Ranskalaisessa galetessa eli avopiirakassa on rapsakka pohja. Päällä muhivat mehevät mustikat.
Mustikkagalette
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita vehnä- ja maissijauhot, suola ja sokeri keskenään. Nypi kylmä, kuutioitu voi joukkoon. Lisää vettä sen verran, että saat kiinteän taikinan.
- Kääri taikina kelmuun ja laita tunniksi jääkaappiin.
- Sekoita mustikoiden joukkoon kaikki täytteen ainekset.
- Jaa taikina kahteen tai kahdeksaan osaan. Kauli tai painele palat käsin leivinpaperin päällä pyöreiksi, noin puolen sentin paksuisiksi levyiksi.
- Levitä täytettä pohjille, mutta jätä reunoille reilusti tilaa. Taittele reunat päälle. Voitele reunat kevyesti vatkatulla munalla ja ripottele pintaan sokeria.
- Paista 175 asteessa isoja piiraita noin 45–50 minuuttia ja pieniä noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
- Anna vähän jäähtyä ja tarjoa vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Koristele halutessasi tomusokerilla ja kokonaisilla mustikoilla.