Kaupallinen yhteistyö
Dansukker on lisännyt 24 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.

Tämä lempeän raikas hillo maistuu liha-, kana- tai riistaruokien kanssa ja miksei vaniljajäätelön makua täydentämään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Kohtalainen

Omena-kesäkurpitsahillo

Ainekset

500
g
happamia omenoita
500
g
kesäkurpitsaa
1
sitruunan mehu
500
g (6 dl)
Dansukker Hillosokeria

Työvaiheet

  1. Pese omenat ja kesäkurpitsat. Poista omenista siemenkota.
  2. Raasta omenat ja kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi kattilaan.
  3. Lisää sitruunasta puristettu mehu. Kuumenna.
  4. Lisää hillosokeria vähitellen ja keitä 15–20 minuuttia.
  5. Anna hillon jäähtyä noin 20 minuuttia. Tölkitä kuumiin lasitölkkeihin.

Resepti: Ruokatoimittaja Inga Aaltonen. Resepti löytyy myös Hillosokeri 20 vuotta –esitteestä, johon on kerätty suomalaisten ruokatoimittajien parhaimpia Hillosokeri-ohjeita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Emilia Soppa365 on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Mikään ei voita pehmeitä, vastapaistettuja munkkeja. Tässä munkkiresepti, jolla onnistut aina!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
32 kpl
Valmistusaika
1 t + 1 t taikinan ja munkkien kohoaminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Munkit

Ainekset

5
dl
maitoa
50
g
hiivaa
dl
sokeria
1
rkl
rouhittua kardemummaa
tl
suolaa
2
munaa (M-koko)
14–15
dl (noin 850 g)
vehnäjauhoja
1
dl
rypsiöljyä huoneenlämpöisenä (ei kylmäpuristettua)
Paistamiseen
noin 9
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
Pinnalle
sokeria (ja ripaus vaniljasokeria)

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kardemumma, suola, munat ja puolet jauhoista.
  2. Alusta taikinaan rasva ja loput jauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi. (Mitä pehmeämmäksi taikinan jätät, sitä pehmeämpiä munkeista tulee. Älä siis lisää jauhoja vain varmuuden vuoksi.) Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois. Leivo taikina tasaiseksi pötköksi ja jaa se 32 palaan.
  4. Pyörittele palat pulliksi ja anna niiden kohota jauhotetulla alustalla liinalla peitettyinä.
  5. Paina jauhotettu etusormi kohonneen pullan läpi ja kasvata reikää pyörittämällä munkkia varovasti sormien ympärillä.
  6. Kuumenna öljy padassa tai teräskattilassa 170–180-asteiseksi. Öljy on sopivan kuumaa, kun taikinapala ruskistuu kauniisti noin minuutissa. Pidä paistolämpötila mahdollisimman tasaisena lieden tehoa säätelemällä. Varo, ettei rasva pääse ylikuumenemaan.
  7. Laske 3–4 munkkia kuumaan öljyyn esimerkiksi reikäkauhalla. Paista 1–2 minuuttia puolta kohden.
  8. Nosta valmiit munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle lautaselle.
  9. Kaada kulhoon sokeria. Pyörittele lämpimät munkit sokerissa.

Vinkki! Saat ihanan maun lisäämällä taikinaan 1 rkl hienoksi raastettua sitruunankuorta ja 1 rkl vaniljasokeria.

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Mehevät gluteenittomat ja maidottomat suklaamuffinsit maistuvat jälkiruokana ja kahvin kanssa
Mehevät gluteenittomat ja maidottomat suklaamuffinsit maistuvat jälkiruokana ja kahvin kanssa

Hyvä suklaamuffinssi on täyteläinen, kuohkea ja juuri sopivan suklainen. Gluteenittomat ja maidottomat suklaamuffinssit ovat herkullisia juuri sellaisenaan, mutta saat niihin vielä ihanaa  lisämakua pienellä lisätuunauksella.  ...

Kokeile perinteisen täytekakun sijaan nopeita ja helppoja muffinsseja. Kuorrutetut ja koristellut suklaamuffinssit ovat hyvin näyttäviä herkkupaloja. Juhlavat muffinssit sopivat niin kaikkiin juhliin kuin arjen kahvitteluun. Gluteenittomilla ja maidottomilla muffinsseilla on helppo huomioida...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 - 19
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton ja maidoton suklaamuffinssi

Ainekset

125
g
huoneenlämpöistä margariinia
2
dl
hienoa sokeria
2
kpl
kananmunia
1,5
dl
kauramaitoa
3
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
dl
perunajauhoa
2
tl
leivinjauhetta
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
pieni ripaus suolaa
100
g
tummaa maidotonta suklaata
Kuorrutukseen ja koristeluun
1-2
dl
vaahtoavaa kasvikermaa
ripaus hienoa sokeria
tuoreita marjoja
tuoreita mintunlehtiä

Työvaiheet

1. Laita uuni lämpiämään 225 C asteeseen, tasalämmölle.

2. Vaahdota vatkaimella keskenään pehmeä margariini ja sokeri.

3. Lisää joukkoon munat yksitellen ja sekoita voimakkaasti.

4. Lisää joukkoon myös kauramaito ja sekoita.

5. Yhdistä ja sekoita kaikki kuivat ainekset omassa kulhossaan. Lisää seosta taikinaan muutamassa erässä ja sekoita aina välissä.

6. Murskaa tumma suklaa pieneksi rouheeksi ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi isolla lusikalla.

7. Annostele taikina muffinssivuokiin niin, että vuoasta täyttyy 3/4. Näin jää sopivasti kohoamisvaraa. Paista 225 C asteessa n. 8 - 10 minuuttia riippuen uunin tehosta ja täytettyjen muffinssivuokien koosta.

Anna muffinssien jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

Vaahdota kasvikerma kuohkeaksi ja mausta ripauksella sokeria. Pursota jokaisen muffinssin päälle kaunis kiehkura vaahtoa ja viimeistele koristelu marjoilla sekä mintunlehdillä.

Säilytä muffinssit jääkaapissa ennen tarjoilua.

PS. Reseptin aineslistaa on korjattu 11.4.2019. Listasta puuttui 1,5 dl kauramaito joka lisätään taikinaan kananmunien jälkeen. Pahoittelut virheestä!

Seuraa meitä myös Instagramissa :)

Kommentit (3)

Vierailija

Kauramaito? Paljonko sitä tulee?

Vierailija

Missä tuo kauramaito on?

Bilberry Hill
Seuraa 
Liittynyt19.8.2018

Hei!

Kiitos tarkkaavaisille lukijoille! Aineslistasta puuttui 1,5 dl kauramaito joka lisätään taikinaan kananmunien jälkeen. Resepti on korjattu. Pahoittelut virheestä! Terveisin, Sinikka & Bilberry Hill

@bilberryhill

Kodin Kuvalehti on lisännyt 589 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Mikko Hannula

Mehevä ja helppo aprikoosi-puolukkapiirakka kätkee sisäänsä vaniljarahkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-12 annosta
Valmistusaika
15 min + 30 min paistoaikaa
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-puolukkapiiras

Ainekset

150
g
voita tai margariinia
1
dl
fariinisokeria
1
muna
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
tl
leivinjauhetta
Täyte
2
prk (á 200 g)
vaniljarahkaa
1
prk (410/240 g)
aprikooseja
1
dl
pakastepuolukoita
2
rkl
sokeria
1/2
dl
mantelilastuja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää ne nopeasti sekoittaen taikinaan.
  3. Painele taikina jauhotetuin sormin piirakkavuokaan (halkaisija 24 cm). Esipaista pohjaa 10 minuuttia.
  4. Notkista rahka ja levitä piirakkataikinan päälle. Asettele aprikoosipuolikkaat rahkan päälle. Ripottele jäiset puolukat, sokeri ja mantelilastut pinnalle.
  5. Paista piirakkaa uunin keskitasolla vielä noin 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1922 reseptiä.
Linkitetty 52 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Vegaanisen juustokakun klassikkomaku on Oreo. Jenkkilän suosikkikekseistä tehty kakku on vegemessujen tuottajan Suvi Auvisen suosikki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Oreo-juustokakku

Ainekset

75
g
(vegaanista) margariinia
175
g
(vegaanisia) kaurakeksejä
1
sitruunan mehu
½
tl
suolaa
2
tl
vanilja-aromia
2
rkl
tomusokeria
200
g
maustamatonta soijajogurttia
1
tl
maissijauhoa
450
g
(vegaanista) maustamatonta tuorejuustoa (Oatlyn Påmackan)
5
kpl
Oreo-keksiä
Koristeluun
Oreo-keksejä

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Murskaa keksit kaulimen avulla muovipussissa. Sulata margariini ja sekoita se keksimurskaan. Painele seos kevyesti öljyttyyn kakkuvuokaan (ø 23 cm). Paista pohjaa uunissa 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  2. Sekoita täytteen ainekset keksejä lukuun ottamatta tehosekoittimessa. Murskaa keksit käsin karkeasti joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita täytteen pinta.
  3. Paista kakkua uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut vähän väriä. Anna kakun jäähtyä ja siirrä se jääkaappiin tekeytymään yön yli.
  4. Koristele kakku Oreo-kekseillä.

Kommentit (3)

Amatöörileipuri

Tarkoitetaanko reseptissä  todella maissiJAUHOA vai maissitärkkelystä (Maizenaa), joka sitoo täytteen rakennetta paremmin?

Vierailija

Ei tullut todellakaan hyvää! Tyttö teki eilen ja kaipaisi kyllä sokeria paljon paljon enemmän!

Vierailija

Hei vaan, en myöskään suosittele. Ehkä puolikkaan sitruunan mehu olisi ollut riittävä tai sokeria enemmän. Soija maistui läpi ja tässä oli varmaan tarkoitus käyttää maizenaa tuom maissijauho sijaan että vähän suurustaa. Pahaa oli...