Mainos
Arla Keittiö on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 74 keittokirjaan.
Arla Keittiö

Raikasta ja pehmeää mangomoussekakkua täydentävät suklainen pohja, makeat suklaakaramellit ja rapea suklaasikarireunus. Mikäli aikomuksesi on yllättää vieraat tyylikkäällä kakulla, on tämä varma valinta. Eikä kukaan käske kertomaan, miten helppo kakku onkaan valmistaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10 annosta

Mango-suklaakakku

Ainekset

Pohja
175
g
suklaisia täytekeksejä, esim. Oreo tai Domino
70
g
voita
Mangomousse
2
dl
Arla Vispikermaa
2
prk
(a´200 g) Arla Lempi Crème fraîche 28%
1
dl
tomusokeria
1
lime
4
liivatetta
Koristeluun
1
pkt
(250 g) suklaasikareita esim. Papadopoulos Caprice
100
g
suklaakaramelleja
kaakaojauhetta
sulatettua suklaata
2
prk
(a´200 g) Arla Keittiö Mangorahkaa

Työvaiheet

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keksit voisulaan ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 18–22cm) pohjalle.

Valmista mangomousse. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota yhdessä kulhossa kerma ja toisessa kulhossa Arla Lempi Crème fraîche. Lisää Crème fraîche ja Arla Keittiö Mangorahkat vaahdotetun kerman joukkoon. Siivilöi joukkoon myös tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.

Purista limetistä mehu ja kuumenna se muovikulhossa mikrossa. Purista liotetuista liivatteista vesi pois ja sekoita liivatteet kuumaan limemehuun.

Kaada kädenlämpöinen, juokseva liivateseos ohuena nauhana mangovaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään 4–6 tunniksi.

Irrota hyytynyt kakku vuoasta. Koristele kakun reuna painamalla reunaan puolitettuja suklaasikareita. Kokoa suklaakaramelleja kakun keskelle. Siivilöi kakun pinnalle ripaus kaakaojauhetta ja viimeistele valuttamalla päälle suklaasulaa.

 

Kommentit (1)

katriinako
Seuraa 
Liittynyt25.11.2014

Taisi se mango unohtua reseptistä!

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ajankohtaisimmat croissantit ovat nyt raidallisia. Voitaikinan ja tumman suklaan liitto keikkuu makean ja suolaisen rajamaastossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 kpl
Valmistusaika
20 min + sulattaminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Minisuklaacroissantit

Ainekset

1
pkt (500 g)
esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa (pakaste)
50
g
voita huoneenlämpöisenä
2
rkl
kaakaojauhetta
100
g
tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70 %)

Työvaiheet

  1. Ota voitaikina huoneenlämpöön sulamaan noin tuntia ennen leipomista.

  2. Sekoita pehmeä voi ja kaakaojauhe.

  3. Kauli voitaikina noin puolta ohuemmaksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä voi-kaakaojauheseos ohueksi kerrokseksi levylle. Leikkaa levy pitkittäin puoliksi taikinapyörällä. Leikkaa puolikkaat pieniksi kolmioiksi. Yhdestä puolikkaasta levystä tulee 9 kolmiota.

  4. Laita jokaisen kolmion leveään päähän pieni pala suklaata. Rullaa kolmiot sarviksi. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Pariisilaiskahviloissa sitruunatortut tehdään nyt huikean korkeiksi. Sitruunan tilalla täytteessä toimii myös kotimainen kirpakka tyrni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
30 min + kypsennys 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tyrni-marenkitorttu

Ainekset

100
g
voita huoneenlämpöisenä
½
dl
sokeria
2
keltuaista
dl
vehnäjauhoja
1
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
3
keltuaista
2
dl
sokeroimatonta tyrnimehua
1
dl
sokeria
2
rkl
perunajauhoja
½
dl
sitruunamehua
25
g
voita
MARENKI
5
valkuaista
2
dl
tomusokeria
LISÄKSI
voita vuokaan

Työvaiheet

  1. Aloita täytteestä. Erottele keltuaiset kattilaan (säästä valkuaiset marenkia varten). Lisää kattilaan tyrnimehu, sokeri ja perunajauhot. Purista joukkoon sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon voi. Anna jäähtyä taikinan valmistuksen ajan.

  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Erottele keltuaiset valkuaisista. Lisää keltuaiset voi-sokerivaahtoon yksitellen koko ajan vatkaten. Laita valkuaiset muiden valkuaisten joukkoon. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

  3. Voitele piirasvuoka (Ø noin 22–25 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Ota vuoka uunista ja levitä täyte pohjalle. Jatka paistamista noin 15 minuuttia.

  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Lusikoi marenki korkeaksi pyramidiksi piirakan päälle. Ruskista marengin pinta kauttaaltaan joko keittiökäyttöön tarkoitetulla kaasupolttimella eli tohottimella tai käyttämällä piirakkaa noin minuutin ajan uunin grillivastusten alla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ruskistettu voi ja manteli ovat financierin tärkeimmät ainek­set. Vadelman raikkaus sopii ranskalaisleivokseen ja värjää sen kauniin roosan väriseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 20 kpl
Valmistusaika
1 h 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vadelmafinancier

Ainekset

150
g
voita
3
dl
sokeria
5
valkuaista
2
dl
mantelijauhoja
3
dl
vehnäjauhoja
dl
vadelmasosetta (n. 2 dl pakastevadelmia sulatettuna)
LISÄKSI
2
rkl
tomusokeria
1
rkl
pakastekuivattua vadelmaa

Työvaiheet

  1. Vuoraa noin 30 cm x 20 cm:n kokoinen vuoka leivinpaperilla.

  2. Sulata voi pannulla ja jatka kuumentamista keskilämmöllä, kunnes voi ruskistuu ja tuoksuu pähkinäisen paahteiselta. Tähän menee noin 8–10 minuuttia. Anna ruskistetun voin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten.

  4. Yhdistä mantelijauhe ja vehnäjauhot. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella (siemeniä ei tarvitse poistaa). Kääntele ruskistettu voi, jauhoseos ja vadelmasose valkuais-sokerivaahtoon. Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta veitsellä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  5. Leikkaa jäähtynyt financier pieniksi harkoiksi ja siivilöi tomusokeria päälle. Ripottele koristeeksi kuivattua vadelmaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Raikkaimmat leivontarendit tulevat nyt Japanista ja Pariisista. Suolainen ja uma­minen miso on loistava pari makealle banaanille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
15 min + kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Miso-banaanileipä

Ainekset

3
kypsää banaania
1
dl
cashewpähkinöitä
75
g
voita
50
g (3 rkl)
misotahnaa
1
dl
siirappia
2
kananmunaa
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kanelia
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
PINNALLE
2
pientä banaania
2
rkl
seesaminsiemeniä
2
tl
misoa
2
rkl
tummaa siirappia
LISÄKSI
voita ja korppujauhoja vuokaan

Työvaiheet

  1. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (Ø noin 24 cm).

  2. Muussaa banaanit haarukalla. Rouhi pähkinät muutamaan osaan veitsellä. Sulata voi ja sekoita joukkoon miso, siirappi ja munat. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan pähkinöiden ja banaanisoseen kanssa. Kaada taikina vuokaan.

  3. Leikkaa pinnalle tulevat banaanit pitkittäin ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne taikinan pinnalle kehän muotoon. Ripottele siemenet päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 t. Anna jäähtyä hetki ennen irrottamista.

  4. Sekoita miso ja siirappi pienessä kulhossa. Irrota miso-banaanileipä tarjoiluvadille ja lusikoi misosiirappi pinnalle.

Kommentit (0)