Raikasta ja pehmeää mangomoussekakkua täydentävät suklainen pohja, makeat suklaakaramellit ja rapea suklaasikarireunus. Mikäli aikomuksesi on yllättää vieraat tyylikkäällä kakulla, on tämä varma valinta. Eikä kukaan käske kertomaan, miten helppo kakku onkaan valmistaa!
Mango-suklaakakku
Ainekset
Työvaiheet
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keksit voisulaan ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 18–22cm) pohjalle.
Valmista mangomousse. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota yhdessä kulhossa kerma ja toisessa kulhossa Arla Lempi Crème fraîche. Lisää Crème fraîche ja Arla Keittiö Mangorahkat vaahdotetun kerman joukkoon. Siivilöi joukkoon myös tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.
Purista limetistä mehu ja kuumenna se muovikulhossa mikrossa. Purista liotetuista liivatteista vesi pois ja sekoita liivatteet kuumaan limemehuun.
Kaada kädenlämpöinen, juokseva liivateseos ohuena nauhana mangovaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään 4–6 tunniksi.
Irrota hyytynyt kakku vuoasta. Koristele kakun reuna painamalla reunaan puolitettuja suklaasikareita. Kokoa suklaakaramelleja kakun keskelle. Siivilöi kakun pinnalle ripaus kaakaojauhetta ja viimeistele valuttamalla päälle suklaasulaa.
Taisi se mango unohtua reseptistä!