Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Makea leivonta
15:38 | 27.1.2016

Monkey bread -kakku

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Katja Nordlund ja Kiia Renko KUVA Panu Pälviä

Suussa sulava Monkey bread -kakku valmistuu pullataikinasta ja päälle valutetaan tomusokerikuorrutus.

Katso pullataikinan ohje täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
noin 12 palaa
1 1/2 t
Helppo

Monkey bread -kakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1/2
annosta
pullataikinaa
3
dl
fariinisokeria
3
tl
kanelia
75
g
voita
Pinnalle:
2 1/2
dl
tomusokeria
noin 3
rkl
sitruunalla maustettua vettä

Vaiheet

  1. Pyörittele taikinapalasta kaksi pitkää tankoa (á 40–50 cm). Jaa kumpikin tanko 18 palaan. Pyörittele palat palloiksi. Yhden pallon halkaisija on noin 2–3 cm.
  2. Sekoita fariinisokeri ja kaneli pussissa. Sulata voi.
  3. Pyörittele pullapallot ensin voisulassa ja hölskyttele niitä sen jälkeen muutama kerrallaan sokeripussissa.
  4. Lado pallot voideltuun kakkuvuokaan, jossa on reikä keskellä (=kuivakakkuvuoka). Peitä vuoka kelmulla ja kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  5. Paista pullakakkua 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä kakkua vuoassa 5 minuuttia ja kumoa se sen jälkeen leivinpaperin päälle. Jäähdytä vielä 10 minuuttia.
  6. Sekoita tomusokeri ja vesi. Lusikoi kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Anna kuorrutteen valua kakun sisä- ja ulkoreunoille. Anna kovettua vähintään tunti.

 

Tilaa Glorian ruoka & viini
Kakku
leivonta
monkey bread -kakku
pullakakku
Dansukker: hillosuositus
Sokerileipuri
Kemut

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini