päälle reilusti jauhoja. Kauli voi kahden leivinpaperin välissä 23 cm:n neliöksi. Laita voi leivinpapereineen jääkaappiin jähmettymään.

  5. Painele kohotetusta taikinasta ilmat pois ja kumoa se jauhotetulle alustalle. Vaivaa, kunnes isoimmat ilmakuplat ovat hävinneet. Kauli 33 cm:n kokoiseksi neliöksi.

  6. Laita voi kulmittain kaulitun taikinan päälle. Taita taikinareunat voin peitoksi. Kauli taikina 20 cm x 30 cm:n suorakaiteeksi.

  7. Taita kaulittu levy kolmeen osaan, kääri muovikelmuun ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi. Toista kauliminen ja taittaminen vielä kaksi kertaa. Jos voi tuntuu pehmeältä, laita taikina hetkeksi jääkaappiin.

  8. Sekoita täytettä varten sokeri ja kaneli keskenään. Valmista sokerisiirappi. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa kiehuvaksi. Keitä, kunnes sokeri on sulanut ja muuttunut siirappimaiseksi. Jäähdytä huoneenlämmössä.

  9. Leikkaa taikina kahteen palaan. Laita toinen pala takaisin kylmään. Kauli taikina 40 cm:n kokoiseksi neliöksi ja voitele levy rasvalla. Ripottele pinnalle puolet kanelisokerista. Painele kanelisokeri kaulimella taikinan pintaan kiinni. Kääri taikina napakaksi rullaksi ja leikkaa kuuteen yhtä suureen palaan.

  10. Paina pullia yksi kerrallaan puisen lusikan tai kauhan varrella niin, että pullaan tulee syvä painauma, mutta taikina pysyy ehjänä. Litistä pullan reunat vielä käsin niin, että kierrekuvio tulee selvästi esille.

  11. Laita pullat leivinpaperin päälle pellille. Peitä liinalla ja anna kohota 20 minuuttia. Leivo toinen taikinapala samoin. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  12. Paista pullia uunin keskitasolla 20–22 minuuttia. Voitele kuumat pullat sokerisiirapilla.

Vinkki Voin kaulinta onnistuu helpommin, kun leikkaat voipalan vaakatasossa puoliksi.

Kommentit (1)

Käyttäjä22252
Seuraa 
Liittynyt11.4.2020

Ei ole ehkä niin helppo miltä näyttää. Muoto vaikea saada ja valmistus tosiaan vie useamman tunnin.