Reilusti mustikkaa ja vadelmaa. Ranskankermalla hunnutettu torttu saa makua marjoista.
Mustikkatorttu
Ainekset
Työvaiheet
-
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaa. Pese ja raasta sitruunankuori ja lisää taikinaan. Muodosta taikinasta pallo ja kääri pallo tuorekelmuun. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa 30 minuuttia.
-
Painele taikina 23 senttisen piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
-
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää ranskankerma ja sokerit vaahdon joukkoon. Purista sitruunamehu ja kuumenna se kattilassa. Purista liivatelehdistä vesi ja lisää liivatteet kuuman sitruunamehun joukkoon liukenemaan. Kaada seos kerman joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
-
Lusikoi kerma jäähtyneen piiraspohjan päälle. Nosta torttu kylmään tekeytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Koristele tuoreilla vadelmilla ja mustikoilla.