Näistä joulutortuista pitävät nekin, joille perinteiset luumumarmeladilla päällystetyt tortut eivät maistu. Torttulevyt päällystetään suitsait ranskankermalla, kuivatuilla luumuilla, omenalla, pähkinöillä ja kanelilla, eikä näitä torttuja tarvitse edes taitella. Huippuhelppoa, maukasta ja rouskuvaa!
Luumu-omenatortut
Ainekset
Työvaiheet
- Asettele taikinalevyt leivinpaperin päälle sulamaan noin 15 minuutiksi. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Kuutioi luumut ja omenat arpanopan kokoisiksi paloiksi. Rouhi pähkinät. Sekoita luumut, omenat, pähkinät, hunaja ja kaneli kulhossa.
- Sivele ranskankerma torttulevyjen päälle. Jaa luumu-omenatäyte ranskankerman päälle.
- Paista torttuja uunin keskitasossa noin 12 minuuttia.
- Valuta halutessasi pinnalle hieman hunajaa ja viipaloi tortut.