Korvapuustipäivää vietetään 4.10. Leivo puustien sijaan ihanat pitkot, joista riittää kaikille!
Korvapuustipitko
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Vatkaa joukkoon kuivahiiva, muna, sokeri, kardemumma, suola ja puolet jauhoista. Vaivaa taikinaan loput jauhot ja pehmeä voi. Vaivaa yhä, kunnes taikina irtoaa kädestä ja kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla noin tunti. Vaivaa ilmakuplat pois.
- Levitä leivinpaperiarkki työalustalle. Jauhota paperi ja kauli taikina sen päälle arkin kokoiseksi levyksi. Levitä pehmeä voi taikinalevylle nuolijalla. Ripottele päälle sokeri ja kaneli. Kääri taikina leivinpaperin avulla tiiviiksi rullaksi.
- Leikkaa rulla kahtia ja nosta ne leivinpaperille niin, että väliin jää tilaa.
- Leikkaa rulliin veitsellä tai saksilla syvät viillot muutaman sentin välein. Vedä pitkoa kevyesti vähän pidemmäksi. Paina jokaiseen taikinapalaan kuoppa, kuin tekisit korvapuusteja. Anna pitkojen kohota liinan alla puoli tuntia.
- Sivele pitkot munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia, kunnes pitkot ovat sisältä kypsiä ja saaneet kauniin paistopinnan.