Kaupallinen yhteistyö
Dansukker on lisännyt 24 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.

Mustapippurilla maustettu mansikka-balsamicohillo toimii mainiosti kesäisen brie-juustosalaatin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-balsamicohillo

Ainekset

500
g
mansikoita
1/4
dl
vettä
250
g
Dansukker Hillosokeria
4
rkl
Balsamietikkaa
1
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja perkaa mansikat. Pilko isot marjat.
  2. Pane mansikat, vesi ja hillosokeri kattilaan, kuumenna ja keitä 5 minuuttia.
  3. Lisää mausteet ja keitä vielä muutama minuutti.
  4. Kuori vaahto ja purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Luumu-kauracrumble yhdistää pehmeän ja rapean koukuttavalla tavalla. Taikinamurujen alle voi luumujen sijaan laittaa hapokkaita omenoita, karviaisia tai muita marjoja tai hedelmiä, jotka pistävät fariinisokerille kampoihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
15 min + kypsennys 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Luumu-kauracrumble

Ainekset

10
tuoretta luumua
2
rkl
voita
2
rkl
fariinisokeria
Crumble
3
dl
isoja kaurahiutaleita
1
dl
hasselpähkinäjauhetta
dl
fariinisokeria
150
g
voita huoneenlämpöisenä
Lisäksi
vaniljajäätelöä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Poista luumuista kivet ja leikkaa hedelmät viipaleiksi. Lado viipaleet uunivuokaan. Säästä noin 20 viipaletta paistoksen pinnalle.

  2. Leikkaa voi nokareiksi ja laita nokareet vuokaan luumujen päälle. Ripottele fariinisokeri pinnalle. Siirrä vuoka uuniin ja kypsennä noin 15 minuuttia.

  3. Laita crumblen aineet kulhoon ja nypi tasaiseksi seokseksi. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen. Levitä crumble tasaiseksi kerrokseksi esipaistettujen luumujen päälle. Lado loput luumuviipaleet pinnalle. Kypsennä uunissa 20–25 minuuttia. Tarjoa crumble lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Nopsasti valmistuvaan piirakkaan kannattaa yhdistellä erilaisia marjoja. Osan niistä voi jättää myös kypsän piirakan päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
15 min + kypsennys 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Punaisten marjojen piirakka

Ainekset

dl
juoksevaa margariinia
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
neljän viljan hiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1
kananmuna (L-koko)
1
dl
täysmaitoa
4
dl
marjasekoitusta (esim. punaherukoita, vadelmia, puolukkaa)
Lisäksi
1
rkl
juoksevaa margariinia vuoan voiteluun
3–4
dl
tuoreita marjoja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka margariinilla (ø noin 25 cm).

  2. Sekoita margariini, sokeri, jauhot, hiutaleet, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhossa murumaiseksi seokseksi. Ota 1/3 seoksesta toiseen kulhoon. Lisää muna ja maito 2/3 muruseokseen ja sekoita sähkövatkaimella nopeasti tasaiseksi.

  3. Kaada taikina vuokaan ja levitä marjat taikinan päälle. Ripottele sivuun otettu muruseos marjoille. Kypsennä piirakkaa uunissa noin 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.

  4. Lado haalean piirakan päälle tuoreita marjoja juuri ennen tarjoamista.

Vinkki! Jos käytät piirakkaan pakastemarjoja, lisää ne joukkoon kohmeisina ja lisää paistoaikaa tarpeen mukaan.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 264 reseptiä.
Linkitetty 183 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Jos rakastat key lime -piirakkaa, ihastut takuulla tähän puolukkapiirakkaan. Täytteessä maistuvat kinuskinen kondensoitu maito, limetti ja kirpeät puolukat. Piirakkapohjaan lisätään reilusti kookoshiutaleita, jotka antavat pohjalle maun lisäksi mahtavasti rapeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kinuskinen puolukkapiirakka

Ainekset

Pohja
150
g
huoneenlämpöistä voita
1
dl
sokeria
1
kananmuna
3
dl
vehnäjauhoja
dl
kookoshiutaleita
½
tl
leivinjauhetta
Täyte
1
prk (397 g)
kondensoitua maitotiivistettä
1
prk (200 g)
kermarahkaa
2
kananmunaa
1
tl
vaniljasokeria
1
limetin mehu ja raastettu kuori
2
dl
puolukoita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Sekoita jauhot, kookoshiutaleet ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Nosta taikina kulhossaan jääkaappiin vähintään vartiksi.
  2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  3. Painele taikina kevyesti voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
  4. Sekoita maitotiiviste, kermarahka, kananmunat ja vaniljasokeri kulhossa. Pese limetti, raasta siitä kuori ja purista mehu, ja lisää ne täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Lisää päälle puolukat.
  5. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes reunat ovat kauniin ruskeat ja täyte hyytynyt. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja tarjoile. Piirakka säilyy jääkaapissa pari päivää.

Kommentit (13)

Vierailija

Mikä rasvaprosentti on suomalaisessa kermarahkassa? Ajattelin käyttää sitruunaa limetin sijaan. Se varmaankin onnistuu vai mitä?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Ainakin Valion kermarahkassa näyttäisi olevan noin 9 % rasvaa. Sitruuna toimii limetin tilalla oikein hyvin!

Elli sé

Tarkoitetaanko kondensoidulla maidolla valmiiksi karamellisoitua vai sitä tavallista kondensoitu maitoa?

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos kysymyksestä, tähän tulee tavallista kondensoitua maitoa.

Vierailija

En pidä kookoshiutaleista, muuten ohje kuulostaa ihanalta. Voikohan ne korvata esim. samalla määrällä kaurahiutaleita vai pitäisikö laittaa vähemmän?

Vierailija

Vierailija täällä ihmettelee kysymystä kermarahkan rasvaprosentista, kun voitakin tulee 150g eli onko kermarahkan rasvaprosentilla jotain oleellista merkitystä?

Vierailija

Onko tavallinen kondensoitu maito se makea vai se ilman sokeria?

Leivonleivon

Uskoisin, että kermarahkalla täytteestä tulee täyteläisemmän makuinen kuin vähemmän rasvaa sisältävällä rahkalla. Voi tulee murotaikinapohjaan, joten se ei vaikuta täytteen makuun.

Vierailija

Voiko vehnäjauhot korvata gluteenittomalla?

Vierailija

Ostin karamellisoitua maitotiivistettä ja piirakka on jo uunissa, kun huomasin vasta eron. Nooh, saapa nähdä.

Jorma leipoo

Mistä tämä nimi kinuskinen tulee, kun mitään kinuskia ei piirakkaan tule?

hiiva
Seuraa 
Liittynyt8.2.2015

Voiko pakastaa.

Vierailija

Tein ja hyvää tuli! Kookoshiutaleet meni makumieltymysten vuoksi vaihtoon eli kaurahiutaleiksi. Täyte vaikutti ennen piirakan uuniin laittamista liian juoksevalta, joten lisäsin teelusikallisen maizenaa, perunajauhot käy yhtä hyvin. Puolukoiden määrä ei ainakaan omassa piirakkavuossani täsmännyt, joten kaksinkertaistin määrän.

Me Naiset on lisännyt 1342 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Sangria kuljettaa ajatukset välittömästi Espanjan auringon alle. Sangrian maut – punaviinin, marjat ja hedelmät – voi nauttia myös kakkuna. Que creativo!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Helppo

Sangriakakku

Ainekset

2
kypsää persikkaa tai nektariinia
1
päärynä
dl
paloiteltuja kirsikoita
dl
paloiteltuja mansikoita
¾ + 2½
dl
sokeria
225
g
pehmeää voita
1
dl
punaviiniä
1
appelsiinin kuoriraaste
dl
vehnäjauhoja
100
g
mantelijauhetta
1
tl
leivinjauhetta
3
kananmunaa
Päällys
¾
dl
punaviiniä
¾
dl
appelsiinilikööriä (esim. Cointreau), kirsikkalikööriä (esim. Heering) tai appelsiinimehua
2–4
rkl
sokeria
Koristeluun
hedelmiä ja marjoja

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele päärynä ja persikka pieniksi paloiksi. Paloittele mansikat samankokoisiksi. Poista kirsikoista kivet ja pilko nekin. Laita kaikki kulhoon ja lisää ¾ dl sokeria. Anna mehustua 30 minuuttia.

  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa halkaisijaltaan noin 23-senttinen irtopohjavuoka leivinpaperilla.

  3. Mittaa 2 ½ dl sokeria, voi, punaviini ja appelsiinin kuoriraaste kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella huolella sekaisin. Lisää kuivat ainekset ja munat ja vatkaa uudelleen. Kääntele joukkoon puolet mehustuneista hedelmistä ja marjoista sekä 4 tl mehustuslientä.

  4. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 50–60 minuuttia. Peitä pinta foliolla tarvittaessa, jos se uhkaa tummua liikaa. Nosta jäähtymään.

  5. Sekoita päällyksen ainekset paistinpannulla tai pienessä kattilassa. (Käytä enemmän sokeria, jos laitat mehua liköörin sijaan.) Keitä muutama minuutti, kunnes seos on hieman siirappimaista. Kaada vielä hieman lämpimän kakun päälle.

  6. Nosta päälle loput mehustuneet marjat ja hedelmät ja koristele lisäksi tuoreilla hedelmillä ja marjoilla.

Kommentit (0)