Me Naiset on lisännyt 1156 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Piia Arnould

Raikas piirakka on hetkessä valmis, sillä se leivotaan valmistaikinasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Limetti-ricottapiirakka

Ainekset

2
kananmunaa
1
kananmunankeltuainen
250
g
ricottajuustoa
1
dl
sokeria
4
limetin mehu
2
dl
kuohukermaa
Lisäksi
400
g
pakastemurotaikinaa

Työvaiheet

  1. Yhdistä kananmunat, keltuainen, ricotta, sokeri ja limettimehu.
  2. Vaahdota kerma ja nostele vaahto ricottaseoksen joukkoon. Painele sulanut pakastemurotaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Kumoa täyte päälle. Paista 175 asteessa 25–30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pohja kypsää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1156 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Vegaanisen pullataikinan perus­ohje sopii sovellettavaksi kaiken­laisiin pulliin: pitkoihin, korvapuusteihin ja pikkupulliin. Tällä kertaa taikinasta pyöräytetään ihanat vaniljasolmupullat. Voit käyttää taikinanesteenä mitä tahansa kasvimaitoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 pullaa
Valmistusaika
30 min + kohotus 1 t + paisto 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaniset vaniljasolmut

Ainekset

½
l
hasselpähkinämaitoa
25
g
tuorehiivaa
2
dl
sokeria
1
rkl
kardemummaa
1
tl
suolaa
13–15
dl
vehnäjauhoja
150
g
vegaanista margariinia
Täyte
1
prk
vegaanista vaniljavanukasta (esim Alpro)
½
dl
hasselpähkinä­rouhetta
Kristallipinta
150
g
vegaanista margariinia
2
dl
erikoishienoa sokeria

Työvaiheet

  1. Lämmitä hasselpähkinämaito kädenlämpöiseksi isossa kattilassa ja nosta liedeltä. Sekoita joukkoon murennettu hiiva, sokeri, kardemumma ja suola.

  2. Aloita jauhojen lisääminen voimakkaasti käsivatkaimella vatkaten. Kun taikina on paksua velliä, lisää jauhoja pienemmissä erissä samalla vaivaten, kunnes taikina on kimmoisan pehmeää. Vaivaa joukkoon huoneenlämpöinen rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Peitä kattila liinalla tai kannella ja laita vedottomaan paikkaan kohoamaan puoleksi tunniksi.

  3. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa levyksi. Levitä puolet vanukkaasta ja pähkinärouheesta levylle. Taita levy puoliksi ja leikkaa parin sormen levyisiksi kaistaleiksi. Kierrä taikinakaistaletta pituussuunnassa ja solmi solmuksi. Nostele solmut pellille leivinpaperin päälle. Peitä toisella leivinpaperilla ja anna kohota 15 minuuttia. Tee sillä välin loput taikinasta solmuiksi.

  4. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Paista yksi pelti kerrallaan. Paistoaika on pullien koosta riippuen noin 10 minuuttia.

  5. Sulata margariini ja kumoa sokeri kulhoon. Kasta pullat ensin margariiniin ja sitten sokeriin.

Kommentit (0)

Emilia Soppa365 on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Pienestäkin mustikkasaaliista saa aikaiseksi piirakan! Helpoiten se onnistuu tavallisessa irtopohjavuoassa.

Tämä mustikkapiirakka tehdään mamman marjapiirakan tyyliin: pohjana on murotaikina ja päällä mehevä kermainen täyte, joka sekoitetaan tällä kertaa pienestä purkillisesta ranskankermaa. 

Pohjaan kannattaa käyttää grahamjauhoja, sillä niiden ansiosta siitä tulee erityisen murea ja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
10 min + 25 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Pieni mustikkapiirakka

Ainekset

Pohja
100
g
voita
¾
dl
sokeria
1
muna
dl
vehnäjauhoja
1
dl
grahamjauhoja
¾
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
Täyte
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
muna
½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
3
dl
tuoreita mustikoita

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin.
  2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten. Mittaa ainesten päälle jauhot, leivinjauhe ja suola. Pyöräytä ne ensin keskenään sekaisin ja vatkaa sitten sähkövatkaimen pienimmällä teholla taikinaan. (Vatkaa vain sen verran, että taikina on tasaista).
  3. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille parin sentin korkeudelle.
  4. Sekoita ranskankerma, muna ja sokerit keskenään. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan. Ripottele pinnalle mustikat.
  5. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 20–25 minuuttia. Siirrä piirakka vuoasta vadille leivinpaperin avulla hetken jäähtyneenä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1156 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Mehevän kirsikkapiirakan salaisuus on taikinaan vatkattu mantelimassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirsikka-mantelipiirakka ja vaniljavaahtoa

Ainekset

1
pkt (150 g)
huoneenlämpöistä mantelimassaa
dl
sokeria
3
kananmunaa
1
luomusitruunan kuori
1
dl
kermaa
100
g
voita
1
dl
vehnäjauhoja
dl
paloiteltuja kirsikoita
Vaniljavaahto
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
1
dl
turkkilaista jogurttia
Päälle
kirsikoita

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa mantelimassa ja sokeri yhteen sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Pese ja raasta sitruunan kuori ja lisää se taikinaan.
  2. Lämmitä kermaa ja voita kattilassa, kunnes voi sulaa. Siivilöi jauhot joukkoon. Kääntele seos varovasti taikinan joukkoon.
  3. Hienonna kirsikat karkeasti. Kaada taikina piirakkavuokaan vuorotellen kirsikoiden kanssa. Kypsennä uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Piirakka saa jäädä kosteaksi.
  4. Sekoita vaniljarahka ja jogurtti keskenään.
  5. Koristele piirakka kirsikoilla ja tarjoa vaniljavaahdon kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1156 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Makea vadelma, kirpeä raparperi, ruskistettu voi ja yllärimaustajana kamomillatee. Tässä on piirakka, jota on pakko saada lisää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kamomillalla maustettu vadelma-raparperipiirakka

Ainekset

175
g
voita
½
tl
leivinjauhetta
3
dl
vehnäjauhoja
¾
dl
sokeria
¼
dl
ruokosokeria
1
tl
kardemummaa
Päälle
200
g
vadelmia
100
g
raparperia
4
rkl
hillosokeria
4
kamomillateepussia (noin 4 tl teepurua)
Lisäksi
tuoreita vadelmia vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kasarissa keskilämmöllä ja sekoittele, jotta se ei pala. Jatka muutama minuutti, kunnes voi vaahtoaa, tummuu hieman ja tuoksuu pähkinältä. Anna jäähtyä hetki.
  2. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoita ruskistettu voi nopeasti käännellen joukkoon. Levitä löysä taikina (halkaisijaltaan 28 cm:n) piirakkavuokaan.
  3. Paloittele raparperit. Levitä vadelmien kanssa taikinan päälle. Aja tehosekoittimessa sokeri ja teepussin sisältö. Kaada vadelmien ja raparperin päälle. Kypsennä 30 minuuttia.

Kommentit (0)