Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3255 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kesän maukkaimman mansikkakakun taikina pilkutetaan unikonsiemenillä. Täytteessä yhdistyvät tuoreet marjat ja tahmea sitruunatahna. Päälle muotoillaan kaunis seppele.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
30 min + 1 t 15 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mansikkainen unikonsiemenkakku

Ainekset

200
g
huoneenlämpöistä voita
1,5
dl
sokeria
3
munaa
4
dl
vehnäjauhoja
0,5
dl
unikonsiemeniä
2
tl
vaniljasokeria
1,5
tl
leivinjauhetta
1
dl
sitruunatahnaa (lemon curd)
Kostutus
1
dl
appelsiinimehua
Täyte
1
l
mansikoita
4
dl
vispikermaa
1
rkl
tomusokeria
1
dl
sitruunatahnaa (lemon curd)
Koristeluun
mansikoita, mintunlehtiä, orvokkeja, marenkia

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaamista jatkaen. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne ja sitruunatahna taikinaan. Kaada taikina pinnoitettuun kakkuvuokaan (halkaisija 22 cm). Paista uunin alaosassa noin 50 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun tikkuun ei enää tartu taikinaa. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä.
  2. Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen. Leikkaa mansikat viipaleiksi. Vatkaa kerma ja mausta se sokerilla.
  3. Nosta alin kakkulevy tarjoiluvadille. Kostuta se appelsiinimehulla. Levitä puolet sitruunatahnasta levylle. Levitä päälle mansikoita ja kermavaahtoa. Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle, kostuta ja täytä kuten alimmainen. Nosta päällimmainen kakkulevy päälle ja kostuta myös se.
  4. Levitä kakun päälle kermavaahtoa ja koristele mansikoita, kukilla, mintulla ja marenkimuruilla.

Kommentit (1)

Vierailija

Tuleeko taikinaan suklaata tai kaakaojauhetta, vai mistä kakun tummalta näyttävä väri tulee?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3255 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 8–10 annosta
Valmistusaika
30 min + kypsennys 20 min + jääkaapissa 4 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Limoncellokakku

Ainekset

2
kananmunaa
1
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
(luomu)sitruunan kuori raastettuna
KOSTUTUS
1
rkl
limoncelloa
1
rkl
sokeria
2
rkl
vettä
TÄYTE
3
liivatelehteä
2
rs (à 250 g)
mascarponejuustoa
400
g
kreikkalaista jogurttia (rasvaa 6%)
1
dl
sokeria
1
dl
sitruunamehua
½
dl
limoncelloa
LISÄKSI
1
rkl
voita + vehnäjauhoja (kandeerattuja sitruunaviipaleita)

Työvaiheet

  1. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (Ø 20–22 cm). Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Pese sitruuna ja raasta sen kuori hienoksi. Kääntele jauhoseos ja sitruunankuori muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Pese vuoka ja laita pohja takaisin vuokaan.

  2. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi.

  3. Vatkaa mascarpone, jogurtti ja sokeri tasaiseksi. Purista sitruunamehu. Kuumenna limoncello ja sitruunamehu pienessä kattilassa. Siirrä syrjään liedeltä. Puristele liivatteista ylimääräinen neste pois ja liuota lehdet limoncello-sitruunamehuseokseen. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia. Sekoita liivate-limoncello-sitruunaliemi ohuena nauhana täyt- teen joukkoon. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

  4. Irrota kakku vadille. (Koristele kandeeratuilla sitruunaviipaleilla.)

Kandeeratut sitruunaviipaleet valmistuvat näin: Kiehauta kattilassa 2 dl vettä ja 2 dl sokeria. Ota kattila liedeltä. Pese ja leikkaa 2 luomusitruunaa ohuiksi viipaleiksi. Laita ne kattilaan noin 5 minuutiksi. Nosta viipaleet reikäkauhalla leivinpaperille. Anna kuivua 1 vrk.

 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3255 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Britapohjat voi tehdä edellisenä päivänä valmiiksi ja säilyttää yön yli huoneenlämmössä. Myös täytteen voi tehdä valmiiksi ja säilyttää rasiassa jääkaapissa. Jos vieraat saapuvat eri aikaan, on kätevää täyttää ja nostaa yksi kakkuneliö kerrallaan pöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
30 min + kypsennys 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Vanilja-vadelmabrita

Ainekset

150
g
voita huoneenlämpöisenä
dl
sokeria
4
keltuaista
1
vaniljatanko
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelirouhetta
2
tl
leivinjauhetta
dl
maitoa
MARENKI
4
valkuaista
2
dl
sokeria
TÄYTE
3
dl
vadelmia sulatettuna (kotimaisia)
2
prk (à 200 g)
vaniljarahkaa
3
dl
kuohukermaa
LISÄKSI
1
rkl
öljyä
1
rkl
kuivattua vadelmajauhetta
2
dl
tuoreita vadelmia

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Erottele valkuaiset keltuaisista. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan voi-sokerivaahtoon. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet taikinaan. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

  2. Laita leivinpaperi pellille ja sivele se kevyesti öljyllä. Levitä taikina pellille tasaiseksi kerrokseksi.

  3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista vielä noin minuutti viimeisen sokerilisäyksen jälkeen. Kauho marenki tähtiterällä varustettuun pursotinpussiin. Pursota pieniksi ruusukkeiksi taikinan päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen täyttämistä.

  4. Sekoita vadelmat rahkan joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele täytteeseen.

  5. Leikkaa jäähtynyt britapohja neljäksi, saman suuruiseksi neliöksi. Lusikoi täyte kahdelle neliöistä ja nosta toiset brita-pohjat päälle. Siivilöi vadelmajauhetta ja asettele vadelmia pinnalle. Tarjoa kakku noin tunnin sisällä täyttämisestä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3255 reseptiä.
Linkitetty 60 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Torta mantovana on kuivakakun ja tortun sitruunainen rakkauslapsi. Pyöräytä litteän tortun kaveriksi jäätelöpalloja ja kaada lasiin jälkiruokaviiniä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
20 min + kypsentäminen ja jäähdytys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Torta mantovana

Ainekset

175
g
voita
3
rkl
(luomu)sitruunan kuorta hienoksi raastettuna (noin 2 sitruunaa)
3
tl
vaniljasokeria tai 1 tl vaniljatahnaa
4
keltuaista
1
kananmuna
2
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
dl
mantelilastuja
VUOKAAN
voita
VIIMEISTELYYN
tomusokeria
TARJOILUUN
pähkinä- tai vaniljajäätelöä

Työvaiheet

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 24–26 cm). Voitele reunat.

  2. Sulata voi ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  3. Pese sitruunat ja raasta tarvittava määrä sitruunankuorta hienoksi raasteeksi. Mausta voisula vaniljasokerilla tai -tahnalla sekä sitruunakuorella.

  4. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää kananmuna. Vatkaa sähkövatkaimella noin 5 minuuttia, kunnes vaahto on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää sokeri vähitellen, edelleen vatkaten.

  5. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos muna-sokerivaahtoon siivilän läpi vuorotellen voisulan kanssa.

  6. Kaada taikina vuokaan. Ripottele päälle mantelilastuja. Kypsennä 180-asteisen uunin alimmalla tasolla 25–35 minuuttia tai kunnes kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä.

  7. Irrota kakku vuoasta vadille ja siivilöi pinnalle tomusokeria. Tarjoa jäätelön kanssa.

Vinkki Käytä taikinasta yli jääneet valkuaiset esimerkiksi marenkeihin.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3255 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tilkka mantelilikööriä antaa suklaapalloille hienostuneen maun. Liköörin voi korvata muutamalla tipalla manteliaromia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
25 min + jähmettyminen 7 t
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinä-suklaapallot

Ainekset

150
g
tummaa suklaata
dl
kuohukermaa
2
tl
pikakahvijauhetta
2
rkl
vaahterasiirappia
1
rkl
mantelilikööriä (esim. amaretto)
dl
sileää maapähkinätahnaa
n. 3
dl
suolattomia, kuorittuja pistaaseja

Työvaiheet

  1. Sulata suklaa joko mikroaaltouunissa tai kattilassa vesihauteessa. Lämmitä kerma ja liuota pikakahvijauhe joukkoon. Kaada lämmin kerma suklaan joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää vaahterasiirappi, likööri ja maapähkinätahna. Anna suklaaseoksen jähmettyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli.

  2. Ota 16 kokonaista pistaasia talteen ja rouhi loput veitsellä. Pyörittele suklaaseos palloiksi ja työnnä jokaisen pallon sisään yksi pistaasipähkinä. Kuorruta pallot pistaasirouheella. Anna kovettua jääkaapissa noin tunti ennen tarjoamista.

Vinkki Suklaapallot muuntuvat helposti vegaanisiksi, kun korvaat kerman kookoskermalla ja käytät suklaana vegaanista suklaata.