Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1603 reseptiä.
Linkitetty 55 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund ja Kiia Renko KUVA Panu Pälviä

Suussa sulava Monkey bread -kakku valmistuu pullataikinasta ja päälle valutetaan tomusokerikuorrutus.

Annoksia
noin 12 palaa
Valmistusaika
1 1/2 t
Vaikeustaso
Helppo

Monkey bread -kakku

Ainekset

1/2
annosta
pullataikinaa
3
dl
fariinisokeria
3
tl
kanelia
75
g
voita
Pinnalle:
2 1/2
dl
tomusokeria
noin 3
rkl
sitruunalla maustettua vettä

Työvaiheet

  1. Pyörittele taikinapalasta kaksi pitkää tankoa (á 40–50 cm). Jaa kumpikin tanko 18 palaan. Pyörittele palat palloiksi. Yhden pallon halkaisija on noin 2–3 cm.
  2. Sekoita fariinisokeri ja kaneli pussissa. Sulata voi.
  3. Pyörittele pullapallot ensin voisulassa ja hölskyttele niitä sen jälkeen muutama kerrallaan sokeripussissa.
  4. Lado pallot voideltuun kakkuvuokaan, jossa on reikä keskellä (=kuivakakkuvuoka). Peitä vuoka kelmulla ja kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  5. Paista pullakakkua 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä kakkua vuoassa 5 minuuttia ja kumoa se sen jälkeen leivinpaperin päälle. Jäähdytä vielä 10 minuuttia.
  6. Sekoita tomusokeri ja vesi. Lusikoi kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Anna kuorrutteen valua kakun sisä- ja ulkoreunoille. Anna kovettua vähintään tunti.

 

Kaisu P. on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Annoksia
12 kpl
Vaikeustaso
Kohtalainen

Suklaapilvi

Ainekset

2
Kpl
Munaa
2
Kpl
Sokeri
1
Tl
Vanilijasokeri
2 1/2
Dl
Vehnäjauho
3/4
Dl
Kaakaojauhetta
1 1/2
Tl
Leivinjauhetta
Ripaus
Suola
1 1/2
Dl
Piimä
160
G
Voita
120
G
Suklaa
Marenki:
3
Kpl
Valkuaista
2 1/2
Dl
Sokeri
1
Dl
Vettä
Kuorrutus:
400-500
G
Suklaa
3
Rkl
Öljyä

Työvaiheet

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne piimän kanssa vuorotellen muna-sokeri vaahtoon. Sulata suklaa ja voi lisää varovasti nostellen taikinan sekaan. Jaa taikina 12 muffinivuokaan. Paista 170 asteessa 15-20 min. Jäähdytä.

Marenki:
Keitä vesi ja sokeri 123 asteeseen, vaahdota valkuaiset kevyeksi vaahdoksi. Kaada sokeri-vesi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon kokoajan sekoittaen. Vatkaa kovaksi kiiltäväksi vaahdoksi.

Pursota marenki muffinien päälle, anna jähmettyä kunnolla pakastimessa.

Kuorrute:
Sulata suklaa vesihauteessa sekoita öljy sekaan. Kasta marengin pinta suklaassa.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Vaikeustaso
Helppo

Itse tehty Daim-suklaa

Ainekset

1/2
Dl
Jauhettuja manteleita tai pähkinöitä
2
Rkl
Vehnäjauhoja
2
Rkl
Voita
2
Rkl
Tumma siirappi
1
Dl
Sokeria
1
Rkl
Kaakaojauhetta
175
G
Maitosuklaata

Työvaiheet

Sekoita suklaata lukuunottamatta kaikki aineet kattilassa ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 10-15 minuuttia. Kaada seos öljytylle leivinpaperille.
Pane päälle toinen leivinpaperi ja kaulitse seos noin 20 cm x 20 cm levyksi. Anna jähmettyä noin 10 minuuttia.
Sulata suklaa vesihauteessa ja levitä se jäähtyneen massan päälle. Anna suklaan jähmettyä kunnolla ennen paloittelua.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Vaikeustaso
Helppo

Kardemumma pikkuleivät

Ainekset

100
G
Voita
1
Dl
Sokeri
1
Kpl
Munia
1
Tl
Leivinjauhetta
3
Dl
Vehnäjauhoja
1
Tl
Kardemumma

Työvaiheet

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos muutamassa erässä taikinaan.

Pursota taikinasta tähtityllalla ässiä tai muita kuvioita. Jätä pursotettavien pikkuleipien taikinasta puolet sokerista pois (sokeria tulee siis ½ dl). Näin pursotuskuvio ei leviä yhtä paljon uunissa.

Paista 200 asteessa uunin keskitasossa n.7 min.

Kommentit (1)

Älä luota laihaan kokkiin

Resepti on jäänyt kesken: mikä on paistolämpötila ja -aika ? Eikä ole mainittu että leivinpaperin päällä uunipellillä, ja mikä taso uunissa (keskitasoko ?).

Kaisu P. on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Vaikeustaso
Helppo

Luumu pikkuleivät

Ainekset

100
G
Voita
1
Dl
Sokeri
1
Kpl
Kananmuna
1
Tl
Leivinjauhetta
3
Dl
Vehnäjauhoja
Lisäksi:
Luumumarmeladi
Hienio sokeri

Työvaiheet

Sekoita voi ja sokeri. Lisää joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos muutamassa erässä taikinaan. Anna vähän jähmettyä kylmässä.

Kauli taikina levyksi ja ota muotilla pikkuleipiä. Paista 200 asteessa n.7 min.

Sivele puoleen pikkuleivistä marmeladia ja laita toinen pikkuleipä kanneksi. Pyörittele hienossa sokerissa.

Kommentit (0)