Kodin Kuvalehti on lisännyt 557 reseptiä.
Linkitetty 121 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Panu Pälviä

Karamellisoitua omenaa ja pähkinöitä kermaisen pannarin joukossa. Tästä ei pannari herkummaksi muutu!

Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Omenaherkkupannari

Ainekset

1
dl
sokeria
1
rkl
vaniljasokeria
1/2
tl
suolaa
1
sitruunan raastettu kuori
3
kananmunaa
2
dl
maitoa
2
dl
ranskankermaa
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Karamelliomenat
4
isoa hapokasta omenaa (esim. Granny Smith)
50
g
voita
3 + 2
rkl
fariinisokeria
1
tl
kanelia
1/4
tl
suolaa
1
dl
pekaanipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Vaahdota sokerit, suola, sitruunankuori ja munat sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa maito ja ranskankerma joukkoon. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  2. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi omenat puolen sentin paksuisiksi renkaiksi.
  3. Kuumenna voi isossa paistinpannussa. Lisää omenat, 3 rkl fariinisokeria, kaneli ja suola pannulle. Paista kovalla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes omenat ruskistuvat kunnolla. Voit karamellisoida omenat kahdessa erässä. Jaa voin ja mausteiden määrä silloin puoliksi.
  4. Vuoraa uunivuoka (n. 30 x 30 cm) leivinpaperilla. Levitä kolmannes omenoista vuokaan. Kaada taikina päälle ja asettele loput omenat pinnalle. Ripottele pähkinät ja 2 rkl fariinisokeria päälle.
  5. Kypsennä pannaria uunissa 20–25 minuuttia, kunnes se on keskeltäkin kypsä.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1736 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Lomaleivonta on helppoa ja nopeaa, ja tietysti siinä pitää maistua kesä! Tämä kakku lainasi pohjan blondies-leivonnaiselta. Kuorrutuksen raikastavat jogurtti ja ihanat timjamimansikat.

Annoksia
n. 15 palaa
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Timjamilla maustettu mansikkakakku

Ainekset

100
g
voita
1/2
dl
sokeria
1/2
dl
fariinisokeria
1
kananmuna
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelirouhetta
1
tl
leivinjauhetta
2
dl
paloiteltuja mansikoita
Kuorrutus
1
dl
kuohukermaa
1
dl
kreikkalaista jogurttia
2 + 1
rkl
tomusokeria
4
dl
mansikoita paloiteltuna
2
tl
tuoretta timjamia hienonnettuna
Lisäksi
voita vuokaa

Työvaiheet

  1. Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (Ø 22 cm). Vaahdota voi ja sokerit. Vatkaa kananmuna voi-sokerivaahtoon. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, mantelirouhe ja leivinjauhe. Kääntele jauhoseos taikinaan. Paloittele mansikat ja sekoita ne varovasti taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta lastalla. Kypsennä 25–30 minuuttia. Kakun tulisi olla vain juuri ja juuri kypsä. Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia ennen kuin irrotat sen vuoasta. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi.
  3. Vaahdota kerma.
  4. Sekoita jogurtti ja 2 rkl tomusokeria kulhossa. Kääntele kermavaahto jogurtin joukkoon. Levitä jogurtti-kermaseos jäähtyneelle kakulle.
  5. Paloittele mansikat ja hienonna timjami. Sekoita ne ja 1 rkl tomusokeria keskenään. Lado mansikat kakun päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1736 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Etsitkö kakkua, joka syntyy nopeasti ja maistuu myös vegaanille? Kokeile avokadokreemillä täytettyä suklaapiirasta.

Annoksia
12-15 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Avokado-suklaapiirakka

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
2
dl
ruokosokeria
1/2
dl
tummaa kaakaojauhetta
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
leivinjauhetta
1/4
tl
suolaa
100
g
tummaa suklaata (vegaanista)
1
dl
rypsiöljyä
2
kypsää avokadoa
1 1/2
dl
soijavispikermaa
2
rkl
valkoviinietikkaa
Avokadokreemi
1
kypsä avokado
1
dl
soijavispikermaa
1
rkl
ruokosokeria
1
rkl
limetin mehua
Lisäksi
1/2
greippi
5
kumkvattia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Sekoita jauhot, sokeri, kaakao, sooda, leivinjauhe ja suola kulhossa.
  3. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa lyhyin sykäyksin. Sekoita öljy suklaasulaan.
  4. Halkaise avokadot, poista kivi ja kuori. Soseuta avokadot sauvasekoittimella. Lisää sose, suklaa-öljyseos, kerma ja etikka kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  5. Kaada taikina piirasvuokaan (ø 25 cm). Kypsennä uunissa 20–25 minuuttia. Piirakka saa jäädä keskeltä löysäksi mutakakun tapaan. Anna jäähtyä vuoassaan.
  6. Halkaise avokado, poista kivi ja kuori. Soseuta avokadokreemin aineet sauvasekoittimella. Levitä kreemi piirakan pinnalle. Koristele greipillä ja kumkvateilla.

Kommentit (0)

Venla Soppa365 on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Venla Rossi

Ihana ranskalainen clafoutis on kirsikkaherkku, joka on koostumukseltaan uunivanukkaan ja pannukakun välissä. Pehmeän täyteläinen clafoutis syntyy tällä ohjeella hetkessä!

Annoksia
6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Simppeli clafoutis

Ainekset

500
g
kirsikoita
n. 1,5
dl
kermaviiliä tai paksua maustamatonta jogurttia
1
dl
maitoa
3
kananmunaa
1
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoa
2
tl
vaniljasokeria
ripaus suolaa
halutessasi koristeluun tomusokeria tai mintunlehtiä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Poista kirsikoista kivet ja leikkaa ne puoliksi.
  2. Vuoraa noin kahden litran vetoinen uuni- tai kakkuvuoka leivinpaperilla. Jos käytät pyörää vuokaa, halkaisija on 20-22 cm.
  3. Kaada marjat vuoan pohjalle. Sekoita muut ainekset tasaiseksi massaksi ja kaada marjojen päälle.
  4. Paista uunin keskiosassa noin 35 minuuttia, kunnes massa on saanut reunoilta väriä ja on keskeltä juuri ja juuri hyytynyt.
  5. Tarjoa hieman jäähtyneenä. Voit koristella clafoutiksen tomusokerilla tai mintunlehdillä.

Vinkki! Voit tehdä clafoutiksen myös muista marjoista, esimerkiksi vadelmista tai mustikoista.

Kommentit (2)

Pirjoterhi

Todella hyvä kirsikkaherkku ja yksinkertainen tehdä. Syötiin mascarponekermavaahdon kanssa. Parasta kylmänä. Tätä tehdään toistekin.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1736 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Täydellisen sitkeää ja tahmeaa! Ruusuvedellä maustetut pikkuleivät saivat testikeittiössä maailman parhaita herkkuja maistaneet ruokatoimittajatkin polvilleen.

Annoksia
15 isoa keksiä
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Ruusu-valkosuklaacookiet

Ainekset

100
g
pehemää voita
2
dl
fariinisokeria
1
kananmuna
3
dl
vehnäjauhoja
1/2
tl
ruokasoodaa
100
g
valkosuklaata
2
tl
ruusuvettä
Lisäksi
100
g
valkosuklaata
kuivattuja ruusun terälehtiä

Työvaiheet

  1.  Ota voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Vaahdota voi ja fariinisokeri. Vatkaa kananmuna vaahtoon.
  3. Sekoita jauhot ja sooda keskenään. Rouhi 100 g valkosuklaata veitsellä. Lisää jauhoseos ja suklaa kananmuna-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
  4. Ota kahdella lusikalla taikinasta reiluja nokareita leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä leviämisvaraa. Paista uunissa 7–8 minuuttia. Cookiet saavat olla kuumina reilusti pehmeitä, sillä ne kovettuvat hieman jäähtyessään.
  5. Sulata 100 g valkosuklaata mikrossa lyhyin sykäyksin tai kattilassa vesihauteessa. Koristele jäähtyneet keksit suklaasulalla ja kuivatuilla, murskatuilla ruusun terälehdillä.

Kommentit (0)