Kaupallinen yhteistyö
Nespresso on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.

Tämä hieman muunneltu tiramisu valmistuu näppärästi vaikka mökkikeittiössä. Ihanan kahvinmaun se saa Nespresso Roma-espressosta sekä tummasta suklaasta. Karvasmanteli korvaa liköörin, joten tämä versio maistuu koko perheelle.

Annoksia
10 (20 cm irtopohjavuoka)
Valmistusaika
30 minuuttia+ 4h hyytymiseen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Nespresso tiramisu-juustokakku

Ainekset

Pohja
15
kpl
Bastogne-keksejä (tai muu kahvikeksi)
100
g
voita
Täyte
1
Nespresso Roma espresso (40 ml)
1
Nespresso Roma ristretto (25 ml)
4
liivatelehteä
4
dl
kermaa
2
rkl
sokeria
500
g
mascarponea
2
tippaa
manteliesanssia (¼ korkillista karvasmanteli)
100
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  • Valmista pohja. Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Murskaa keksit käsin kulhoon. Murskaa keksejä kulhossa vielä esimerkiksi perunasurvimen avulla hieman hienommaksi. Kaada sula voi keksien joukkoon ja sekoita. Anna voin imeytyä hetki. Vuoraa irtopohjavuoan pohja halutessasi leivinpaperilla, riippuen vuoan pinnoitteesta, ja painele keksi-voiseos vuoan pohjalle.
  • Laita liivatteet likoamaan runsaaseen veteen.
  • Valmista yksi Nespresso Roma espresso (40 ml) omaan kuppiin ja yksi Nespresso Roma ristretto (25 ml) omaansa.
  • Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa yhden Roma ristretto -kahvin kanssa. Sekoita tasaiseksi.
  • Vatkaa kerma ja sokeri kulhossa vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone. Ota erilleen 2 dl mascarponevaahtoa ja sekoita siihen puolet sulatetusta kahvi-suklaasta.
  • Sekoita karvasmanteli valkoisen mascarponevaahdon joukkoon.
  • Kaada Roma espresso pieneen kattilaan ja kuumenna kahvi. Purista pehmenneistä liivatelehdistä ylimääräiset vedet pois ja liuota ne kahvin joukkoon samalla vispaten. Kaada kahvi-liivateseos ohuena nauhana valkoisen mascarponevaahdon joukkoon ja sekoita samalla seosta.
  • Levitä puolet valkoisesta mascarponevaahdosta keksipohjan päälle.
  • Levitä suklaa-mascarponeseos tasaiseksi kerrokseksi tämän päälle.
  • Lisää viimeiseksi loput mascarponevaahdot päällimmäiseksi kerrokseksi.
  • Koristele kakku lopulla kahvi-suklaakastikkeella. Tiputtele lusikalla kakun päälle eri kokoisia tippoja spiraalin muotoon ja vedä veitsellä tippojen läpi tipasta toiseen niin, että muodostuu kuvioita.  
  • Laita kakku jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi.  Tarjoa herkullisen Nespresso Roma espresson kera.

Kommentit (3)

Chiquita

Hei,
Mitenkäs tämän saisi tehtyä ilman liivatetta? Näyttää herkulliselta, mutta mikä olisi paras tapa hyydyttää ilman liivatetta, valkosuklaa?

Kahvi

Hei,

Kuulostaa tosi hyvältä, mutta en käytä suklaata/kaakaoa. Voiko siis suklaan jättää pois tai korvata jollain?

Anne68

Yök miks liivatetta pitää laittaa kakkuihin, laittakaa jokin kasviperäisen vaihtoehto edes!

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1393 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

30 leivosta syntyy suitsait, kun taikinaa riittää koko pellille. Vaahterasiirapin ja banaanin makuyhdistelmä vie jalat alta.

Annoksia
30 palaa
Valmistusaika
25 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaahterasiirappi-banaanileivokset

Ainekset

4
kananmunaa
3
dl
sokeria
150
g
voita
2
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
2
dl
vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
1
rkl
kanelia
1
tl
soodaa
1
tl
leivinjauhetta
3
kypsää banaania
1
dl
kevytkermaa
Praliini
100
g
mantelilastuja
1 1/2
dl
sokeria
Kuorrutus
50
g
voita
300
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
vaahterasiirappia
2-3
dl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja soseuta banaanit haarukalla. Sekoita voisula, kuiva- aineseos, banaanisose ja kerma muna-sokerivaahtoon varovasti käännellen.
  2. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 15–20 minuuttia uunin keskitasolla. Anna jäähtyä.
  3. Tee praliini. Paahda manteliastuja kuivassa pannussa, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Siirrä mantelilastut lautaselle. Sulata sokeri pannussa keskilämmöllä koko ajan sekoittaen. Kun sokeri on sulanutta ja vaalean ruskeaa, käännä lämpö pois ja sekoita mantelilastut sokerin joukkoon. Kaada kuuma praliini heti leivinpaperiarkille ohueksi kerrokseksi kovettumaan.
  4. Valmista kuorrutus. Sulata voi kattilassa. Siirrä kattila liedeltä ja lisää sekoittaen tuorejuusto ja vaahterasiirappi. Lisää tomusokeria kunnes kuorrute ei ole enää juoksevaa. Levitä kuorrute jäähtyneelle levypohjalle ja leikkaa levy leivoksiksi. Murra kovettuneesta praliinista paloja leivosten koristeiksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 758 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Raparperien mehevöittämä peltipiirakka peitellään nyt marenkiin. Rapean, kirpeän ja makean yhdistelmä on koukuttavan hyvä. Ripauksen hauskuutta piirakka saa marenkivaahtoon ropistelluista nonparelleista.

Annoksia
12
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Raparperi-marenkipiirakka

Ainekset

250
g
huoneenlämpöistä voita tai margariinia
4
dl
sokeria
5
keltuaista
9
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
tl
leivinjauhetta
6
rkl
maitoa
1 1/2
kg
raparperia
Marenki
5
valkuaista
4
dl
sokeria
2
ps (à 50 g)
strösseleitä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Yhdistä pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Laita valkuaiset jääkaappiin odottamaan marengin valmistamista.

  3. Sekoita keltuaiset yksitellen voi-sokerivaahtoon. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne muutamassa erässä taikinaan. Lisää maitoa pari ruokalusikallista kerrallaan. Sekoita, kunnes taikina on paksua ja tiivistä.

  4. Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla ja levitä päälle taikina. Pilko raparperit ja lado palat taikinan päälle.

  5. Kypsennä piirakkaa uunissa 30 minuuttia.

  6. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kuivassa kulhossa kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon strösselit. Levitä marenki piirakan päälle. Paista uunissa vielä 15 minuuttia.

Kommentit (2)

Vierailija

Voiko käyttää pakastettuja raparpereita?

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, voi käyttää, kunhan raparperi ei ole kovin kosteaa. Kokonaiset pakastetut raparperinpalat ovat siis sosetta parempi vaihtoehto, ja niitäkin kannattaa sulattamisen jälkeen hieman kuivata.

Eija V. on lisännyt 63 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Kanelidonitsit

Ainekset

3/4
dl
öljyä
1
dl
turkkilaista jogurttia (tai jotain muuta hapanta maitovalmistetta, esim. kermaviiliä)
1
muna
3/4
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
1 1/2
tl
kardemummaa
1
tl
suolaa
1
tl
vanilliinisokeria
1/2
tl
ruokasoodaa
2 1/2 - 3
dl
vehnäjauhoja (jauhojen määrä riippuu käytetyn nesteen määrästä, taikinasta pitää tulla aika löysää)

Työvaiheet

Sekoita öljy, jugu ja muna keskenään. Yhdistä kuivat aineet omassa astiassa ja sekoita ne nopeasti nesteen sekaan. Pursota taikina donitsipellille ja paista 200 asteessa 10 - 15 minuuttia. Taikina kohoaa PALJON, joten ohut rinkula donitsipellin koloihin riittää. Donitsit on valmiina sitten kun ne on jo hieman ruskistuneet mutta itse pohdit vielä onko ne raakoja. Eivät ole, niiden kuuluukin olla pehmeitä.

Nyt sitten päästään siihen paraatiosuuteen, joka tuhoaa näiden leivonnaisten terveellisyyden, mutta joka todellakin kannattaa tehdä.

Dippaa kuumat donitsit sulatettuun voihin heti paiston jälkeen. Jäähdytä muutama minuutti ja kierittele sitten kaneli-sokeriseoksessa.

Anna jäähtyä. Jos maltat.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 77 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Tuomas Kolehmainen

Gluteenittomassa moussekakussa on täyteläinen suklaapohja ja kuohkea rahkatäyte.

Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Rahka-ananaskakku

Ainekset

Taikina
2
kananmunaa
1/2
dl
sokeria
3/4
dl
perunajauhoja
1
rkl
kaakaojauhetta
1/2
tl
leivinjauhetta
Täyte
1/2
ananasta
1
tl
kardemummaa
6
liivatelehteä
200
g
tuorejuustoa
250
g
maitorahkaa (0,3 %)
2
dl
maustamatonta jogurttia (7 %)
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1/2
sitruunan mehu
Päälle
kuivattuja ananasrenkaita

Työvaiheet

  1. Pingota leivinpaperi noin 22-senttisen irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, kaakao ja leivinjauhe ja siivilöi munavaahdon joukkoon. Sekoita taikina kevyesti käännellen tasaiseksi.
  3. Kumoa taikina kakkuvuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  4. Kuori ananas, poista kannat ja puolita. Lohko toinen puoli neljään osaan ja poista keskellä oleva puumainen osa pois. Lohko palat reiluiksi kuutioiksi. Lisää ananaskuutiot kulhoon ja ripottele päälle kardemummaa.
  5. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan hetkeksi.
  6. Lisää kulhoon tuorejuusto, rahka, jogurtti ja sokerit. Sekoita ainekset tasaiseksi.
  7. Purista sitruunasta mehu. Kuumenna mehu kattilassa. Purista liivatteet kuiviksi ja lisää kuumaan mehuun liukenemaan. Kaada seos rahkamassaan.
  8. Levitä ananaspalat rengasvuokaan kakkupohjan päälle. Kaada päälle rahkamassa. Peitä kakkuvuoka kelmulla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

Vinkki! Kuivatut ananasrenkaat ovat helppo koriste kakulle. Leikkaa toinen puoli ananaksesta ohuiksi renkaiksi. Kuivata renkaat 50-asteisessa uunissa uuniritilällä. Laita uuniluukun väliin kauha, jotta kosteus pääsee pois uunista. Kuivattaminen vie noin 8 tuntia.

Kommentit (0)