Tämä lempeän raikas hillo maistuu liha-, kana- tai riistaruokien kanssa ja miksei vaniljajäätelön makua täydentämään.
Keskivaikea
Omena-kesäkurpitsahillo
Ainesosat
500
g
happamia omenoita
500
g
kesäkurpitsaa
1
sitruunan mehu
500
g (6 dl)
Dansukker Hillosokeria
Vaiheet
- Pese omenat ja kesäkurpitsat. Poista omenista siemenkota.
- Raasta omenat ja kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi kattilaan.
- Lisää sitruunasta puristettu mehu. Kuumenna.
- Lisää hillosokeria vähitellen ja keitä 15–20 minuuttia.
- Anna hillon jäähtyä noin 20 minuuttia. Tölkitä kuumiin lasitölkkeihin.
Resepti: Ruokatoimittaja Inga Aaltonen. Resepti löytyy myös Hillosokeri 20 vuotta –esitteestä, johon on kerätty suomalaisten ruokatoimittajien parhaimpia Hillosokeri-ohjeita.